examen sau doar act de reluare activitate ?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Bryan

examen sau doar act de reluare activitate ?

Post by Bryan » 31 Oct 2005, 15:41

La reluarea activitatii pentru functionari publici dupa suspendarea contractului pentru crestere copil pana la 2 ani se mai organizeaza examen sau se dispune reluarea activitatii numai prin act administrativ al conducatorului unitatii conform art.83 alin.(2)din LG.188/1999(R).
In O.U.G.92/2004 nu am gasit nimic.
La contractuali se spune clar in Ordonanta 9/2005.
Am gasit ceva in O.U.G. 191/2002 dar nu stiu ce sa sa fac sa organizez examen sau doar sa emit act?

sofia

Post by sofia » 31 Oct 2005, 15:44

Daca s-a suspendat contractul, nu trebuie reluata activitatea la incetarea cauzei de suspendare?
Poate dispune altceva conducatorului unitatii?

Bryan

Post by Bryan » 01 Nov 2005, 08:42

Da, poate dispune o verificare a cunostintelor profesionale dupa suspendarea activitatii. Ma refer la faptul ca la persoanele angajate cu CIM difera fata de functionari publici.De ce oare nu se aplica aceiasi prevedere pentru ambele categori deoarece suspendarea se refera la acelasi lucru?

maxxim

Post by maxxim » 01 Nov 2005, 08:48

Bryan wrote:Da, poate dispune o verificare a cunostintelor profesionale dupa suspendarea activitatii. Ma refer la faptul ca la persoanele angajate cu CIM difera fata de functionari publici.De ce oare nu se aplica aceiasi prevedere pentru ambele categori deoarece suspendarea se refera la acelasi lucru?
Sa spunem ca functionarii publici sunt speciali in comparatie cu restul salariatilor.....

:floare:

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 01 Nov 2005, 10:10

legat de functionarii publici, daca un functionar contesta in instanta decizia de destituire din functie, actiunea trebuie timbrata?
in cazul salariatilor care nu au calitatea de functionar public, codul muncii prevede clar ca actiunile pentru solutionarea conflictelor de munca sunt scutite de taxa de timbru.
insa stiu ca pentru functionarii publici, actiunile introduse de ei in legatura cu rezolvarea litigiilor de munca se judeca in temeiul legii contenciosului administrativ, care prevede ca actiunile in contencios administrativ sunt supuse obligatiei de timbrare.
asadar, un functionar public e obligat sa-si timbreze actiunea? ce parere aveti?

Post Reply