Ce infr. au sav. A,B si C?

Discutii privind Dreptul Penal
mariusms

Post by mariusms » 29 Oct 2005, 18:52

Prezent sefun ! :-D
Pai ce sa zic, complicitate inseamna inlesnire, ajutor. Daca amandoi au actionat concomitent, ar fi coautorat. Dar pot da si pe rand, nu? Pana la urma eu vad ca unul l-a "paralizat" si altul "i-a facut felul", de aceea as merge inspre coautorat. Dar nu este exclusa nici complicitatea.
Speta nu spune clar, asa-i.
Astept autorul spetei cu amanunte. Sper sa nu fie rau si sa ne lase asa incurcati.

elecktra

Post by elecktra » 05 Nov 2005, 17:02

mariusms, apreciez tare mult opiniile tale si rabdarea cu care raspunzi fiecaruia
de ce nu LCM totusi? unde-i intentia pentru omor?

mariusms

Post by mariusms » 06 Nov 2005, 15:13

Multumesc pentru aprecieri, elecktra. Si eu iti citesc interventiile cu mare interes.
Referitor la intrebare, ma gandeam ca intentia rezulta din dinamica faptelor, pentru ca victima se ridicase si i s-a aplicat lovitura fatala. Ar fi fost LCM daca i s-ar fi dat o palma si ar fi cazut si s-ar fi lovit la cap mortal, de exemplu.

elecktra

Post by elecktra » 07 Nov 2005, 18:30

Fac o paranteza mica aici pentru o faza draguta: un coleg a sustinut sus si tare ca, daca dai o palma cuiva, cade, se loveste si moare este omor iar la nici o saptamana dupa asta a pus in libertate pe cineva care a folosit o arma de foc, el a considerat ca nu prezinta pericol social pentru ca erau alice din acest fapt rezultand ca nu exista intentia de omor :lol:

mariusms

Post by mariusms » 07 Nov 2005, 18:45

Colegul tau cred ca ar trebui sa se apuce de altceva. Nu prezinta pericol social !!!??? pai la art 18^1 se spune de "atingerea minima....". Daca pentru el luarea unei vieti este o fapta lipsita in mod vadit de importanta, atunci no comment. :cafea:

elecktra

Post by elecktra » 07 Nov 2005, 20:00

El a dat o forma daca se poate spune asa dar instanta a apreciat :grin:

Post Reply