subiecte la examenul pe post

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
fira

subiecte la examenul pe post

Post by fira » 25 Sep 2004, 15:32

din cite tin minte azi se da examenul pe cele 370(?) de posturi de judecator. Poate cineva sa ne spuna si noua subiectele date ? Asta asa, sa vedem daca chiar vor sa faca o selectie sau au nevoie de vreo 370 de oameni pentru la anul :evil:

Moaca

Post by Moaca » 25 Sep 2004, 22:10

Nici-o grija, ca nu sunt multi fericiti, subiectele au fost criminal de mari, spetele, in special cea de civil, o otrava, una dintre cele mai urate pe care am vazut-o, sansele pt.multi dintre noi foarte mici. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca subiectele se sflau deja pe masa examinatorilor, ce comisie, ce sigiliu, ce proces verbal.Oricum urat....

innuenda

Post by innuenda » 26 Sep 2004, 02:24

Pai, ne dai asa o veste in maniera asta lacunara...?! 8O Dezvolta, te rog, subiectul! Adica spune-ne ce subiecte s-au dat, ce speta, etc. Si, apropo...bafta la rezultate!

ame666

Post by ame666 » 26 Sep 2004, 15:23

Am vazut si eu subiectele:

Civil: 1) Exceptia de neexecutare
2) Garantia pt vicii
P.C 1) Luarea termenului in cunostinta
2) Renuntarea la judecata si renuntarea la drept

Penal 1) Pedepsele aplicabile minorilor
2) Abandonul de familie

P.P 1) Declaratiile martorilor
2) Judecarea apelului

In ceea ce priveste spetele nu le-am putut lua, pt ca nu am vazut decat baremul, unde lipsea continutul propriu-zis al acestora.

Eh, cum vi se par subiectele???
Mie unuia la civil mi se par penibil de usoare, iar in rest accesibile. Punctajul a fost ca la admiterea in INM, in sensul ca spetele valorau 3 p fiecare. Baremul a fost la fel de detaliat. Sunt curios cum va fi corectura. In mod normal dupa anticiparile mele nu ar fi posibil ca dupa prima corectura sa treaca mai mult de 100 de candidati, daca se va corecta strict baremial (si am fost indulgent cand am spus 100).
Bafta tuturor celor care au sustinut examenul si astept pareri despre subiecte , iar daca cineva poate prezenta continutul spetelor, il rog sa o faca.

fira

Post by fira » 27 Sep 2004, 00:13

da, au fost comparabile ca dificultate cu cele care se dau la INM. eu sincer ma asteptam sa dea mult mai usor.
stie cineva citi candidati s-au inscris ? sint tare curios sa vad procentul de promovabilitate. Ar trebui sa fie tot in jurul celui de la INM adica 4-5%, eventual chiar mai mic.

anyways, bafta la corectare celor care au dat !

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2004, 08:13

Pentru FIRA

Pentru cultura ta generala s-au scos acum la concurs atat de multe posturi de judecatori pentru ca atatea au ramas libere dupa concursurile organizate anterior. De regula au luat 30 -40 oameni la fiecare dintre ele (asta dupa contestatii).
Asa ca inceteaza sa mai imprastii stiri din astea rauvoitoare cum ca se organizeaza concursul doar de forma si numai tu saracul, care nu aveai decat varianta INM, ai trecut prin furcile caudine ale unui examen adevarat.
De unde D-zeu iti vine rautatea asta habar nu am insa probabil ca ai nenumarate frustrari si de-aia nu te poti abtine.

innuenda

Post by innuenda » 27 Sep 2004, 12:08

no ofense, attorney, dar chiar cei care au dat examenul si au reusit imprastie astfel de zvonuri. Am prieteni care au dat anii trecuti (ultimii doi ani ) si care au spus ca examenul e o formalitate in sensul ca se copiaza si se colaboreaza ca-n codru, iar de picat nu pica decat cei care au avut ghinionul sa fie in raza vizuala a Diculeascai. E parafraza din cei care au dat examen de admitere in barou in ultimii doi ani. Eu una asa am auzit, adica e zvon, barfa, cultura orala. Sigur ca as putea fi contrazisa de cei care au dat anul trecut sau acum 2 ani examen in sali unde nici musca nu zbura daca nu era bine pregatita. :wink: Inainte am auzit intr-adevar ca erau examenele mai serioase, ceea ce se zvoneste ca va fi si anul acesta.

innuenda

Post by innuenda » 27 Sep 2004, 12:14

Ah...si inca ceva...fira nu-i rau, e sarcastic, ceea ce-i altceva (e cam ca diferenta dintre Romania Mare sau Story si Academia Catavencu) 8)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2004, 12:20

Pentru Innuenda: era vorba de examenul pentru posturile de judecatori aici.
unde niciodata n-a fost o formalitate examenul.
mai citeste odata

fira

Post by fira » 27 Sep 2004, 12:20

q.e.d.
nu pot sa nu sesizez ca sari in sus de fiecare data cind atinge cineva subiectul asta. si ma mai acuzi pe mine de oaresce frustrari ? :roll:
mai ales acum chiar nu am nici o pata neagra pe psihic si uite ca nici nu ma enervez cum probabil ca as fi facut-o in alte dati.

si n-am imprastiat stiri rauvoitoare, am spus doar ca examenul pe post a fost foarte simplu in datile trecute. si nu vorbesc aiurea, ia subiectele din februarie si convinge-te singura.

oricum aici e ceva mai mult decit un schimb de opinii, toata tensiunea izvoraste din altceva :)

so my dear attorney(at law), poate ar fi timpul sa-mi povestesti tu despre frustrarile tale.

fira

Post by fira » 27 Sep 2004, 12:24

si uite ca am ratat fraza cu rautatea, m-am grabit sa dau reply :)
Doamne fereste, nu sint rau deloc, poate cel mult, cum a zis Innuenda.
pur si simplu am constatat un lucru, ce e rau in asta ? dar in sfirsit, s-o lasam balta.

innuenda

Post by innuenda » 27 Sep 2004, 12:43

mea culpa referitor la topic. Acum ca a aruncat attorney o galeata de apa rece pe mine, m-am trezit si eu, nu de alta, dar intrasem la alt film, care rula la barou si nu la magistratura :wink:

innuenda

Post by innuenda » 27 Sep 2004, 12:44

mea culpa referitor la topic. Acum ca a aruncat attorney o galeata de apa rece pe mine, m-am trezit si eu, nu de alta, dar intrasem la alt film, care rula la barou si nu la magistratura :wink:

mary2004

Post by mary2004 » 27 Sep 2004, 13:00

Mai Fira eu acuma imi dau seama din discutiile astea referitor la ex.pe post ca esti baiat? Mie una imi esti simpatic/a(sunt cam derutata).Asta asa ca sa ne mai descretim fruntile ca pe mine ma cam bufneste rasul de confuzia pe care am facut-o(din cauza pseudonimului). :D :D :D

fira

Post by fira » 27 Sep 2004, 13:16

relax, nu esti singura :)
si la urma urmei ce conteaza sexul ? doar sintem egali :D

Post Reply