sms-dovada pentru amentintare, insulta ,calomnie?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
levantzica

sms-dovada pentru amentintare, insulta ,calomnie?

Post by levantzica » 30 Nov 2005, 19:57

Va supun atentiei, urmatoarele sms-uri

de pe telefonul mobil al partii vatamate:

1.CE AMANTA PROASTA ESTI, NU AI LOC SI TU LA MUNTE ALATURI DE FETE"-26.02.2005

2."SPALA, CALCA,GATESTE,CA ASTA TI-E NIVELUL.FETELE STIU PREA BINE CINE LE-A FURAT TATAL.NICIODATA NU VEI FI IN PREAJMA LOR"
-26.03.2005

3."MA VOI DUCE LA DRAKU DAR IL VOI LUA SI PE PLODUL TAU ATUNCI CAND NU VEI VISA"19-.07.2005

parte vatamata care a fost amanta si acum este concubina fostului meu sot de care sunt divortata legal , de un an,si la care acesta locuieste cu viza de flotant, domiciliul avandu-l inca in apartamentul bun comun.

de pe telefonul fostului meu sot:

4."AM SA VAND DIN CASA TOT CE-I AL TAU PERSONAL CA SA O TRIMIT PE ANDREEA LA MEDITATIE SI IN EXCURSIE.O SA TE CAUT EU SI LA CURVA ACASA" 25.05.2005

5."ESTI PREA SARAC CA SA LE DAI DREPTURILE FETELOR? PENTRU CURVA SI PLOD AI DE UNDE? VOI SCOATE SI ULTIMUL LEU DIN VENITURILE TALE"24.05.2005

dupa parerea voastra ce sanse am sa pierd procesul eu fiind inculpata!

mi s-au cerut 10.000 RON despagubire si tipa la prima infatisare a amanat ca sa isi ia avocat ,desi ea a cerut proces, motivand ca nu are bani!

inchizitia

Post by inchizitia » 30 Nov 2005, 22:58

sms-urile pot sa constituie dovada ca s-au sav. aceste infr.;precum emailurile;scrisorile;convorbirile telefonice (inregistrate),etc
la sms:confirma Connex ca nr. e al tau si nu al altcuiva (o posibila inscenare)
la email:IP destinatarului
etc etc

Insulta:"atingerea adusa onoarei ori reputatiei unei persoane", "ori prin expunerea la batjocura":mesajele fiind adresate in mod particular nu constituie dovada;
Calomnia:"afirmarea ori imputarea in public":idem
Nu te poate incrimina pentru calomnie si insulta.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Mili

Post by Mili » 01 Dec 2005, 12:25

inchizitia wrote:sms-urile pot sa constituie dovada ca s-au sav. aceste infr.;precum emailurile;scrisorile;convorbirile telefonice (inregistrate),etc
la sms:confirma Connex ca nr. e al tau si nu al altcuiva (o posibila inscenare)
la email:IP destinatarului
etc etc
Am reprezentat pe cineva intr-un proces in care partea vatamata a adus un inscris autentificat de notar cu textul sms-urilor.La fond fusese altcineva si s-a retinut insulta pe considerentele ca partile nu au contestat inscrisul.Dupa un recurs, o rejudecare si un alt recurs am castigat noi, achitare. FF important e modul in care probeaza ca numerele de telefon apartin inculpatului si partii vatamate, ff importanta este data la care au fost primite ptr ca la 2 luni se scurge termenul in carte poate introduce plangere prealabila. Parerea mea a fost ca inscrisul notarial nu poate fi un mijloc de proba in procesul penal in forma in care fusese redactat. Un notar va elibera orice inscris atat timp cat ia bani (nu vorbesc de fals).In plus, trebuie obtinuta o adresa de la compania gsm cu datele persoanelor care au folosesc numerele respective, dar nici acest lucru nu va proba faptul ca mesajele au fost trimise de inculpat sau ca au fost primite de partea vatamata.Astept mai multe detalii sau nelamuriri fata de cea ce ti-am raspuns.FFF important, cand a fost introdusa plangerea, pentru ca din textul sms nu prea rezulta insulta?

elena_av

Post by elena_av » 01 Dec 2005, 12:52

are dreptate Mili, trebuie vazut daca plangerea e introdusa in termen

dupa cum spune levantzica abia a fost primul termen, deci plangerea e introdusa in octombrie-noiembrie
Ultimul mesaj e din 19.07, plangerea trebuia introdusa cel mai tarziu pe 19.09

Ramane de discutat si cand a luat partea vatamata cunostinta de sms de pe telefonul fostului sot. Mesajele de pe telefonul ei se presupune ca au fost citite imediat.
Dupa parerea mae, se incadreaza doar la insulta

levantzica

Post by levantzica » 02 Dec 2005, 21:31

prima plangere a fost pe 25.07.2005 pentru art 320!!

