Va supun atentiei urmatoarea speta:
In calitate de societate care are ca obiect de activitate vanzari si service auto, am furnizat lui X un autoturism ; acesta a fost achizitionat in leasing. Dupa o perioada de timp, X se prezinta cu auto in service, pt. remedierea unei defectiuni. Dat fiind ca remedierea presupunea stationarea in service a auto pt. cateva zile, X (soc. com) aratand ca ii este greu sa-si desfasoare activitatea in lipsa acestui auto, am considerat ca ar fi un gest comercial din partea noastra de a -i oferi un auto al nostru in schimb pt. perioada service-ului autoturismului propriu. Dupa o alta perioada, lui X i se defecteaza din nou auto, dar de data aceasta prefera un alt service in care sa-si efectueze reparatiile. In aceasta perioada, ne trimite o solicitare de a-i da spre folosinta un auto al nostru . A fost refuzat, deoarece aceasta nu este o obligatie legala pt. noi si, mai mult, nu era pt. reparatii in service-ul nostru, ci in altul. Dupa chemarea la conciliere, am fost chemati in judecata, impreuna cu firma de leasing prin care a fost achizitionat auto. S-a invocat obligatia de garantie pt. evictiune, ca X a fost lipsit de folosinta linistita a bunului si ca daca am oferit o data un auto la schimb, inseamna ca trebuia sa o facem de fiecare data, nefiind de conceput ca, in calitate de comerciant, am putea face un act gratuit. S-a cerut o suma de bani drept daune interese, suma rezultata dintr-un contract de inchiriiere a unui alt auto ce ar fi fost folosit de X in perioada reparatiilor.
In instanta, am invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive dat fiind ca in perioada pt. care se solicita daune interese, nu a existat nici un fel de act juridic intre noi si X (el mergand in service-ul altei societati), astfel incat nu s-a nascut nici o obligatie in sarcina noastra, deci, nu ne pot fi solicitate daune interese. Instanta a respins exceptia si a admis cererea reclamantei. Motivarea nu o cunosc, hotararea nefiind inca redactata.
Am gresit cu ceva in apararea mea? Cum pot sa ma apar in apel?
Va multumesc pt. parerile voastre!
lipsa de folosinta autoturism-daune interese
eu sunt sc vanzatoare.
si soc de leasing a fost chemata in judecata sa raspunda in solidar, atat eu cat si sc de leasing am invocat exc. lipsei calit. proc. pasive, care a fost admisa pt. soc. de leasing si respinsa in cazul meu; repet, am invocat faptul ca in perioada defectiunii auto pt. care utilizatorul s-a adresat unui alt service decat al meu, nu a existat un a.j. care sa genereze vreo obligatie, deci nu exista raspundere.
care era "prostia gogonata"?
si soc de leasing a fost chemata in judecata sa raspunda in solidar, atat eu cat si sc de leasing am invocat exc. lipsei calit. proc. pasive, care a fost admisa pt. soc. de leasing si respinsa in cazul meu; repet, am invocat faptul ca in perioada defectiunii auto pt. care utilizatorul s-a adresat unui alt service decat al meu, nu a existat un a.j. care sa genereze vreo obligatie, deci nu exista raspundere.
care era "prostia gogonata"?