Reziliere contract - solutii?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
valir

Reziliere contract - solutii?

Post by valir » 18 Oct 2005, 10:28

Buna ziua.

In imaginea de mai jos(am sters informatiile legate de firma, nume, semnaturi...) e anexat un act aditional la un contract ce prevedea construirea unui bloc de locuinte. Actul aditional reprezinta contractul de reziliere.
As dori daca se poate sa imi spuneti care e solutia optima(sau solutiile) pentru a-mi recupera banii in cazul in care antreprenorul nu isi achita obligatiile. As dori ca implicarea antreprenorului sa fie minima pentru ca nu ii place sa stea la discutii. Varianta cu ordin de plata la termen se poate exclude pentru ca nu va fi de acord...

Image

Care ar fi si costurile(aprox) pentru avocat, executor, in general?
Care sunt sansele de a recupera banii?
Multumesc tuturor anticipat.

babyflo2703

solutie

Post by babyflo2703 » 18 Oct 2005, 22:50

Prima miscare pe care va trebuie sa o faci dupa implinirea termenului de plata, va fi cea de investirea contractului cu formula executorie. Pasul 2, deschiderea unui dosar de executare silita la un executor competent din raza orasului in care isi are sediul debitorul. Mai departe executorul judecatoresc stie ce are de facut. Ca taxe pot sa-ti spun ca totul te costa cam asa:
1. Taxa de investire 40.000 lei + 1 timbru judiciar de 5.000 lei.
2. Taxa judiciara de executare 128.000 lei + 1 timbru judiciar de 5.000 lei
3. Onorariu executor judecatoresc de pana la 10% din valoarea creantei.
Cam atat. Bafta

valir

Post by valir » 19 Oct 2005, 07:19

Multumesc frumos pentru raspuns. Investirea contractului cu formula executorie o pot face eu singur(unde ar trebui sa merg?) sau imi trebuie un avocat? Multumesc.

teli

Post by teli » 19 Oct 2005, 11:14

Nu cred ca un contract de antrepriza are calitate de titlu executoriu prin lege si in consecinta nu cred ca il poti investi cu formula executoriei. :-?
Vezi procedura Somatiei de plata sau dreptul comun.

teli

Post by teli » 19 Oct 2005, 11:17

......Si cel mai bine solicita sfatul unui avocat sau cons. juridic.

sensi

Post by sensi » 19 Oct 2005, 19:39

daca vrei sa mergi pe dreptul comun:dupa implinirea termenului , debitorul trebuie pus in intarziere printr-o notificare(sau mai degraba convocare la conciliere cf art 720/1 cpc, nu sunt sigura, mai intreaba) trimisa prin posta recomandata cu confirmare de primire, iar dupa implinirea termenului din notificare te poti adresa instantei judecatoresti pentru a se constata rezilierea contractului, iar dupa ce hatararea a ramas irevocabila o poti investi cu formula executorie si este mai costisitoare
daca vrei sa mergi pe somatie e mai putin costisitor costa 366.000 lei taxa de timbru,(personal eu pentru asta as opta in prima faza)insa la somatie depinde de judecator, dar trebuie sa astepti implinirea termenului pentru ca creanta sa devina exigibila

Post Reply