Diurna pentru asociatul unic

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
ramonya

Diurna pentru asociatul unic

Post by ramonya » 07 Nov 2005, 13:24

Asociatului unic al unui srl (in speta avand functia de director general), plecat in delegatie ii este interzis sa primeasca diuna? eu personal nu cunosc o astfel de interdictie. Voi stiti ceva?

maxxim

Post by maxxim » 07 Nov 2005, 14:58

Asociatul tau unic exercita acea functie de director general in baza unui raport de munca?

:floare:

kinga

Post by kinga » 07 Nov 2005, 15:04

Este si administrator?
Daca este asociat unic ma cam indoiesc ca are CIM...in multe locuri nu se inregistreaza ..

ramonya

Post by ramonya » 07 Nov 2005, 16:05

maxxim wrote:Asociatul tau unic exercita acea functie de director general in baza unui raport de munca?

Da.

Este si administrator

maxxim

Post by maxxim » 07 Nov 2005, 16:28

Sa recapitulez asociat unic, administrator si salariat in functia cu Director General?

kinga

Post by kinga » 07 Nov 2005, 16:32

Hai, Maxxime.... nu ai auzit de cumul de functii.... :grin: :grin:

Ptr. Ramonya... are drept la diurna. Plafon maxim deductibil este de 2,5 ori diurna prevazuta ptr.bugetari....

maxxim

Post by maxxim » 07 Nov 2005, 16:36

kinga wrote:Hai, Maxxime.... nu ai auzit de cumul de functii.... :grin: :grin:

Ptr. Ramonya... are drept la diurna. Plafon maxim deductibil este de 2,5 ori diurna prevazuta ptr.bugetari....
Sorry, dar in COR meu, administratorul este un intendent si nu cel care administreaza si reprezinta o firma :grin:

kinga

Post by kinga » 07 Nov 2005, 16:51

Hai, na ...ca mai sunt si administratori de cont, de retea de calculatoare.........in COR-ul meu.....
:grin: :grin: :kiss:

maxxim

Post by maxxim » 08 Nov 2005, 09:10

Administratorii societatilor si asociatii nu pot beneficia de indemnizatie de delegare. Ma refer la cei care nu au si raporturi de munca cu societatea respectiva.

kinga

Post by kinga » 08 Nov 2005, 11:10

Eu nu cred.
Art. 21 Cod fiscal
Cheltuieli deductibile:
"cheltuieli de transport si cazare in tara si strainatate efectuate de catre salariati si administratori, in cazul in care contribuabilul realizeaza profit in exercitiul curent si/sau din anii precedenti"

maxxim

Post by maxxim » 08 Nov 2005, 11:23

Sorry, dar confunzi diurna cu cheltuielile de transport si cazare.

Recitind articolul din Codul muncii - " .... salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare..."

kinga

Post by kinga » 08 Nov 2005, 11:25

OUPS.....
Ai dreptate.
Scuze. Am vrut sa am ultimul cuvant.....si am dat-o in bara rau de tot.

Recunosc, ai dreptate. :kiss: :kiss: :kiss:

maxxim

Post by maxxim » 08 Nov 2005, 11:37

Esti tu draguta! :floare:

Post Reply