romanitza cu ghinion
Eu nu mi-as dori o liberalizare a armelor de foc, si nici nu vroiam sa deschid o astfel de disctutie ....
Ci vroiam sa spun cum te simti cand intimitatea ti-a fost incalcata, si psihologic ce sechele iti raman ... Chiar si acum dupa 3 ani mi-e teama sa vin acasa, mi-e frica sa stau singura (desi mai toata ziua stau singura in casa)...
Ma gandesc ca poate aceea famile a mai trecut printr-o astfel de experienta si de atunci dorm cu pistolul sub perna ....
Eu zic ca e bine ceea ce s-a intamplat, macar hotii nu vor mai fi atat de indrazneti si se vor gandi mai bine daca sa intre sau nu ... e un precedent nefast de la care astept o rata in scadere a infractiunilor de acest gen.
Stiu ca o data la stiri a fost prezentat un caz de omor ... proprietara vine acasa, gaseste usa deschisa, intra si din nefericire hotul era inca acolo ... hotul s-a speriat si a omorat-o .... Nu a fost mediatizat pt. ca nu era o vedeta ...
Cei care sparg case, isi aleg deobicei ziua , dupa ce in prealabil urmareste posibila victima, da telefoane la anumite ore sa vada cand este acasa... si cand e sigur ca nimeni nu e acasa intra ... daca vii mai devreme de la servci ai toate sansele sa te trezesti cu el in casa...
Ci vroiam sa spun cum te simti cand intimitatea ti-a fost incalcata, si psihologic ce sechele iti raman ... Chiar si acum dupa 3 ani mi-e teama sa vin acasa, mi-e frica sa stau singura (desi mai toata ziua stau singura in casa)...
Ma gandesc ca poate aceea famile a mai trecut printr-o astfel de experienta si de atunci dorm cu pistolul sub perna ....
Eu zic ca e bine ceea ce s-a intamplat, macar hotii nu vor mai fi atat de indrazneti si se vor gandi mai bine daca sa intre sau nu ... e un precedent nefast de la care astept o rata in scadere a infractiunilor de acest gen.
Stiu ca o data la stiri a fost prezentat un caz de omor ... proprietara vine acasa, gaseste usa deschisa, intra si din nefericire hotul era inca acolo ... hotul s-a speriat si a omorat-o .... Nu a fost mediatizat pt. ca nu era o vedeta ...
Cei care sparg case, isi aleg deobicei ziua , dupa ce in prealabil urmareste posibila victima, da telefoane la anumite ore sa vada cand este acasa... si cand e sigur ca nimeni nu e acasa intra ... daca vii mai devreme de la servci ai toate sansele sa te trezesti cu el in casa...
in primul rand ma bucur ca a suscitat interes aceasta tema..ma asteptam sa-mi raspund singur la intrebari si mai ales este interesant faptul ca nu toti merg pe legitima aparare,asa cum era probabil.
Sunt de acord cu faptul ca fapta trebuie circumstantiata(era noapte, faptuitorul a fost trezit brusc din somn si, in starea acea agitata nu a mai gandit rational..dar,mergand tot pe aceasta linie a stabilirii vinovatiei in functie de circumstante, nu pot sa trec cu vederea ca iovan este un barbat destul de bine facut si pare stapan pe sine, si, mai mult de cata atat, AVEA O ARMA DE VANATOARE specifica politistilor americani.pai ca sa folosesti o asemenea arma, iti trebuie suficienta experienta si sange rece, caractere pe care autorul le-a avut pe deplin in momentul in care a nimerit capul victimei.
adi,atentie, daca spui ca este exces scuzabil, atunci nu poate fi achitat..asta e o circumstanta atenuanta
Sunt de acord cu faptul ca fapta trebuie circumstantiata(era noapte, faptuitorul a fost trezit brusc din somn si, in starea acea agitata nu a mai gandit rational..dar,mergand tot pe aceasta linie a stabilirii vinovatiei in functie de circumstante, nu pot sa trec cu vederea ca iovan este un barbat destul de bine facut si pare stapan pe sine, si, mai mult de cata atat, AVEA O ARMA DE VANATOARE specifica politistilor americani.pai ca sa folosesti o asemenea arma, iti trebuie suficienta experienta si sange rece, caractere pe care autorul le-a avut pe deplin in momentul in care a nimerit capul victimei.
adi,atentie, daca spui ca este exces scuzabil, atunci nu poate fi achitat..asta e o circumstanta atenuanta
...si bineinteles ca atunci , ca "orice" jurist il somezi :) , ii citesti drepturile si il invitzi la o ceasca de cafea pana suni la 112 , ca sa nu fie monoton in acest timp( cam 1h) incerci sa fii amabil cu el, il intrebi dak are fami8lie, copii, cum o mai duc si la urma, ii dai cartea de vizita, poate va avea nevoie in viitor de un "jurist"simmy wrote:daca vii mai devreme de la servci ai toate sansele sa te trezesti cu el in casa...
