Eliberare apartament cum?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
made

Eliberare apartament cum?

Post by made » 15 Nov 2005, 10:41

Am nevoie de sfatul vostru. Am cumparat de curand un apartament. Problema este ca vechiul proprietar intarzie sa-l elibereze cu toate ca a trecut deja termenul trecut in contract. El nu locuieste acolo, insa are casa plina de lucruri si tot ma amana ca se muta intr-o saptamana, apoi in doua si tot asa. Pe mine ma costa aceasta amanare, apartamentul fiind luat prin credit.
Ce pot face ca sa intru in posesia de fapt a apartamentului cumparat? Merg cu politia la el sau cum se procedeaza in acest caz? Ii sparg usa si ii arunc mobila in strada? Sincer nu stiu pe ce cale s-o apuc, dati-mi un sfat va rog.
Multumesc.

kko

Post by kko » 15 Nov 2005, 16:43

Amiabil este cel mai bine.
Fa-i o notificare DURA RAU DE TOT prin ex. judecatoresc sa elibereze imobilul de bunurile lui si sa-ti predea imobilul nud de bunurile mobile proprietatea individului.Pt ca termenul contractual de predare i-a expirat. Pt. ca, in caz contrar il actionezi in judecata. Asta sa-i scrii cu bold. :twisted:

aho

Post by aho » 15 Nov 2005, 16:53

Dar daca nu locuieste in imobil si nici dupa ce-a fost notificat prin executor nu-l elibereaza n-ar putea sa-i consemneze lucrurile in depozit si sa intre in posesia apartamentului ? Intreb asta ptr. ca nu se incalca nici-un drept de abitatie si cred ca apoi ar veni f. repede omul sa-si culeaga sandramaua.

kko

Post by kko » 15 Nov 2005, 17:02

Sincer ???
Eu as sparge usa si i-as pune lucrurile in pivinita, la soareci si sobolani :evil: Cu pv si martori :grin: ca nu avea aur prin sertare :evil:

aho

Post by aho » 15 Nov 2005, 17:06

F sincer nu-i in raspunderea cumparatorului conservarea b. vanzatorului, deci pot sa manance si soarecii si sobolanii fara sa fii obligat sa achiti nota de plata

kko

Post by kko » 15 Nov 2005, 17:08

:grin: :grin: :grin:

made

Post by made » 15 Nov 2005, 17:48

Va multumesc pentru raspunsuri. Asa as prefera si eu, s-o rezolvam pe cale amiabila. Insa pana acum&... fara reusita.
Si da, acelasi imbold il am si eu, sa sparg usa si sa intru in ap.
Totusi, legal si oficial ce pot face? Doar sa-l dau in judecata? Asta nu inseamna o gramada de timp pierdut si alt timp de asteptare?
Unde trebuie sa ma adresez pentru acest lucru, la judecatoria de sector sau la politie?
Sau cum se face acea notificare?

murik

Post by murik » 15 Nov 2005, 18:40

Daca e sa ne luam dupa lege.. nu te tulbura in fapt nimeni entru intrarea in posesie a bunului cumparat (asta in cazul in care ai la tine cheile de la apartament). Asadar, poti face proces-verbal, cu prezenta vecinilor, si... din bun-simt nu din obligatie - ii dai afara lucrurile (in beci, daca or incapea).
Daca nu ai cheile apartamentului cumparat, atunci trebuie sa apelezi la un executor judecatoresc. Daca in contractul de vanzare-cumparare nu sppecifica altceva, atunci trebuie mers la judecatorie, sa-l investeasca (contractul) cu formula executorie, iar dupa aia se merge cu el la un executor judecatoresc care te va scapa de belea...
Dar.. cea mai eleganta (si npoate si cea mai rapida) cale este ... pe cale amiabila.
Si tine-ne la curent cu ce se intimpla, da?

made

Post by made » 16 Nov 2005, 09:55

Multumesc pentru sfaturi.
Din pacate n-am cheile, iar de mutat mobila... n-am unde.
Mai incerc sa-l conving amiabil ,daca nu apelez la judecatorie.
Va tin la curent.
Numai bine.

ainsof

Post by ainsof » 16 Nov 2005, 10:11

Actiune in evacuare si despagubiri pentru lipsa de folosinta.

made

Post by made » 28 Nov 2005, 11:24

Gata, am rezolvat-o pe cale amiabila pana la urma. A trebuit sa mai insist, putine amenintari si gata.

Va multumesc pentru sfaturi!

Post Reply