Furt savirsit intr-un loc public??

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
dricaru

Furt savirsit intr-un loc public??

Post by dricaru » 30 Oct 2005, 17:27

Spetza ar fi urmatoarea....
Faptuitorul sustrage o poseta a unei vinzatoare dintr-un magazin.
Magazinul este pozitionat intr-o piata deschisa non stop, undeva in centrul acelei pietze.
Magazinul are un perete din zid iar ceilaltzi trei sunt dotati cu geamuri mari de termopan dar doar de la jumatatea sa.(partea inferioara fiind din tabla si rigips)
In magazin nu era decit vinzatoarea care era intoarsa cu spatele.
Era ora 14 si piata era plina de lume.

Ne aflam in fatza unui furt savirsit intr-un loc public??

PS
Rog frumos sa raspunda doar profesionistii!! Nu ma intereseaza rasp diletantzilor, avocatzilor luzari, studentzasilor restantieri etc...

alcali

Post by alcali » 30 Oct 2005, 17:48

piata este un loc public prin natura lui.publicitatea este data de faptul ca este tot timpul accesibil publicului si este oricand posibila aparitia acestuia(doar era deschis).

ps:asta e genul tau de speta???[img]http://fool.exler.ru/sm/shrk.gif[/img]ma asteptam la altceva de la tine...avand in vedere cat esti de exigent cu ceilalti. :cafea: :cafea: :cafea: no offence.

dricaru

Post by dricaru » 30 Oct 2005, 18:07

Magazinu nu e deschis tot timpul, nu ma mai stresa aiurea!!!
Avea program!!
Piatza era deschisa non stop...
Ce draq...
Mrrrrrrrr :-x :-x :-x :-x

alcali

Post by alcali » 30 Oct 2005, 18:58

calm!calm! te rog..viata e mai frumoasa cand privesti totul destins. :kiss:

nu ai zis nici ca era inchis nici ca era deschis :-x !!!!! daca esti de o speta pe jumate.... :-P
atata timp cat era in programul de lucru in momentul incidentului si oricine putea intra oricand.....este considerat loc public ,sigur.
faptul ca se vede prin geamuri la fel....ii ofera caracter public chiar daca magazinul era inchis...piata era deschisa si mai era si multa lume.

minodora

Post by minodora » 30 Oct 2005, 19:26

As zice si eu ca este loc public daca avea acces publicul (adica in timpul programului de functionare).
Putea sa nu fie vanzatoarea si tot loc public era. Cel putin eu asa stiu.

dricaru

Post by dricaru » 30 Oct 2005, 19:38

Minodora...mai bine imi dadeai o palma!!!
:mad: :mad: :mad: :x :x :( :-( :-(
De unde stiai tu asta???
De la raspunsul dat de tine in restantza?? Sau rr??

minodora

Post by minodora » 30 Oct 2005, 19:42

Din carte. :grin:

orange

Post by orange » 30 Oct 2005, 22:09

Fapta savarsita in public
Art. 152. - Fapta se considera savarsita "in public" atunci cand a fost comisa:
a) intr-un loc care prin natura sau destinatia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar daca nu este prezenta nici o persoana;
b) in orice alt loc accesibil publicului, daca sunt de fata doua sau mai multe persoane;
c) in loc neaccesibil publicului, cu intentia insa ca fapta sa fie auzita sau vazuta si daca acest rezultat s-a produs fata de doua sau mai multe persoane;
d) intr-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu exceptia reuniunilor care pot fi considerate ca au caracter de familie, datorita naturii relatiilor dintre persoanele participante;
e) prin orice mijloace cu privire la care faptuitorul si-a dat seama ca fapta ar putea ajunge la cunostinta publicului.

Mi se pare ca de aici rezulta destul de clar (scuze ca am scris un articol pe care probabil il stii pe de rost). Am inteles ca magazinul nu era deschis non stop, dar cred ca textul se refera la un loc totdeauna accesibil publicului in orele de functionare - altfel s-ar ajunge la concluzia ca numai furturile savarsite in magazinele deschise non-stop sunt savarsite intr-un loc public. Plus ca magazinul e public prin natura si destinatia lui, corect? Parerea mea! :oops:
[Interesant ca alin. e nu mai e si noul cod penal...mie oricum mi se parea stupid. Alte pareri?]

P.S. Dar ce ai tu mereu cu restantierii? :-D :-D :-D

mariuca

Post by mariuca » 31 Oct 2005, 11:19

cu riscul mrrrr lui dicaru repet ce au spus ceilalti membrii mai sus ..poate totusi se va intelege intr-un final :lol: :lol:
"loc public" = in sensul dispozitiilor art. 209 lit. e CP se intelege orice loc care prin natura sau destinatia lui este in permanenta accesibil publicului de exemplu strazi etc.... precum si orice alt loc in care publicul are acces numai temporar sau ocazional.... par example magazine etc.
Dicarule daca faptuitorul a sustras geanta vanzatoarei cand magazinul X era deschis avem FRUT IN LOC PUBLIC toata ziua; insa nu constituie furt savarsit in loc public sustragerea comisa dintr-un magazin etc....daca in momentul comiterii faptei accesul publicului este interzis...
Dicarule concuziile le tragi singurel ca doar esti baiat destept... nu?

excalibur

Post by excalibur » 31 Oct 2005, 11:38

alcali wrote:ps:asta e genul tau de speta???[img]http://fool.exler.ru/sm/shrk.gif[/img]ma asteptam la altceva de la tine...avand in vedere cat esti de exigent cu ceilalti. :cafea: :cafea: :cafea: no offence.

Alcali tu stii limba rusa?

alcali

Post by alcali » 31 Oct 2005, 12:13

...deci ai cautat siteul de pe care am luat imaginea!
sa vezi ce ne atinge dricarutu ca vorbim pe langa subiect in topicul la care tine atat de mult ! :lol:

excalibur

Post by excalibur » 31 Oct 2005, 12:18

Am intrat si mi-a placut ce am gasit acolo. :kiss:

A inceput sa ne placa sa ne certe Dricaru, asa ca...suportam! :mrgreen:

wittmann

Post by wittmann » 31 Oct 2005, 14:10

Loc public.

maxxim

Post by maxxim » 31 Oct 2005, 14:17

Din facultate tin minte doua spete legate de furt: cel din taxi si cel din muzeul inchis. Parerea mea ar fi ca e furt savarsit in loc public.

Sper sa nu patesc ca la Showul lui Andrei Gheorghe si sa ma faci muratura! :mrgreen: Nu-s profesionist si nici restantier! dar tu nu ma poti impiedica sa-mi spus parerea!

:floare:

mariusms

Post by mariusms » 31 Oct 2005, 15:50

Daca magazinul era deschis (ceea ce este foarte probabil), automat avem loc public.
Daca magazinul era inchis, vezi art. 152 lit e), avand in vedere geamurile. "termopane, termopane, fa-te avocat Sandele". :-D :cafea:

Post Reply