Neagu sau Volonciu?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
exequator

Post by exequator » 10 Oct 2004, 21:54

am tot urmarit polemicile voastre si nu ma mai pot abtine de la a interveni! unii dintre voi sunt sigur ca vor spune ca mai bine nu as mai fi intervenit deloc. nu-mi vine sa cred! dan tare destepti va mai credeti cu totii!!! desigur, se detasaza ca intelect innuenda si procurorul. despre cel din urma insa incep sa imi pun serioase intrebari daca nu cumva sufera de vreun sindrom paranoid. no offense, procurorule, dar am impresia ca intri in defensiva ori de cate ori cineva ti se adreseaza altfel decat laudativ. o simpla intrebare, o simpla remarca, nu neaparat malitioasa, pentru tine e o mare provocare la duel. iar innuenda, asa cum cineva zicea la un moment dat (mi se pare ca jolie) e deosebit de pretioasa si se uita de sus la toata lumea.
voi aveti impresia ca daca ati intrat la inm sau ati lucrat 1 an sau 2 ca avocati le stiti pe toate? ai impresia, procurorule, ca faptul ca ai luat acel examen demonstreaza ca esti mai destept decat, sa zicem, lupulainen? ti se pare ca reactiile tale si modul in care i te adresezi, limbajul pe care il folosesti iti fac cinste si ca sunt in acord cu statutul si aura la care aspiri?
voi vreti sa lasati impresia ca deodata ati devenit atoatecunoscatori, ca daca ati terminat acea facultate (nu zic, cu note mari - felicitarile mele! - si dupa multa munca) deja stiti cum functioneaza sistemul de justitie, ce inseamna un proces sau cum si cine poate face fata (sau nu) in instanta!
are dreptate lupulainen cand spune ca va credeti care mai de care mai destepti si vreti sa aratati pe forum cat sunteti de inteligenti, insa in loc sa discutati despre subiecte de drept, sa raspundeti la problemele pe care unii le-au ridicat, va pierdeti in dueluri "electronice" ieftine si care nu au legatura cu dreptul, ci numai cu egoul vostru nemasurat.
nu e asa, innuenda? am dreptate ca te simti tare bine cand postezi acele mesaje spilcuite, intr-un limbaj erudit, care te fac sa pari superioara celorlalti de pe forum? de ce nu iti folosesti lexicul si inteligenta ascutita ca sa raspunzi topicurilor pe teme de drept lansate de colegii de forum? daca esti asa docta, cum de te cobori la nivelul micilor dispute care devin din ce in ce mai personale?
am crezut si eu, ca si lupulainen, ca voi gasi pe acest forum persoane cu un anumit nivel de cultura si cu anumite interese, care nu isi pierd timpul cu polemici personale, ca sa dovedeasca celorlalti ca ei sunt mai destepti (imi cer scuze pentru repetarea aproape obsesiva a cuvantului "destept", dar am senzatia ca acesta se desprinde cu cea mai mare evidenta din discutiile voastre). de fapt, n-a fost decat o risipa a timpului meu sa citesc toate aceste mesaje si, mai mult, o risipa de timp si energie sa stau si sa scriu acest mesaj. precis veti zice ca mai bine nu il scriam. cred! doar adevarul de multe ori supara.
a! inca ceva: am remarcat cum a oscilat starea de spirit de pe acest forum de la momentul dinaintea admiterii in inm, cand toti erati prieteni, va sustineati si va incurajati reciproc, pana acum, cand s-au creat 2 tabere: cei care au intrat (si care, evident, sunt foarte destepti) si ceilalti, care nici nu se compara cu primii si fata de care cei dintai mainfesta o compasiune plina de superioritate, dandu-le sfaturi cum si ce sa faca pentru a deveni la fel de destepti (normal, ca doar acum ei le stiu pe toate, au devenit deja judecatori si procurori, stiu cum se fac lucrurile in magistratura!).

