wittmann si justitiabilul au dreptate.
1. art. 172 nu distinge la ce fel de acte de procedura poate participa avocatul,deci aplicand
ubi lex non distinguit, nec nos distingere debemus, rezulta ca av poate participa la
TOATE actele de u.p.
in plus, de unde ati scos ideea cu acte de u.p."fata de alte persoane"? eu credeam ca intreaga u.p.se desfasoara fata de inculpat (sau in rem, cand acesta nu e cunoscut) si nu fata de alte persoane (pv, pc, prc), faptul ca acestea sunt audiate nu inseamna ca actul este efectuat "fata de pv,pc,prc", nu
art.200 ne arata exact care este obiectul u.p.: strangerea de probe cu privire la existenta infr., identificarea faptuit, stabilirea raspunderii acestora. rezulta ca
actele de u.p. se desfasoara fata de inculpat si nu "fata de alte persoane".
2. care este scopul participarii avocatului inc/inv la efectuarea actului de u.p. in aceasta speta? sa adreseze intrebari cu privire la depozitia pers audiate
pt. a se putea apara fata de sustinerile sale (p.v.), deci a administra concomitent probe si in apararea inc/inv.
3. obligatia corelativa a p.v de a accepta prezenta aparatorului inv/inc de care vorbea elis, este impusa tocmai de art.172. p.v trebuie sa stie ca proc pena are anumite reguli (pintre care si 172) carora
toatepartile trebuie sa li se supuna.
eu pun si intrebarea inversa,
ce se intampla daca inc refuza sa dea declaratii in prezenta apartorului pv/pc
si oricum partile nu sunt obligate sa de a decl si sa-si propuna probe la u.p. in speta partile vatamate pot da decl si direct in fata instantei, iar atunci nu vor putea invoca drept impediment prezenta aparatorului inculpatului.
nu am inteles cu ce le deranja prezenta av. inculp? daca le e frica de faptul ca avocatul le va rastalmaci declaratiile, sa-si angajeze si ei aparatori.

--- ce argument de non-jurist am dat si eu...

, dar are sens...
concl mea:
prezenta avocatului inc la audierea pv/pc nu poate fi cenzurata iar refuzul acestora de a da declaratii este nejustificat.eu in locul av inc. solicitam sa se consemneze, exact ce au spus pv.nici o problema, pv vor fi audiate in faza de judecata (si tot in prezenta avocatului inculp)