fisa postului obligatorie?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
leo26

fisa postului obligatorie?

Post by leo26 » 12 Nov 2005, 17:55

Spuneti-mi va rog fisa postului este obligatorie? Eu am semnat contractul de lucru in care spune clar ca atribitiile sunt cele din fisa postului, anexa la contract. Insa nu mi s-a aratat nici o fisa si evident nu am semnat-o. Atat eu cat si colegele mele o tot cerem..dar seful se face ca uita si raspunde in doi peri.
Si as mai vrea sa stiu: eu prin fisa postului dovedesc ce am facut eu de fapt la birou?? Intreb deoarece lucrez la un birou de traduceri, functia mea fiind de traducator. Insa am atributii si de secretara, relatii cu publicul..iar eu nu pot dovedi ca fac si aceste lucruri decat daca as avea aceasta fisa. corect?
Daca intr-adevar este obligatorie, ce consecinte ar evea inexistenta ei pentru angajator??
multumesc

serafim

Post by serafim » 12 Nov 2005, 18:16

:-D :-D :-D
in FP sunt cuprinse indatoririle/sarcinile tale de serviciu, relatiile tale cu terte persoane sau cu alte pers. din firma , rel de subordonare, rel ierarhice, ce trebuie si ce nu trebuie sa faci iar acestea sunt punctate cu un anumit punctaj din care sa iasa eficienta ta, necesitatea postului tau, ce conditii trebuie sa indeplinesti pt. a ocupa acel post ( liceu, facultate etc.)
daca vin in control cei de la inspectia muncii il paste o amenda si pt. chestii minore cum ar fi ca nua are afisat la loc vizibil ( Pt. a putea fi citit si luat la cunostinta de toti angajatii ) a regulamentului de ordine interioara, protectia femeii gravide, evaziunea fiscala, protectia muncii etc si pentru lipsa acestora de la avizier se lasa cu amenzi de ordinul de mii de RON (milioanelor in lei vechi ) asa ca... trebuie sa faca si FP ! ( la noi in jud. pt. lipsa unei fise parca s-a dat 500 RON iar la cati sunteti voi...fa un calcul !!!

kko

Post by kko » 12 Nov 2005, 18:23

Yo , in locul tau , sa n-am fisa postului, mi s-ar parea un PARADIS.
Adik n-am stipulate expres nici un fel de obligatii, sarcini de servici, subordonari, rap. de colaborare, etc. Doar ce scrie in CIM :grin: :grin: :grin: Adik O :twisted: :twisted: :twisted:

serafim

Post by serafim » 12 Nov 2005, 20:13

KKO poate ti s-ar parea OK daca nu ai avea mult de lucru daaaar in aczul ei sa fi angajat ca traducator si sa faci pe langa asta si munca de secretar si mai stie al de sus ce i se mai pune cu timpul in carca....mai bine FP si stii de-o treaba !!!

rosia_montana

Post by rosia_montana » 14 Nov 2005, 06:59

Acum sa fim seriosi, cati dintre noi care lucreaza la patron nu fac o gramada de alte chestii pe langa cele prevazute in fisa postului? Vreau eu sa-l vad pe patronul ala care nu are pretentii de mai mult si sa-i zic "sarumana sefun - ia angajeaza-ma si pe mine!" :mrgreen:

ELI

Post by ELI » 24 Nov 2005, 16:24

As dori un model pentru fisa postului consilier juridic sau jurisconsult.Are cineva asa ceva?
Multumesc anticipat!

kinga

Post by kinga » 24 Nov 2005, 16:29

pentru ELI.
Trimite-mi un mp cu adresa ta de mail

Post Reply