procurorul

Post by procurorul » 10 Oct 2004, 22:18

Trebuie sa recunosc...dur...dar stim sa ne ferim si noi...
Acum , ce sa zic ? Ori esti latura intelectuala a lui lupulainen , ori esti "varul cel mare" venit sa il apere pe lupulainen....Ca veni vorba , daca e langa tine , saluta-l din partea mea ... :lol:
Cat despre statutul si aura mea , cum le-ai denumit tu , nu uita ca eu nu pun stampila nici a INM-ului , nici a Ministerului Public din Romania...
Apreciez forma , contrazic fondul problemei tale...
Vezi tu ? Daca as intra in polemici cu tine , ai zice ca sunt infatuat , ca ma cred mare si tare , ca le stiu pe toate...
Propun insa , pentru multumirea celor care se tot plang de nivelul intelectual "prea ridicat" si taisul postarilor mele si ale celeilate persoane pe care ai acuzat-o alaturi de mine , sa se faca doua sectiuni pe acest site .Una in care sa intram noi ( acuzatii) si cei care nu se simt complexati . A doua pentru "micii pensionari rumegatori de drept " in care singur te incadrezi tu... :roll:

innuenda

Post by innuenda » 10 Oct 2004, 22:25

Cu riscul de a ma repeta, nu fac nici un fel de efort intelectual la postarile mele. Asa sunt eu si asa ma exprim. In afara de formatia mea juridica, am si una de om de litere si, crede-ma, filologii nu-si cauta prea mult cuvintele. Cat despre nivelul de cultura, mie mi se pare hilar ca unii dintre voi va scoateti sabiile din teaca la prea mult si nu la prea putin, ca sa nu zic la inadmisibil. De pilda mie mi se pare inadmisibil pt. un om cu facultate (basca de drept, basca om pretins de cultura) sa se exprime atat de prost gramatical in limba romana. Am depistat si fosti elevi corijenti la gramatica limbii romane care au postat pe forum, fara a zgaria privirea niciunui intelectual. In schimb, va intepati la un limbaj ca al meu. In fine, de gustibus... Cat despre postarile pe teme juridice, acolo unde am gasit ca am o opinie care nu trebuie neaparat contrasa din experienta, am postat acea opinie. Insa, spre deosebire de altii care au mai lucrat in domeniu, eu abia am terminat anul asta si nu am experienta in niciuna dintre profesiile juridice. Procurorul, ca si mine, are postari pro si contra unor opinii, nu unor oameni. Nu trebuie sa dovedim nimic si nu polemizam decat pe marginea unor lucruri care ne intereseaza. Ceea ce nu intelegi tu este ca amandurora ne place competitia, chiar daca e numai o polemica, ma repet, cordiala.

procurorul

Post by procurorul » 10 Oct 2004, 22:36

Cat despre "destept" , cuvantul laitmotiv al discursului tau , nu vezi ca te contrazici ???
Mai intai spui ca ne "remarcam" din multime prin "limbaj erudit" , apoi ne acuzi ca ne credem "care mai de care mai destepti"...Ce sa mai intelegem?
Spui ca intram in discutii personale , ca vrem sa ne demonstram superioritatea , ca nu raspundem provocarilor teoretice , insa ne acuzi daca folosim "limbajul erudit" , adica tehnic al dreptului , din cate inteleg..
Am dreptul la opinie , am dreptul de a propavadui opinia mea , de a sustine sau critica opinia altuia...
Nu inteleg...este un paradox...Ne indemni spre o directie , insa te enerveaza daca deja suntem pe ea...
Orice vei spune , eu tot acelasi raman . Nu sunt , pana la proba contrara , nici mai destept , nici mai fraier decat altii...
Iar daca altii ar fi mai "slab dotati" decat mine , nu eu sunt raspunzator...
Pentru ca asta ne scoti tu pe nas...Superioritatea...Paradoxal insa , tu vii sa o demonstrezi..
Asa ca , mai corect din partea mea si a Innuendei , sa iti multumim...Ne dai atata incredere de sine...
(In cor acum )...ITI MUL - TU - MIIIIIM , exequatooooor...!!!

