Drept penal

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
innuenda

Post by innuenda » 15 Oct 2004, 23:31

Ma scuzati, domnun virtual, 8) dar, in fapt, ma raportasem mental la drept in general, la ce se intampla cand nu avem suport de manual la schimbarile intervenite in coduri/legi. In rationamentul meu exemplele se vrusesera niste exemple de reviste de specialitate in drept. Acum ca mi-ati dat peste basca, mi-am recitit mesajul si, intr-adevar, in scris m-am referit doar la dreptul penal. Asa ca o sa-mi ridic bascuta de pe jos, o sa mi-o scutur de praf si mi-o pun fain frumos la loc pe cap. In drept, corectia ta este intemeiata, atata ca eu...mai putin penalista dupa gusturi...am fost setata pe modul autoredial, si am scris asa. Considera si tu ca trecusem si revista de drept penal la etc. Sau ca sa fie si mai bine, uite, voi modifica.

virtual

Post by virtual » 16 Oct 2004, 11:17

In legatura cu REVISTA DE DREPT PENAL....
Difuzarea ei este foarte greoaie, cine sta in afara Bucurestiului o primeste cu o intarziere foarte mare si doar pe baza de abonament. Asa ca va recomand sa mergeti la Buc si sa o cumparati de la Sediul Academiei, unde de altfel este si redactia...adresa este CALEA 13 SEPTEMBRIE, NR 13, SECTOR 5, BUCURESTI...un nr de telefonn 021. 4104059....adresa de e-mail sau de site mai greu...adica nu exista...pentru un sumar al articolelor aparute in ultimele numere...incercati www.scj.ro, site-ul Institulului de Cercetari Juridice.

Pentru lupulainen....revista e ok, strict in domeniul dreptului penal si procesual penal. Ca si calitate intrece celelalte reviste in penal, ca oamenii incep sa scrie mai mult aici, ca deee, e strict de specialitate...dar cu anii a inceput sa cam scada si aici nivelul....cam ciudat sa vezi articole de juma de pagina unde se expune o problema / care de fapt nici nu e o problema/, dar ce e mai grav nici macar nu da solutia....

Oricum, citind-o nu ai ce pierde...apare doar de 4 ori pe an si un numar costa 100.000 lei....deci o suma derizorie, mai ales ca revista e de obicei mai mult decat consistenta!

virtual

Post by virtual » 16 Oct 2004, 11:20

Pentru Innuenda...
"Greseala" ta nu este greseala deloc...:)
Am vrut soar sa iti completez mesajul, pertinent si la obiect de altfel.
Sper sa nu te fi suparat pe mine daca ti-am parut cam caustic...a fost involuntar!

Oricum, jos palaria in fata celui care isi recunoaste greseala (fie ea si o greseala mica, sau cum am mai zis, inexistenta)!

cam atat...

innuenda

Post by innuenda » 16 Oct 2004, 11:30

no problem! Nu vrem sa-i inducem in eroare pe cei care se raporteaza la acest site ca la unul de pe care au ce invata (printre care ma numar si eu, de altfel).

lupulainen

Post by lupulainen » 18 Oct 2004, 16:02

Multumesc pentru raspuns ,virtual.

virtual

Post by virtual » 20 Oct 2004, 12:49

Oricand mai pot ajuta cu mare placere.
Macar noi intre noi sa ne ajutam...

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 12 Jan 2005, 22:07

a aparaut de 3 luni o carte dupa noul cod penal: V. DOBRINOIU- DE LA universitatea nicolae titulescu. eu in cta am cumparat-o de la biblioteca baroului, pret fix 381.500. mi se pare foarteaccesibila ca notiuni, este usor de studiat dupa ea

Justitia

Post by Justitia » 12 Jan 2005, 22:20

Am vazut manual de D. Penal general al lui Alexandru Boroi si inca unul (pe care nu mi-l mai amintesc), la tarabele de la Tribunal (Unirea). Pe coperta spun ca este facut dupa noul Cod penal.

