cine are prioritate?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
ark

cine are prioritate?

Post by ark » 09 Nov 2005, 14:36

am dosar de executare dar executorul care a executat creanta in valoare de 20%, ma instiinteaza ca s-a declansat procedura de executare silita declansata de finantele statului. In cazul asta executarea noastra este suspendata sau continua. Cit astept?

aho

Post by aho » 09 Nov 2005, 16:17

Cpr. fiscala.vz. art. 166.
In concluzie astepti pana se indestuleaza ei .

ark

Post by ark » 10 Nov 2005, 10:00

AHO wrote:Cpr. fiscala.vz. art. 166.
In concluzie astepti pana se indestuleaza ei .
Sa inteleg ca dupa ce se indestuleaza ei executorul meu reincepe executarea creantei automat, fara alta instiintare din partea mea? Cum procedez?

Poate exista in acelasi timp si executarea din partea finantelor statului si procedura de reorganizare judiciara?

Multumesc

aho

Post by aho » 10 Nov 2005, 13:05

Ideea este ca Finantele = creditori privilegiati . Tu poti sa vinzi ceea ce nu au sechestrat sau ptr. nu au inceput ex. silita .
Daca toate bunurile deb. tau = urmarite de Finante, astepti ca n-ai ce face . Te interesezi si ceea ce-a ramas poti sa executi tu dar trimete o scrisoare executorului ca sigur din proprie initiativa n-o face si termenul de perimare a cereriitale este de 6 luni.

Daca este deschisa procedura pe L 64/95 se suspenda ex. silita si cea inceputa de Fin si cea inceputa de tine..

ADD

Post by ADD » 11 Nov 2005, 08:55

Parerea mea este ca executarea silita declansata de tine va continua dar condusa de catre executorii fiscali sau cel putin asa rezulta din art. 126(8) din codul de procedura fiscala. ...si creantele fiscale sunt privilegiate ... asa ca din ce va ramane dupa ce se indestuleaza statul a lua si creditorul tau daca nu are constituita nici o garantie.

kko

Post by kko » 11 Nov 2005, 09:36

Subscriu la ce a spus ADD.
Afla nr. dosarului executional al ex. fiscal si inregistreaza-ti creanta in acest dosar (cu titlul ex. anexat + alte acte)
Ar mai exista varianta sa soliciti instantei de judecata reunirea dosarului ex. de la ex. judecatoresc la cel de la finante.

ark

Post by ark » 11 Nov 2005, 11:34

KKO wrote:Subscriu la ce a spus ADD.
Afla nr. dosarului executional al ex. fiscal si inregistreaza-ti creanta in acest dosar (cu titlul ex. anexat + alte acte)
Ar mai exista varianta sa soliciti instantei de judecata reunirea dosarului ex. de la ex. judecatoresc la cel de la finante.
pai de unde sa aflu nr dosarului executorului fiscal? saiu cine este EXECUTOR FISCAL? Unde trebuie intrebat?
Nu trebuia sa imi spuna asta executorul meu?

kko

Post by kko » 11 Nov 2005, 18:25

1) Il intrebi pe executor.
2) Intrebi pe la Finante-Directia ex.silite.
3) Intrebi debitorul.
4) Angajezi un detectiv particular :grin: sau intrebi o piranda-ghicitoare :grin:

Post Reply