Contul escrow e ca un fel de no manns land.
L-as compara cu proprietatea rezolubila.
Problema e sa stii a cui e proprietatea, in ce conditii se transmite si in ce conditii.
[Nu stiu daca exista in practica, insa eu asa as face:
Eu creditor deschid un cont escrow, in care debitorul imi trimite banii.
Care sunt ai mei, insa, conform clauzelor contractuale, nu-i pot atinge, decat daca debitorul meu e in default. Fiind banii mei, nici debitorul nu-i poate atinge.
Iar daca totul merge bine, la terminarea relatiei, ii disponibilizez pentru el.
In felul asta, io stau confortabil.
Disconfortul e al debitorului, care trebuie sa aiba disponibil de 2 ori mai mare decat datoria sa, si pe deasupra isi mai asuma si riscul insolventei mele.]
revenind,
Daca tu zici ca e cont de garantie, atunci banii aia sunt acolo preventiv. Asta pana se implineste evenimentul negativ, care te indrituieste pe tine sa-i scoti in secunda 2.
Daca evenimentul garantat nu se intampla, banii sunt in continuare ai garantului. Daca intra in faliment si nu-si mai indeplineste obligatia fata de tine, adio banii garantatului, care intra in masa credala, deci adio garantia ta, ca nu te mai bucuri singur de ea, ci la comun cu toata lumea.
Nu stiu sigur daca e 100% corect ce-am si cum am zis, insa, pentru inceput, asa o vad eu.
Si re-subscriu la opinia lui KKO, ca o scrisoare de garantie bancara e muuuult mai buna.
Sau dubleaza-ti contractul escrow cu o asigurare pentru riscul neplatii/insoventei debitorului.