AJUTOR!!!ordinea de distribuire a pretului .

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
aho

AJUTOR!!!ordinea de distribuire a pretului .

Post by aho » 04 Oct 2005, 14:02

speta: prin executare silita( ptr. cr. bugetare si bancare) AVAS mi-a vandut TOT si-a incasat mult, dar mai are de incasat din contractele de vanzare- cumparare cu plata in rate. Dupa ultima licitatie s-a facut un Plan partial de distribuire a pretului si s-au achitatat drepturile salariale restante pana la aceea data. Sumele substantiale s-au incasat si mai sunt de incasat din rate deoarece s-au vandut active de sute demii euro iar la incheierea contr.s-a platit doar avansul. Eu am cerut sa mi se plateasca si drepturile salariale restante ulterioare . Mentionez ca dr. salariale au caracter privilegiat atatpe oug 51/98(art.61)c.pr.fisc art. 165 c.pr. civ.AVAS a refuzat insa sa imi plateasca. Drept ptr. care am introdus contestatie la executare si am creut si lamurirea tit. exec.., ptr. casumele incasate/care trebuiau incasate din vanzarea silita exced cuantumul creantelor iar instanta mi-a cerut sa precizez petitul ptr. ca nu intelege ce vreau.
Caut innebunita practica si nu gasesc nimic cu privire la aceasta ordine de preferinta.

excalibur

Re: AJUTOR!!!ordinea de distribuire a pretului .

Post by excalibur » 04 Oct 2005, 16:07

AHO wrote:Eu am cerut sa mi se plateasca si drepturile salariale restante ulterioare...
Ce intelegi prin "drepturile salariale restante ulterioare"?

aho

Post by aho » 04 Oct 2005, 19:04

zi-i pe speta ca pe urma vedem si la exprimare.

excalibur

Post by excalibur » 05 Oct 2005, 06:57

Ce sa zic daca n-am inteles intrebarea?
Sa ma explic:
- nu am inteles daca AVAS-ul a executat silit sau a lichidat societatea despre care vorbesti (ai spus ca a vandut tot si ca a preluat si contractele de inchiriere incasand veniturile)
-spui ca exista un titlu executoriu (in favoarea AVAS-ului presupun) dar nu inteleg de ce spui ca trebuie lamurit dispozitivul, din moment ce cu ocazia incuviintarii executarii silite s-a stabilit suma ce urmeaza a fi executata (sau cel putin asa ar fi trebuit);
- daca societatea nu mai are bunuri, nu inteleg ce activitate mai desfasoara pentru a se pune problema platii unor salarii etc

aho

Post by aho » 05 Oct 2005, 13:38

:-x :-x :-x
-A executat silit pe OUG 51/98 R, nu exista procedura pe L64/95, imi pare rau daca ai inteles altceva;
-actele emise de creditorii bugetari si banci sunt titluri executorii, aceste creante sunt preluate la datoria publica in baza unor c. cesiune de crenta incheiate cu creditorul bugetar/bancar . Executarea silita se realizeaza prin organe proprii de executare, ex. silita nu se incuviinteaza de instanta in acest caz. Asa ca se cesioneza o suma consolidata in USD care tren recuperata. La aceasta suma se adauga cheltuieli de executare destul de mari. Se incheie contracte de v.c. a caror valoare depaseste valoarea creantelor, numai ca aceaste contracte sunt cu plata in rate, astfel in cat noi stim numai cat ar trebui sa se incaseze nu si cat s-a incasat. din calculele noastre suma care trebuia incasata este mai mare decat s-a comunicat de avas ca s-a platit in contul creantelor preluate la datoria publica, adica nu ies la socoata niste bani, asta este motivul contestatiei la titlu, adica ar trebui ca eu sa stiu justificat cu calcule cat s-a platit la datoria publica cat mai am de platit si ce s-a intamplat cu banii incasati din rate.
Societatea este societate agr. si are in folos. supraf. mari de terenuri , eu nu reusesc sa intru in lichidare pe L 36/91 ptr. ca nu am o asemenea prez. in aga, asa ca tren sa sa asigur in continuare paza utilajelor si anumite lucrari pana la retragerea asociatilor.
conf. tutror actelor normative drepturile salariale se platesc inainte oricaror altor creante cu exceptia ch. de executare asa ca nu intereseza prea mult de ce imi pastrez salariatii.

oug 51/98 ingradeste accesul liber la justitie numai ca cc a respins exceptiile deja invocate de altii mai putin art. 83 privind oblig. la plata cautiunii de 20%, care intr-un tarziu a fost declarat neconstit.

Eu zic ca tre sa existe o procedura legala prin care sa oblig avas-ul sa-mi spuna ce-a facut cu banii mei . :?

