Am nevoie de ajutor.

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Sly

Am nevoie de ajutor.

Post by Sly » 08 Dec 2005, 13:26

Incepand din luna aprilie,anul curent,am fost angajat in functia de director zonal la o firma importatoare din domeniul mobilei si amenajarilor interioare din BV,pentru zona de sud a Romaniei,eu avand domiciliul in Bucuresti.
Intelegerea a fost ca ei sa-mi plateasca un salariu de 500 euro/lunar.
Pe data de7-8 Oct. am fost anuntat de patronul firmei,(cetatean strain si afalat in afara tarii) printr-un e-mail ca el a hotarat ca sa nu mai fiu remunerat cu salariu fix ci ca sa primesc doar comision din vanzarile efectuate de mine si reteaua mea de dealeri.
Eu nu am fost de acord cu asta si discutiile s-au prelungit insa eu nu am primit nici un ban,iar in data de 20 Nov. am primit un alt e-mail prin care eram informat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si ca ,colaborarea dintre noi a incetat.
Eu am fost de acord insa am solicitat sa fiu platit pentru lunile oct. si noiembrie in care am muncit efectiv.
Nu a fost de acord.
Am facut atunci o scrisoare catre firma pe care am trimis-o cu confirmare de primire cum ca nu am primit drepturile mele salariale incepand cu luna iunie ac si ca daca aveasta situatie nu v-a fi rezolvata voi actiona in instanta.Am facut aceasta solicitare care poate parea ciudata caci intre timp am aflat ca eu am muncit ilegal pana pe data de 15.OC,data cand mi s-a operat cartea de munca iar in cartea de munca am trecut un salariu net de 5.000.000 lei,nicidecuum salariul de 500 euro (echivalent in lei) care il aveam negociat si care l-am incasat,se pare la negru pana acum.
Norocul meu este ca dispun de o adeverinta eliberata de firma cum ca sunt ahngajatul lor incepand cu luna Aprilie.
Acum,mi s-a trimis prin posta,dar fara confirmare de primire cum ca incepand cu data de 12 Dec. postul meu se suprima astfel incat,contractul meu individual de munca inceteaza.
Am nevoie de sfaturile voastre pentru a formula aceasta actiune in asa fel incat sa obtin maximum posibil de la aceasta firma.
Va multumesc.

Post Reply