Mare gresala profesionala. Se pare ca te-ai uitat la PROtv, acolo un avocat "destept" a spus chestia asta.adi_avo wrote:Verdictul va fi : achitat(depasirea scuzabila a legitimei aparari)
Nu ai sa vezi niciodata achitare pentru exces scuzabil pentru ca este doar circumstanta atenuanta. Ai sa vezi insa achitare pentru excesul justificat care este cauza care inlatura caracterul penal al faptei.
In cazul nostru este clar exces scuzabil, ceea ce inseamna ca omu va fi condamnat (numai daca nu intra banii Romanitei pe fir).
da,de acord,dar nu poate fi achitat pe o asemenea motivare, dar mie imi surade ideea..cam asa vad eu situatia..stiu ca daca mi s-ar fi intamplat mie, acum nu as mai i avut aceleasi argumente, dar hotul ala nenorocit, lasand la o parte faptul ca era recidivist era in RETRAGERE, deci autorul a actionat in stare de RIPOSTA, ceea ce nu poate sa-l exonereze de rasp.adi_avo wrote:ma gandeam la depasirea limitelor... chestii, tulburari...flaviusnet wrote: adi,atentie, daca spui ca este exces scuzabil, atunci nu poate fi achitat..asta e o circumstanta atenuanta
Cred totusi ca va fi achitat din cel putin 2 pct de vd:
1. hotii trebuie sa fie alertati cu privire la ce a patit fratele lor
2. trebuie creat un precedent, chiar dak in sis nostru de dr nu se merge pe el, prin care sa se arate ca proprietatea e un lucru INVIOLABIL si ca proprietarul are mijloace juridice prin care sa-si apre proprietatea. Niste reguli inscrise in Cp fara apilcare in practica= 0
1. hotii trebuie sa fie alertati cu privire la ce a patit fratele lor
2. trebuie creat un precedent, chiar dak in sis nostru de dr nu se merge pe el, prin care sa se arate ca proprietatea e un lucru INVIOLABIL si ca proprietarul are mijloace juridice prin care sa-si apre proprietatea. Niste reguli inscrise in Cp fara apilcare in practica= 0
insist asupra unei contradictii. Cu totii vorbiti despre starea de soc si semi-inconstienta in care tre sa fie un om, care tocmai a fost trezit din somn. Dar acest lucru este incompatibil ci incarcarea si pregatirea unei asemenea arme si tintirea foarte precisa catre capul unui om.
Repet, daca a fost un simplu accident, avem de-a face cu un hot deosebit de ghinionist. Oare chiar nu vi se pare trasa de par explicatia?!
Sunt perfect de acord ca atunci cand judeci un posibil caz de legitima aparare, trebuie sa gandesti in primul rand ca simplu cetatean. Faptul ca esti jurist nu schimba dramatic situatia. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti raspunzi la anumite intrebari. E suficient ca ei beneficiaza acum de prezumtia ca se aflau in legitima aparare.
Repet, daca a fost un simplu accident, avem de-a face cu un hot deosebit de ghinionist. Oare chiar nu vi se pare trasa de par explicatia?!
Sunt perfect de acord ca atunci cand judeci un posibil caz de legitima aparare, trebuie sa gandesti in primul rand ca simplu cetatean. Faptul ca esti jurist nu schimba dramatic situatia. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti raspunzi la anumite intrebari. E suficient ca ei beneficiaza acum de prezumtia ca se aflau in legitima aparare.
N-a tintit deloc. Eu inteleg ca hotul era agatat de o teava si omu a incercat sa-l loveasca peste maini, probabil sa-l faca sa cada si sa-si fractureze coloana.Crtistina wrote:insist asupra unei contradictii. Cu totii vorbiti despre starea de soc si semi-inconstienta in care tre sa fie un om, care tocmai a fost trezit din somn. Dar acest lucru este incompatibil ci incarcarea si pregatirea unei asemenea arme si tintirea foarte precisa catre capul unui om.

Hotul a sarit de la etajul al II-lea pe terasa de la etajul I. Sotul creatoarei de moda l-a vazut apoi pe Iancu agatat de teava de gaz, cand incerca sa coboare de pe terasa si sa fuga. Pentru a-l opri, Iovan l-a izbit pe Iancu peste maini cu teava armei, care s-a descarcat, alicele lovindu-l pe hot in tampla stanga.
din ev zilei:
http://www.evenimentulzilei.ro/evenimen ... e8e1959f28
Acu am citit si prin ziare si am inteles ca arma o tinea in rastel (nu cum era obligat sa o tina, adica sub cheie), prin urmare e de inteles ca a apucat-o si apoi s-a dus dupa hot. Este de inteles ca a luat arma si pentru ca nu avea de unde sa stie daca este unul sau sunt mai multi.
