Am divortat de curand (luna trecuta) si am optat pentru reluarea numelui de dinainte de casatorie. As dori sa stiu daca exista un termen legal pana la care sunt obligata sa-mi schimb toate documentele (buletin, pasaport, etc) sau pot face schimbarea cand consider de cuviinta (sunt multe formalitati si acum am alte prioritati...)
Multumesc
Reluare nume dupa divort
De principiu 30 zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii de divort (care ti se va solicita, de altfel, in aceasta forma, la "organele" care schimba buletin, permis, talon, etc)
Pentru intarziere risti o amenda pe care insa nu am vazut sa o fi platit cineva pana acum.
asa ca daca "prioritatile" sunt presante, mai poti astepta.
Pentru intarziere risti o amenda pe care insa nu am vazut sa o fi platit cineva pana acum.
asa ca daca "prioritatile" sunt presante, mai poti astepta.
Multumesc pentru raspuns.
Doar o mica precizare as mai dori (Asa e omul, nu se satura niciodata...)
Hotararea definitiva si irevocabila a fost pronuntata in sedinta publica la data de 09.09.04. Data din josul documentului este 24.09.04 iar data postei este 29.09.04.
De la care data calculez 30 de zile?
Multumesc inca odata si va doresc o zi superba!
Doar o mica precizare as mai dori (Asa e omul, nu se satura niciodata...)
Hotararea definitiva si irevocabila a fost pronuntata in sedinta publica la data de 09.09.04. Data din josul documentului este 24.09.04 iar data postei este 29.09.04.
De la care data calculez 30 de zile?
Multumesc inca odata si va doresc o zi superba!
hotararea de divort poate fi atacata in termen de 30 zile de la comunicare (data la care ati primit dvs. hotararea acasa)
Daca nu este atacata devine definitiva si irevocabila la implinirea acestui termen. In acest sens, dupa ce trec cele 30 zile de cand ati primit hotararea acasa (termenul de 30 zile se calculeaza pe zile libere, adica prima si ultima zi nu intra in calculul termenului) trebuie sa va duceti la judecatoria care a pronuntat hotararea si sa solicitati eliberarea unei copii legalizate purtand mentiunea "definitiva si irevocabila"
De acolo incolo aveti 30 zile sa va schimbati actele.
Daca nu este atacata devine definitiva si irevocabila la implinirea acestui termen. In acest sens, dupa ce trec cele 30 zile de cand ati primit hotararea acasa (termenul de 30 zile se calculeaza pe zile libere, adica prima si ultima zi nu intra in calculul termenului) trebuie sa va duceti la judecatoria care a pronuntat hotararea si sa solicitati eliberarea unei copii legalizate purtand mentiunea "definitiva si irevocabila"
De acolo incolo aveti 30 zile sa va schimbati actele.