pt mateik

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
observer

pt mateik

Post by observer » 28 Nov 2005, 19:16

Si societatea editoare a fost chemate in judecata in calitate de parte responsabila civilmente.
Initial plangerea a fost indreptata impotriva redactorului sef , in calitate de autor al preluarii articolului, dar intrucat acesta e demonstrat ca nu este el autorul preluarii , si nici nu se poate stabili cine este acesta , intrucat lunar se publica peste 1200 de articole.

In aceste conditii , in prima faza , cauza s-a scos de pe rol si trimisa la politie pt identificarea autorului preluarii ,dar in recurs sentinta a fost casata si s/a dispus judecarea inculpatului in calitatea de redactor sef , pentru motivul ca ,in concluziile scrise , partea vatamata a solcitat condamnarea lui in calitate de redactor sef.

In aceste conditii , am pus eu intrebarea daca redactorul sef poate raspunde penal , intucat mie mi s/a parut putin ciudat motivul de casare.

Din punctul meu de vedere , nici autorul preluarii nu poate raspunde penal , intrucat raspunderea este personala.

Orikum mi sa parut interesant sa supun dezbaterii aceasta speta.

mateik

Post by mateik » 28 Nov 2005, 22:56

Eu ma ocup de mai multe dosare ce au ca obiect insulta si calomnia prin presa si atunci cand imi trimite redactorul sef in judecata pt. calitatea pe care o are, invoc, asa cum spuneai si tu, principiul raspunderii penale personale si principiul personalitatii sanctiunilor de drept penal. Multa bafta si astept sa-mi spui solutia! Ma intereseaza!

Post Reply