procurorul

Post by procurorul » 10 Oct 2004, 22:56

:lol: Parca il vad pe lupulainen langa tine...
Mic , blond , urecheat , cu un ochi vanat , cu fata rosie de la plans , pumnii mici stransi intr-un acces de frica , cum te trage de pantaloni si spune : " Da-le nenicule , da-le , ca din cauza lor m-a tras tovansa educatoare de urechi si m-a pus la coltun pisicii , de-a ras copiii de mine...Ihiii...Ihiii..."
:lol:

exequator

Post by exequator » 10 Oct 2004, 22:56

imi cer scuze (in primul rand fata de mine) ca mai postez ceva, dar chiar nu m-am putut abtine! :wink: cu riscul de a gandi despre mine ca ma leg de amanunte si ca pierd esenta, nu pot sa nu zic. daca ar fi fost vorba despre altcineva, nu despre innuenda, as fi trecut cu vederea, ca nu toti suntem "oamnei de litere", dar cum ea este si cum nici nu face eforturi pentru a-si gasi cuvintele, ma gandeam ca uneori nu strica un mic efort. in acest sens, vreau sa zic.
acum, dupa ce "mi-am varsat veninul", sa trec la obiectul postarii. conform dictionarului explicativ al limbii romane, pagina 457 (eu am editia a 2-a, bucuresti, 1998, academia romana, institutul de lingvistica "iorgu iordan"), "hilar" inseamna "care se refera la hil, car apartine hilului". banuiesc ca stii ce inseamna "hil", nu trebuie sa iti explic eu. daca nu, cuvantul e explicat chiar deasupra. pentru sensul pe care ai vrut sa il folosesti tu, exista cuvantul "ilar", explicat in acelasi dictionar, la pagina 474.
am facut acesta remarca intrucat nu cred ca este o greseala de tastare, fiind o confuzie care se face adesea in limbaj, de catre multe persoane. si chiar de catre unele cu formatie de om de litere, se pare...
pentru procuror, mai spun doar ca sunt prea tanar ca sa fiu pensionar, numai ca eu, la varsta mea, nu am impresia ca deja cunosc toate misterele universului si am bunul simt sa o recunosc.

exequator

pentru procuror

Post by exequator » 10 Oct 2004, 23:03

o mica si ultima precizare (promit ca va fi ultima): prin "limbaj erudit" nu inteleg limbajul tehnic propriu dreptului. si doar un limbaj erudit (pe care i l-am atribuit innuendei, nu tie), nu te face neaparat mai destept. si nici modul in care continui sa parezi "atacurile" celorlalti. lucru la care, de fapt, ma asteptam. esti foarte previzibil.
iar pe lupulainen nu l-am vazut in viata mea. nu stiu daca are vreo importanta pentru tine ca iti spun asta.

innuenda

Post by innuenda » 10 Oct 2004, 23:09

:lol: :lol: Hilar+ilar sunt doua forme ale unuia si aceluiasi cuvant, adica, in limbaj erudit, e un cuvant cu forma variabila . E adevarat ca hilar mai are si alt inteles (cel dat de tine), adica in acelasi limbaj erudit, e paronimul lui (cum e port=la mare si port taranesc). Lasa lingvistica celor care se pricep.

procurorul

Post by procurorul » 10 Oct 2004, 23:25

In primul rand , devii grosolan in exprimare...Fii atent !
In al doilea , m-a bufnit rasul la ce ai inteles tu cu pensionari... :lol: Era o exprimare plastica , ma refeream la cei care isi baga nasul amatoreste in toate si se cred cunoscatorii tainelor tuturor lucrurilor ce ii inconjoara...
Auzi tu ... ca " e prea tanar sa fie pensionar"...
Ca sa fiu la fel de grosolan , cauta-ti dintii pe jos , ca ti-a dat-o Innuenda de iti vezi fasolea-n palma... :wink:

innuenda

Post by innuenda » 10 Oct 2004, 23:26

Uite, il gasesti si pe internet, la http://dexonline.ro, daca-i dai cautarea cuvantului. Vei vedea ca hilar aparede doua ori: hilar1 (adjectivul din anatomie, de care vorbeai tu) si hilar2, adjectivul variabil ca forma cu ilar. Chestia aia pe care o vezi trecuta sub forma "adj.V." asta inseamna (adjectiv variabil), in caz ca te indoiesti de buna mea credinta. Sursa pe care o dau ei este tot DEX 98. Cat despre a fi om de litere, da, ma consider om de litere. Care-i talcul citarii pe care ai dat-o expresiei, ca nu s-a inteles?