ROG AJUTOR! Ofer recompensa ptr. orice informatii utile privind nelamuririle postate. :cafea:

excalibur

Post by excalibur » 05 Oct 2005, 13:53

Nu ca as putea sa te lamuresc :grin: ...dar incerc sa ma lamuresc si eu si de asta ma tot bag. :mrgreen:

Fa o contestatie si vezi ce iese.
Daca are cineva experienta in domeniu poate ne-o imprtaseste.
Dau si eu o cafea ... :cafea:

aho

Post by aho » 05 Oct 2005, 14:03

Ce tip destept era Adam Smith! :mrgreen:

aho

Post by aho » 06 Oct 2005, 07:53

OFER RECOMPENSA !

kko

Post by kko » 06 Oct 2005, 08:09

Cine a incheiat contractele de vanzare cumparare ??

aho

Post by aho » 06 Oct 2005, 08:16

De fapt bunurile s-au vandut in baza pr. vb. adjudecare semnate de com. licitatie ptr. AVAS( presed. A. Botusnianu) si adjudecatar.

kko

Post by kko » 06 Oct 2005, 08:38

OUG 51/98 R modificata prin OUG 23/2004 prevede o proc. de executare silita destul de ciudata si sumara, ceea ce permite AVAS-ului sa faca cam ce vrea si cum vrea el, fara mari greturi ca instanta i-ar da peste cap executarea.
Daca citesti cu atentie art.74, vei observa ca procesul verbal de licitatie trebuie sa includa toate conditiile vanzarii (inclusiv pretul +modalitatea de plata+ termene) Pentru bunurile vandute cu plata pretului in rate procesul-verbal de licitatie constituie titlu executoriu.
Deci, in cazul prezentat de tine ai 2 titluri executorii (cel intial, pe baza caruia AVAS te-a executat) si p v de licitatie pt bunurile tale executate silit si vandute cu plata pretului in rate. Nu stiu insa daca, de ce si pt ce AVAS a incheiat si contracte pe baza respectivelor pv de licitatie (in Oug 51 nu este reglementat asa ceva)

Tu ai solicitat in scris AVAS-ului ,in respectivul dosar executional,sa-ti achite periodic dr.salariale? Ai primit vreun raspuns scris de la ei ??

In baza art. 61 poti contesta distributia pretului avand in vedere faptul ca dr. salariale se platesc cu prioritate fata de creanta AVAS si ,eventual, sa ceri lamurirea titlului executor= pv de licitatie privind vanzarea in rate (pt . a cunoaste scadentele + alte elemente necesare realizarii drepturilor tale)Solicita intantei sa oblige AVAS-ul sa depuna o copie a intregului dosar executional cu situatia incasarilor si modul de distribuire a sumelor incasate (eventual sub sanctiunea platii unei amenzi)
OUG 51 nu obliga executorii AVAS sa faca si p v de distributie a pretului insa art.721 C.pr.civ spune ca dispozitiile codului se aplica si in materiile prev. de alte legi in masura in care acestea nu cuprind disp. potrivnice. Deci, printr-o abila interpretare, ai putea argumenta ca, in masura in care OUG 51 "tace" si nu zice nimic potrivnic, se aplica disp. ref. la executare prev. in C.pr.civ. Deci AVAS-ul este obligat sa faca un pv de distributie a pretului si sa respecte ordinea de preferinta potrivit art.61 din Oug51, ca de altfel statornicita si prin 563 C.pr.civ.
In fine, art.721 il poti specula si cu privire la alte aspecte ce tin de executare,nereglementate expres in OUG 51. Insa ai grija la art 82 din ac ordonanta:
"AVAB este autorizata ca ori de cate ori in procesul de valorificare a activelor bancare este necesara aplicarea altor metode prevazute de lege la acea data, care creeaza posibilitati mai rapide si mai eficiente de valorificare, sa utilizeze acele metode separat sau impreuna cu metodele proprii" AVAS-ul poate sa zica, de ex. ,ca el ar avea chef sa fie aplicabil C.pr.fiscala in privinta posibilitatilor mai rapide si eficiente&....Insa si in C.pr.fisc dr.salariale au prioritate la distribuirea pretului&....

aho

Post by aho » 06 Oct 2005, 09:01

Multumesc, in esenta am invocat tot ceea ce ai spus, dar instanta nu a inteles cerere ref. la lamurirea titlului executor, adica cum sa lamureasca, zice ea pr. vb. licitatie . Sincer nici eu nu sunt sigura cum poate instanta sa lamuresca pv. licitatie.

Am cerut si verbal si scris plata dr. salariale, dar nu mi s-a raspuns in scris ci numai verbal . Art. 46 din OUG 51 instituie o proc. prealabila pe care ei invoca prematuritatea, motiv ptr. care nu raspund scris, exceptie pe care am reusit, cu dec. a ICCJ sa o "inlatur". In schimb mi s-a comunicat situatia platilor si nu ies la socoteala 32.000USD, asta rap. la platile ef. pana in mai 2005

s-a facut o distributie partiala a pretului in 12.2004, de atunci nu mi s-a comunicat nici o distribuire, desi tren sa se faca o distribuire partiala ptr. fiecare incasare in caz contrar ar fi un abuz( zic eu).

Intreb, fata de refuzul AVAS de a-mi comunica modul de distribuire am actiune pe 554/04 sau se considera caam procedura contestatiei la executare, desi s-ar putea ca in fapt sa nu am la indemana aceasta posibilitate

Post Reply