In rest, revistele trateaza mai detaliat subiectul

ADR

Post by ADR » 13 Jan 2005, 01:07

ce rost are sa o cumperi pt ca orcum vor sa modifice din nou codul penal pt ca exista diferente majore intre el si actuala reglementare

MAXINE

Post by MAXINE » 13 Jan 2005, 14:54

Ca sa ma bag si eu in vorba, prima problema si cea mai simpla este cea cu Codul civil, care este inca in discutii si nu cred ca va iesi curand, mai ales cu harababura din Parlament.
Problema Codului penal nou mi se pare o falsa problema, mai ales pt cei care au mai dat anii trecuti la institut.Partea speciala oricum se invata pe text, iar partea generala cred ca merge pe institutiile vechi unde se poate cu completari din publicatii. Recunosc totusi ca si eu m-am cam panicat la inceput cand am auzit de schimbarea Codului.
Ramane totusi problema celor din ultimul an si, mai rau, coordonarea Codului de procedura penala la noua reglementare penala.
Dar, rabdare si tutun.
Pe mine ma doare o problema mai "filozofica", legata de intentia de introducere a precedentului judiciar printre izvoarele de drept, fapt discutat de mult si cerut, se pare, de UE.
Nashpa, va zic! Noroc ca nu e tocmai urgenta treaba, ca nu ne afecteaza pe termen scurt.
Oh, well!
A, si m-am amuzat foarte tare la faza cu codurile pe masa la examen la inm (deocamdata e doar pt ex pe post). 1:daca se va materializa, examenul va fi foarte greu, deci nici o bucurie, nici macar la penal special. Asta pt ca la un subiect de sinteza cerintele pot fi mult complicate. 2 :daca nu se va materializa, ceea ce si cred ca se va intampla, parca vad subiecte pe forum cu inegalitate de tratament etc.
Deci, dupa parerea mea, cine s-a bucurat, a facut-o cam degeaba.
Asa ca everybody puneti mana pe carte, ca oricum treaba se complica! Eu asta fac!
P.S. Dupa ce ca era sa ma prinda sefun cu cartea de succesiuni pe birou, acuma era sa ma prinda pe net! :lol: :twisted: :lol:

ADR

Post by ADR » 14 Jan 2005, 02:05

unde gasesc si eu regulamentul asta nou?

MAXINE

Post by MAXINE » 14 Jan 2005, 09:19

Eu l-am gasit tot aici pe forum,la sectiunea "dati de stire", postat sub titlul "o veste care trebuie sa bucure". Acolo gasesti indicat nr actului normativ.

cumintzica

Post by cumintzica » 14 Jan 2005, 11:15

Imi poate spune cineva la ce editura sunt aparute cartile noi de penal, Boroi si Dobrinoiu?

gardener4

Post by gardener4 » 10 Feb 2005, 01:28

virtual wrote:In legatura cu cauzele justificative, nu e chiar mare lucru...adica mare nouatate.
Ma refer aici la legitima aparare, la starea de necesitate au fost tratate oricum in vechile lucrari chiar daca nu sub denumirea de cauze care inlatura antijuridicitatea (=cauze justificative). Deci pun probleme doar ordinul legii si comanda autoritatii legitime, precum si consimtamantul victimei.
Pentru tratarea lor va recomand>
V. Dongoroz, Drept penal, 1939 ( pare ciudat stiu, dar Dongoroz le trateaza in contextul codului de la n37, unde erau prevazute intr-o oarecare forma)

G. Antoniu, Vinovatia penala, 2002
G. Antoniu, Reforma legislatiei penale, 2003
G. Antoniu, Tipicitate si antijuridicitate, RDP din 1997 (nu stiu exact numarul..:) sorry
G. Antoniu, Cauzele justificative, RDP 2/2004
V. Pasca, Ordinul legii si..., RDP 2/2004
F. Streteanu, Drept penal. partea generala, vol. I, 2003
Am nevoie si eu de articolul "Cauzele justificative" al lui George Antoniu. Daca il ai in format electronic, ai putea sa mi-l trimiti la adresa gardener-4@hotmail.com ? Multumesc anticipat

marriadellia

Post by marriadellia » 10 Feb 2005, 09:47

Se lucreaza la un manual, partea speciala, dar inca nu e gata. Autorul este prof. Badila din Sibiu. Noua ne cere deja la examen pe parte speciala noul cod.

Post Reply