Mai departe, cum a ajuns sa-l impuste... este discutabil.
Mai departe, cum a ajuns sa-l impuste... este discutabil.
Eu am ajuns la o concluzie - Verdict - sinucidere
hotul s-a sinucis ... pai altfel de ce s-a dus sa fure ... riscul meseriei, a primit ceea ce a meritat ...
Sa inteleg ca ar fi trebuit sa-l lase sa fuga ...bun .. il lasa sa fuga... Hotul" Ce bine ... data viitoare o sa-i sparg casa cand e in cursa si poate o prind singura pe nevasta-sa si pun si de un mic viol,dupa care o omor si o ascund in curte ... barba-su o sa fie gasit vinovat de moartea ei ... si gata, am scapat si de data asta!"
Hei !!!! wake up .... daca nu ripostezi esti fraierul care o sa suporte si a doua , treia oara, pana cand se plictiseste hotun de cat de fraier esti.
Pana cand o viata amara, pana cand sa tremuri ca a doua zi s-ar putea sa nu te mai trezesti ca avut cineva grija sa-ti implanteze un cutit in inima?!?!?!
In sfarsit un om ia atitudine si - si apara bunurile si viata, creeaza un precedent pt. toti cei care tremuram de frica si noi ce facem???? il condamnam.
Domlen apoi pana nu te omoara el inainte tu nu ai voie sa te aperi ... pai mata asa victima esti, de aia care riposteaza? Nu ai fost invatat ca tre sa stai drepti si sa accepti totul din partea unor lichele ale societatii - asta inseamna sa fii victima in Romania, ca altfel risti sa fii acuzat si sa stai ani buni in puscarie ca ai fost incadrat la loviri si alte violente impotriva hotului care de fapt era robin hood... fura de la bogati sa dea saracilor ....
cnMON!!!!!
hotul s-a sinucis ... pai altfel de ce s-a dus sa fure ... riscul meseriei, a primit ceea ce a meritat ...
Sa inteleg ca ar fi trebuit sa-l lase sa fuga ...bun .. il lasa sa fuga... Hotul" Ce bine ... data viitoare o sa-i sparg casa cand e in cursa si poate o prind singura pe nevasta-sa si pun si de un mic viol,dupa care o omor si o ascund in curte ... barba-su o sa fie gasit vinovat de moartea ei ... si gata, am scapat si de data asta!"
Hei !!!! wake up .... daca nu ripostezi esti fraierul care o sa suporte si a doua , treia oara, pana cand se plictiseste hotun de cat de fraier esti.
Pana cand o viata amara, pana cand sa tremuri ca a doua zi s-ar putea sa nu te mai trezesti ca avut cineva grija sa-ti implanteze un cutit in inima?!?!?!
In sfarsit un om ia atitudine si - si apara bunurile si viata, creeaza un precedent pt. toti cei care tremuram de frica si noi ce facem???? il condamnam.
Domlen apoi pana nu te omoara el inainte tu nu ai voie sa te aperi ... pai mata asa victima esti, de aia care riposteaza? Nu ai fost invatat ca tre sa stai drepti si sa accepti totul din partea unor lichele ale societatii - asta inseamna sa fii victima in Romania, ca altfel risti sa fii acuzat si sa stai ani buni in puscarie ca ai fost incadrat la loviri si alte violente impotriva hotului care de fapt era robin hood... fura de la bogati sa dea saracilor ....
cnMON!!!!!
Gandeste-te ce-ar patii Tepes in vremea noastra&... Au dat turcii navala&... si ce daca, au si ei drepturi&... De care capat a tinut teapa.... o avea incuiata cum era obligat sau&... trebea sa-i intepe-n picior si sa-i dea pe mana politiei, de ce i-a intepat in&...simmy wrote:Domlen apoi pana nu te omoara el inainte tu nu ai voie sa te aperi ... pai mata asa victima esti, de aia care riposteaza? Nu ai fost invatat ca tre sa stai drepti si sa accepti totul din partea unor lichele ale societatii - asta inseamna sa fii victima in Romania, ca altfel risti sa fii acuzat si sa stai ani buni in puscarie ca ai fost incadrat la loviri si alte violente impotriva hotului care de fapt era robin hood... fura de la bogati sa dea saracilor ....
cnMON!!!!!
Hai sa facem cu schimbul si sa stam impreuna cu simmy. Eu ma ofer. Nu prea le am cu armele, dar un topor mai gasesc ...simmy wrote:... Chiar si acum dupa 3 ani mi-e teama sa vin acasa, mi-e frica sa stau singura (desi mai toata ziua stau singura in casa)...
Ma gandesc ca poate aceea famile a mai trecut printr-o astfel de experienta si de atunci dorm cu pistolul sub perna .....
Si tot eu, ca am nervi acum "hiu