procurorul

Post by procurorul » 10 Oct 2004, 23:30

Cat despre previzibilitatea mea , stai tu linistit , ca doar n-oi fi celebra Ciresica . :wink:

dellutza

Post by dellutza » 11 Oct 2004, 15:12

Cred ca deja exagerati. Desi esti unul dintre preferatii mei ar trebui sa accepti procurorule, ca sunt si persoane care nu te plac. Omul are dreptul sa aiba opinii proprii si sa le posteze pe sit. Voi ati facut o alianta impotriva lui si presimt ca in curand se va ajunge la jigniri. In ceea ce priveste "desteptaciunea" fiecaruia....in fata calculatorului e usor sa fii destept, ironic, sa te dai mare profesionist si sa dai peste nas altora.
Nu vreau sa ma implic in conflict. De ce nu incercati sa va limitati la discutii din care are fiecare ceva de invatat???

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 Oct 2004, 15:43

Nu pot sa nu remarc cata energie consumati in a va ciondani inutil.
pacat! :(

procurorul

Post by procurorul » 11 Oct 2004, 16:00

dellutza , bineinteles ca nu ma place toata lumea...Nici nu e posibil , nici nu imi doresc acest fapt.
Cat despre atacuri , eu chiar imi pusesem in gand sa ma fac "baiat de casa" , dar mai vine cate unul care imi zgandare coarda sensibila si ... bufff..."La lupta!".
Sa iti explic insa un lucru , si sa stii ca nu sunt ironic , te apreciez pentru echidistanta de care dai dovada ; eu nu caut sa ma afirm aici...Nu am nevoie sa demonstrez nimanui nimic , nu sunt infatuat , nu am nici complexe , nu vreau sa imi "cladesc" superioritatea...
Sunt doar un personaj , ca pe site atat suntem , cu o individualitate bine definita ... Sunt un tip cu anumite principii pe care le sustin si le apar...
Nu sunt vreun ghebos , vreun "paranoic" - cum ma ACUZA -personajul de aseara - care isi ascunde "bubele" sub acest val virtual...Nu plang cand ma ataca cineva , chiar ma distreaza...
Nu ma cred zeul site-ului , nici demonul sau...
Intelegeti odata ca nu doresc sa fiu premiat , sa fiu pus nici pe acatiste , nici in capul listei de blesteme ale nimanui dintre voi ...
Sunt doar eu ... Eu , care fac pe altii sa zambeasca , care fac pe altii sa ma injure , pe altii sa ma ia in ras , pe altii sa ma invidieze , pe altii sa ma ignore...
Nu caut nimic din toate acestea , dar o reactie trebuie sa aiba fiecare.
Itns just me!!!

Cat despre episodul cu exequator , recititi mesajul sau initial si vedeti "care pe care"...Probabil e un vechi personaj , cu alt nick , venit sa se razbune...Vedeti bine cum ne jigneste pe toti ...Si cum ne "extrage" sa ne mocirleasca pe mine si Innuenda...
Un lucru nu il stie...Nu suntem asa vulnerabili - din cate vad si la Innuenda - si nu stiu cei ce "ard" de grija noastra ca mai mult ne intareste ...Cu fiecare cap taiat balaurului , ii cresc altele 2 la loc..
Cu tot respectul pentru tine...

dellutza

Post by dellutza » 11 Oct 2004, 16:14

Nimeni nu cred ca ti-a pus la indoiala calitatile, nici pe cele fizice....si cu atat mai putin pe cele intelectuale.
Din punctul meu de vedere......."coarda ta sensibila" e mult prea sensibila. Eu nu prea ma bag in polemici pentru ca momentan invat pentru barou. Intru pe internet zilnic pentru a ma pune la curent cu noutatile. Desi nu am activitate intensa pe sit n-am putut sa nu te remarc...Stiu sa apreciez inteligenta, pregatirea si limbajul dezinvolt. Cateodata exagerezi insa si raspunzi prea usor la provocari. Asta poate fi si o calitate dar nu neaparat. Vorbesc din proprie experienta...
Oricum per ansamblu esti o.k. si-mi face deosebita placere sa-ti vad mesajele zilnic.

Post Reply