pe 18.08.2005 a revenit cu o declaratie mai ampla ptr art.320, calomnie

insulta si amenintare !!

cum nu s-a dispus urmarire penala pentru asta (pentru 320 nu au fost dovezi )

pe 10.10.2005 a cerut trimiterea la instanta!!

mesajele de pe telefonul fostului sot cred ca au fost citite la timp deoarece ei locuiesc impreuna!!!

levantzica

Post by levantzica » 02 Dec 2005, 21:44

la dosar sunt depuse doua procese verbale, cu textele sms-urilor, relizate de organul de ancheta, adica de politist, pe 18.08!

sunt aceste procese verbale de ajuns sau trebuie inscris de la notar?

deoarece fostul sot e o persoana publica,bine cunoscut in oras, sef la permise auto, ce credeti

am sanse sa ma reprezinte corect un avocat sau mai bine ma apar singura?

cum ramane cu amenintarea?

elena_av

Post by elena_av » 02 Dec 2005, 22:00

din punctul meu de vedere, ai infractiunea de insulta ("curva") in ultimele 2 mesaje, insa plangerea e introdusa tardiv

mesajul din 19.07 nu se incadreaza la amenintare

mai exista si alte probe in dosar?

Mili

Re: sms-dovada pentru amentintare, insulta ,calomnie?

Post by Mili » 04 Dec 2005, 16:59

levantzica wrote:Va supun atentiei, urmatoarele sms-uri
de pe telefonul mobil al partii vatamate:
1.CE AMANTA PROASTA ESTI, NU AI LOC SI TU LA MUNTE ALATURI DE FETE"-26.02.2005

2."SPALA, CALCA,GATESTE,CA ASTA TI-E NIVELUL.FETELE STIU PREA BINE CINE LE-A FURAT TATAL.NICIODATA NU VEI FI IN PREAJMA LOR"
-26.03.2005

3."MA VOI DUCE LA DRAKU DAR IL VOI LUA SI PE PLODUL TAU ATUNCI CAND NU VEI VISA"19-.07.2005

de pe telefonul fostului meu sot:

4."AM SA VAND DIN CASA TOT CE-I AL TAU PERSONAL CA SA O TRIMIT PE ANDREEA LA MEDITATIE SI IN EXCURSIE.O SA TE CAUT EU SI LA CURVA ACASA" 25.05.2005

5."ESTI PREA SARAC CA SA LE DAI DREPTURILE FETELOR? PENTRU CURVA SI PLOD AI DE UNDE? VOI SCOATE SI ULTIMUL LEU DIN VENITURILE TALE"24.05.2005
Parerea mea:pt.nr 1 plangerea e tardiv introdusa,ar putea fi insulta. pt. nr. 2 plangerea e tardiva+nu este insulta.nr. 3 ar fi in termen, nu este insulta.Nr. 4 si 5 sunt tardive.Partea vatamata ar putea fi numai amanta, deci plangerea trebuia facuta de ea, nu de sot.Din textele mesajelor care ar putea face obiectul insultei nu rezulta ca te referi la amanta.Daca ea se simte... :grin: Serios acum, daca aceste cuvinte jignitoare nu au fost adresate direct persoanei vatamate, trebuie dovedit ca o priveau pe aceasta. Cam greu.Acum, gandeste-te, putea veni orice femeie sa spuna ca te-ai referit la ea. Nu se poate asa. Parerea mea este ca nu au sansa de izbanda.daca ai bani, ia-ti un avocat.Daca nu, pezinta-te singura. Daca nu e numarul tau de mobil de la care s-a trimis(daca nu poate dovedi prin adresa la connex sau daca e cartela), nu recunoaste mesajele. Declara ca nu cunosti nimic.Daca se poate dovedi, recunoaste ca este nr tau, dar poti spune ca au avut mai multe persoane acces la el si ca tu nu i-ai trimis astfel de mesaje. Mie mi s-ar parea aiurea sa retina un judecator asa ceva. Iti dau un exempu:Am folosit nr. de connex al unui prieten pt a ma inscrie la MYX.ro. Dupa ce am scris eu datele, i-au trimis un sms cu un cod. Am introdus codul primit de el,activandu-mi astfel contul. In fiecare zi am 3 sms gratuite.Le trimit din contul myx a carui parola numai eu o cunosc, dar la destinatar apare nr de telefon al prietenului meu. Daca as vrea sa-i fac un rau, as trimite cui vreau injuraturi si destinatarul va crede ca sunt de la prietenul asta al meu.Acelasi lucru putea face si sotul tau atunci cand avea acces la telefonul tau, iar acum ar fi trimis chiar el mesajele "incriminatoare" ptr a avea "probe". Ti-am dat doar un exemplu de necontestat de unde rezulta ca simplul fapt ca este telefonul tau nu inseamna ca ai trimis tu mesajele.Legat de dovada sms, procesul-verbal nu are nici o valoare, parerea mea.Am mai auzit eu de unii care vroiau sa pozeze telefonul :-D. Daca ai mai urmarit pe la televizor acum ceva vreme, aratau un senator care primise pe telefonul mobil cuvinte mult mai grele si nu a reusit sa dovedeasca nimic.

