o chestiune, oarecum, simplista ..
Ca sa ajungi la crengi, na!minodora wrote:Marius, din punctul meu de vedere efractie inseamna ca distrugi ceva de care te folosesti ca sa ajungi la un lucru pe care vrei sa-l furi.
Copacul il tai (si as putea spune "distrugi" pentru ca devine altceva) ca sa ajungi unde? Il tai ca sa-l transformi in lemn de foc, sau de constructii.
Asta nu inseamna distrugere?
[/b]

uite,ca sa facem diferenta:sa zicem ca mai multe persoane se duc la furat de lemne si in acest scop pun la pamant mai multi copaci decat puteau ei duce.cu alte cuvinte lasa la locul faptei o serie de copaci taiati,dar alti cativa sunt trasportati.adeptii teoriei concursului de infractiuni cred ca ar avea o paine de mancat aici.
asa am zis si eu in a 2-a postare. furt in concurs cu distrugere. Repet: nu e vb. de o padure/pagurice etc. ci doar de vreo 10-15 pomi plantati de om pt. folosul propriu (a taiat doar 2 din acestia). Distrugerea este aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia. Pomul acela prins in radacini nu este doar lemn. El este un bun imobil dupa urma caruia proprietarul trage foloase (fructe/intareste un dig al unui iaz/umbreste/hotar dintre imobile etc. ). Prin taierea lui .. fructele nu se mai produc si deci bunul nu mai poate fi intrebuintat de proprietar in scopul propus ( devine neintrebuintabil). La fel si cu un alt bun imobil. Un bordei de exemplu: daca se darama si se ia materialul rezultat .. va fi tot concurs. Asa vad eu lucrurile. .. interesante si opiniile voastre..