diune pt deplasari in strainatate
diune pt deplasari in strainatate
Buna ziua tuturor!! puteti sa-mi spuneti si mie va rog daca minimele diurnelor legale prevazute pt bugetari de catre HG nr. 518/1995 pentru deplasari in strainatate sunt obligatorii si pt societatile comerciale cu capital integral privat? la art. 17, alin. 1 din HG de mai sus se prevede ca "se recomanda" respectarea acestora de catre alte institutii publice inafara celor enumerate la art. 16. dar as vrea sa intreb daca stiti cumva vreo alta prevedere legala in care sa se stipuleze obligativitatea respectarii plafonului minim prevazut pt diurnele bugetarilor si de catre societatile comerciale cu capital integral privat? va multumesc anticipat.
art. 21 al.3 lit. bCodul fiscal
Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:
suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate , in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice, in cazul in care contribuabilul realizeaza profit in exercitiul curent si/sau din anii precedenti.
Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata:
suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate , in limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice, in cazul in care contribuabilul realizeaza profit in exercitiul curent si/sau din anii precedenti.
multumesc, kinga. aceasta prevedere o stiam si eu si inteleg ca se refera la deducerea impozitului in limita a minimului diurnei prevazut pt bugetari in cazul in care societatea nu inregistreaza profit si de 2,5 ori in cazul in care aceasta inregistreaza profit. dar intrebarea este: se poate deduce din asta ca societatile comerciale private sunt obligate sa acorde minimul diurnei legale prevazute pt bugetari? vreau sa ma conving si daca poti sa imi si argumentezi de ce da sau de ce nu. multumesc inca o data.
in speta mea nu se pune problema de CCM la nivel de societate pt ca sunt putini salariati. deci se aplica CCM la nivel national. tocmai acum am cautat si am gasit la art. 45 din acesta diurnele pt deplasari in tara, in care la lit. b) se mentioneaza ca nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica institutiilor publice. dar si de data asta m-am lovit de o lacuna pt ca nu am gasit nimic cu privire la diurnele pt deplasari in strainatate. daca nu se introducea cuvantul "in tara" era problema ca si rezolvata. eu am tot citit dar nu am gasit nimic cu privire la delegatii in straintate. poate ma poti ajuta tu daca mai stii ceva. iti multumesc mult pt promptitudine si raspunsuri.