Re: "Se da noul Cod Penal la licenta din 2005 ?"

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
valigeapana

Re: "Se da noul Cod Penal la licenta din 2005 ?"

Post by valigeapana » 02 Sep 2004, 20:00

Este de precizat ca la examenele de licenta se dau subiecte din materia pe care au facut-o studentii la timpul respectiv; de regula subiectele sunt formulate din partea de materie care a ramas nemodificata ori, daca se dau subiecte ce au suferit modificari, sunt acceptate ca fiind corecte atat rezolvarile din vechea legislatie cat si cele potrivit noilor legi .Dupa mine, de preferat e sa fie abordate ambele variante, facandu-se o analiza comparativa sau numai precizate cele noi (daca se rezolva dupa vechile legi).
Cu privire la admiterea in profesie, lucrurile stau mai rau: la INM, de exemplu in anul 2003 s-a avut in vedere legislatia aparuta pana cu 2 luni inainte de concurs, iar la Barouri si mai grav, tematica adusa la zi pana in ziua concursului.
Ramane de vazut dupa ce se va afisa tematica, daca la INM se va avea in vedere noul Cod penal (fiindca el intra in vigoare cu aproximativ 2 luni inaintea concursului-dar a fost adoptat in iunie 2004) tinand cont de faptul ca poate se vor da pentru concurs legile "adoptate" cu pana 2 luni inainte si nu cele intrate in vigoare pana atunci.
La Barouri, tematica trebuind adusa la zi, raspuynsul e clar: va trebui sa se aiba in vedere pt pregatire Noul Cod Penal

adi_avo

Post by adi_avo » 04 Sep 2004, 11:05

Eu cred ca licenta 2005 se va da dupa vechiul cod , pt ca noul cod intra in vigoare pe 29 iun iar licenta este cu 4 zile inainte deci se va respecta principiul ca legea se aplica doar pt viitor(desi ar fi bine sa se dea dupa noul cod pt ca dupa licenta , in toate exam va trebui sa stii noul cod) iar la inm , avocatura se va da sigur dupa noul cod...asta e! lucky""

virtual

Post by virtual » 19 Sep 2004, 15:19

Corect...asa ar fi corect...
Dar daca nu va fi asa, ci se va considera ca oricum Noul Cod va trebui sa aiba preemptiune, asta e.
Pana una alta ma bucur ca am scapat de licenta. Macar de asta am scapat...

Post Reply