Cum sa procedez sa fie corect ?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
nikko

Cum sa procedez sa fie corect ?

Post by nikko » 13 Nov 2005, 11:47

Buna ziua tuturor :floare:

Am un site unde as vrea sa ofer catre vinzare anumite produse. Nu rezidez in Romania iar legile tarii de unde achizitionez produsele sint foarte lejere. Nu percep comisioane,taxe,etc.
Ideea este ca as vrea sa le vind in Romania,trimise prin posta si platite acolo unui comisionar.
Nu este vorba de aparatura electronica sau de produse cu taxe vamala incredibile la intrarea in Romania ci de produse cosmetice,gablonturi,etc.
Cum pot proceda ca totul sa fie totusi legal tinind cont ca am o firma deschisa in Romania ?

murik

Post by murik » 13 Nov 2005, 13:15

Poi.. daca tot ai o firma deschisa in Romania, ia si citeste Legea 31/1990 a Societatilor Comerciale.
Oricum, este vorba despre anumite marfuri care intra pe teritoriul Romaniei, deci este vorba de operatiunea vamala de import. Deci, nnu vad cum altfel decat mportand acele marfuri si ulterior vanzandu-le ai utea desfasura aceasta activitate. Sunt si alte pareri?

nikko

Post by nikko » 13 Nov 2005, 14:17

mea culpa : rectific Nu am firma in Romania

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 21 Nov 2005, 18:43

Vezi ca in general importul in Romania este liberalizat, dar pentru importul anumitor produse esti conditionat de obtinerea unor acte de la diverse ministere. Importul de cosmetice in tara se face numai daca importatorul este inregistrat legal in tara si a notificat Ministerului Sanatatii intentia de punere in circulatie a cosmeticelor.Notificarea consta in transmiterea in forma scrisa a unor date pe care le gasesti in legea 178/2000(MO 525/2000) cu modificarile ulterioare din 2004 si Ordinul ministrului sanatatii nr. 1004/2000(MO 119/2001) privind aprobarea listelor cuprinse in lg.178/2000. Au si site

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 23 Nov 2005, 21:10

Legislatie privind comertul electronic
Legea comertului electronic - 365/2002

Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind
aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic

Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Post Reply