Despagubiri

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
catalinhy

Despagubiri

Post by catalinhy » 04 Dec 2005, 00:33

In urma unui proces penal intre doua persoane fizice, una din parti este condamnata in baza art. 213 C.P. la plata unei amenzi penale si la plata unor dasoagubiri banesti care cealalta parte.
Ce se intampla daca cel condamnat nu plateste partii vatamate suma datorata, dar plateste amenda penala, acea despagubire se prescrie dupa un anumit timp, sau ramane valabila indiferent de timpul scurs?

wittmann

Post by wittmann » 04 Dec 2005, 11:32

Despagubirile se prescriu in termenul general de prescriptie de 3 ani.

elena_av

Post by elena_av » 04 Dec 2005, 13:16

de acord cu wittmann
dreptul de a cere executarea silitata se prescrie in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii.

dricaru

Post by dricaru » 05 Dec 2005, 17:44

O sa-i puna poprire sau o sa-i scoata casa la mezat, inainte de cei 3 ani despre care povesteau antevorbitori

catalinhy

Post by catalinhy » 06 Dec 2005, 11:07

Cei trei ani s-au scurs deja, iar ce sa-mi ia nu aavut. :grin:
Asa ca ... am scapat.
Oricum a fost un proces pierdut pentru ca nu m-am prezentat.

gavril

Post by gavril » 06 Dec 2005, 12:32

ar trebui sa platesti ceea ce ai pagubit. Data viitoare .. fi sigur ca nu ai sa mai scapi.
Ai fost smecher .. pt. ca in primul mesaj nu ai lasat impresia ca ar fi vorba despre tine. Daca ai fi mentionat asta .. eu .. nu ti-as fi raspuns la o asemenea intrebare.
Sa fii iubit !

dricaru

Post by dricaru » 08 Dec 2005, 22:19

Gavril...smekerii nu au cazier pt 213 Cp ca loserul de fatza. :-D :-D :-D :evil: :evil: :evil:

Lasa-l in durerea lui sa se bucure ca a scapat de despagubiri (desi nu avem data despre eventualele acte de executare ale p civ care au putut intrerupe prescriptia)

bog28

Post by bog28 » 08 Dec 2005, 23:46

felicitari pentru felul in care ati raspuns la acest subiect :!:
asta imi doveseste ca mai exista totusi oameni cu "coloana vertebrala" care dezaproba "smekeria"
si bravo dircaru pentru raspunsul smekeresc !

cat despre subiect.. dispozitiile privind latura civila a unei hotarari penale se executa conform dreptului comun- executarea silita din C.pr.civ.

:cafea:

Post Reply