Este faptuitorul vinovat de moartea victimei ???

Care este calificarea corecta a faptei ?

Fiind o infractiune de rezultat, intre elementul material (loviturile) si urmarea imediata (moartea victimei), trebuie intotdeauna sa existe o legatura de cauzalitate.LAWPROFILE wrote:ucidere din culpa.latura obiectiva incepe din momentul aplicarii loviturilor si se termina in momentul mortii victimei,deci lantul cauzal e unul singur.
orange wrote:![]()
![]()
N-am sa uit niciodata speta asta! Dar nu stiam ca procurorul G da spete din culegerea lui Bulai si Mitrache! Trebuie sa recunosc ca am cautat ceva pana am gasit-o (p.34 din respectiva culegere de probleme din practica judiciara; editia mea e din 1992).
Asa e solutia si acolo, dupa cum a zis mariusms: loviri sau vatamari cauzatoare de moarte => intentie depasita.
a mea din n99. Trebuia sa strici tu tot !!!orange wrote:![]()
![]()
N-am sa uit niciodata speta asta! Dar nu stiam ca procurorul G da spete din culegerea lui Bulai si Mitrache! Trebuie sa recunosc ca am cautat ceva pana am gasit-o (p.34 din respectiva culegere de probleme din practica judiciara; editia mea e din 1992).
Asa e solutia si acolo, dupa cum a zis mariusms: loviri sau vatamari cauzatoare de moarte =n intentie depasita.
partea proasta cu speta asta este ca nu se mentioneaza dpdv medical de ce amurit victima.in conditiile in care faptuitorul a lasat victima unde era(deci a considerat ca nu i-a provocat traumatisme letale) si a plecat dupa HAINE USCATE m-am gandit ca a murit de frig.dar am si eu o intrebare pt voi:DE CE NU FACETI UN FORUM SEPARAT PT CEI CARE CITESC CULEGERILE LUI BULAI SI MITRACHE CA SA DISCUTATI INTRE VOI RASPUNSURILE PE CARE DEJA LE STITI SI SA NU VA MAI DERANJEZ CU OPINIILE MELE?orange wrote:Poate-si aduce si el aminte de acolo![]()
![]()
Glumeam, mariusms, eu stiu ca stii
![]()
Si ce conteaza ce scrie la "raspunsuri", nu vezi ca sunt unii care inca sustin altceva?
Lawprofile, daca nu o batea murea? Ia citeste inceputul inca o data: "Faptuitorul A.A. a aplicat victimei P.B. numeroase lovituri, dar acestea au produs leziuni superficiale (escoridatii, echimoze, plagi contuze); traumatisme mai profunde au fost cauzate prin lovituri date cu picioarele incaltate cu incaltaminte usoara."
Dar![]()
![]()
, sa nu mai spui la nimeni ce ai descoperit acum.
Users browsing this forum: No registered users and 24 guests