levantzica

revenire sms-calomnie

Post by levantzica » 05 Dec 2005, 15:39

Bani pentru avocat as avea , am apelat deja la avocata pe care am angajat-o pentru partaj, dar m-a refuzat pe fata (datorita pozitiei fostului sot).Apucase deja sa semneze contractul pentru procesul de partaj cand a a flat cine este paratul si nu a fost prea incantata.De aceea nu stiu ce sa fac.Ma gandesc sa ma apar singura si daca pierd sa fac recurs si atunci sa incerc sa iau un avocat de la Bucuresti.Ce parere aveti?Actiunea se petrece in Alexandria care nu e departe de capitala.

Sms au fost trimise astfel :nr 1, 2,3 pe telefonul partii vatamate -AMANTA,
de pe telefonul meu, abonamnet Orange, acum nr respectiv este desfiintat, am trecut la alt tip de abonament tot pe Orange.

Sms 4, 5 pe telefonul fostului sot.

Amanta a facut plangere si pentru amenintare, sms nr 3 !

Adevarul este ca eu le-am trimis sub impulsul unor stari emotionale, daca chiar as fi vrut sa fac ceva rau , poate imi cumparam o cartela!!!

La dosar exista plangere ptr art 320 CP (depusa de amanta) dar nu exista martori, singurul care sustine plangerea ei este fostul meu sot !!!!!S-a dispus NUP pentru aceasta plangere de catre procuror!

Mili

Re: revenire sms-calomnie

Post by Mili » 05 Dec 2005, 22:18

levantzica wrote:Bani pentru avocat as avea , am apelat deja la avocata pe care am angajat-o pentru partaj, dar m-a refuzat pe fata (datorita pozitiei fostului sot).Apucase deja sa semneze contractul pentru procesul de partaj cand a a flat cine este paratul si nu a fost prea incantata.De aceea nu stiu ce sa fac.Ma gandesc sa ma apar singura si daca pierd sa fac recurs si atunci sa incerc sa iau un avocat de la Bucuresti.Ce parere aveti?Actiunea se petrece in Alexandria care nu e departe de capitala.
Sms au fost trimise astfel :nr 1, 2,3 pe telefonul partii vatamate -AMANTA,
de pe telefonul meu, abonamnet Orange, acum nr respectiv este desfiintat, am trecut la alt tip de abonament tot pe Orange.
Sms 4, 5 pe telefonul fostului sot.
Amanta a facut plangere si pentru amenintare, sms nr 3 !
Adevarul este ca eu le-am trimis sub impulsul unor stari emotionale, daca chiar as fi vrut sa fac ceva rau , poate imi cumparam o cartela!!!
La dosar exista plangere ptr art 320 CP (depusa de amanta) dar nu exista martori, singurul care sustine plangerea ei este fostul meu sot !!!!!S-a dispus NUP pentru aceasta plangere de catre procuror!
Cum o cheama pe avocata?Doar sa nu fie cea cu care m-am judecat in contradictoriu.Ti-am scris mai sus ca am reprezentat pe cineva (inculpat)intr-un astfel de caz si am castigat.Procesul era tot la Alexandria!!! :grin: Am castigat in recurs la Tribunal.Daca te ajuta ne putem intalni ca sa vezi decizia tribunalului si te pot sfatui.Nu vad de ce pozitia sotului tau ar avea vreo influenta asupra cauzei, desi...Eu dupa un an am descoperit ca judecatoarea care daduse sentinta nefavorabila fusese avocat la Alexandria cu un an in urma.Dar cu Tribunalul nu le merge ptr ca sunt 3 judecatori.Totusi cauza mi se pare una destul de simpla,nu ar trebui sa ai probleme, daca intr-adevar este cum spui.

levantzica

Post by levantzica » 06 Dec 2005, 15:06

Mili ,
Multumesc mult pentru serviciile oferite.Te-as ruga sa discutam pe mail:
kamimura@k.ro unde iti voi putea scrie si numele avocatei.
Azi am avut un nou termen la partaj.
I-am aratat avocatei o copie dupa actele de la dosarul penal si vazandu-le a inceput sa incline pentru a ma reprezenta!
A ramas sa o sun miercuri seara(8.12) pentru un raspuns final.Cred ca si-a dat seama ca e un proces usor de castigat, a vrut sa stie si cine este judecatoarea !

Post Reply