divort cu reclamant in strainatate

Familiei
Post Reply
jus2001

divort cu reclamant in strainatate

Post by jus2001 » 24 Aug 2005, 08:22

Avem urmatoarea situatie:
X locuieste in strainatate avand dubla cetatenie. Este casatorit cu Y si doreste sa divorteze. Deoarece se afla in strainatate ne aflam in situatia exceptionala prevazuta de c.proc.civ in care prezenta sa in instanta nu este obligatorie. Intrebarea este urmatoarea: o data ce am facut dovada cetateniei straine - printr-un act de identitate din tara respectiva si a faptului ca X este iesit din tara - printr-o copie legalizata dupa pasaport mai este nevoie de vreo alta proba pentru a dovedi ca X are resedinta in strainatate?

aiurel

Post by aiurel » 24 Aug 2005, 10:18

e vorba de "un act de identitate" sau de "actul de identitate"?

jus2001

Post by jus2001 » 24 Aug 2005, 13:53

Actul de identitate prin care dovedeste ca este si cetatea italian.

krisstina

Post by krisstina » 24 Aug 2005, 19:04

Cine-ti legalizeaza copii dupa pasaport? Stiam ca nu se face asta.

N-ar fi mai bine o declaratie notariala?

PERSEFONA

Post by PERSEFONA » 25 Aug 2005, 16:27

Atata vreme cat actul de identitate precizeaza domiciliul in strainatate,este suficient si nu mai este necesara dovada resedintei .Cred ca asta este o concluzie logica...

Crode

Post by Crode » 19 Sep 2005, 14:26

Dovada cetateniei si dovada iesirii din tara sunt relative si nu garanteaza ca intre timp nu s-au intors in tara. Insa o dovada de la Primarie ca locuiesc in acel oras este foarte usor de obtinut in strainatate, nu costa nimic, se obtine uneori pe loc (fara coada :-) ) si este intradevar concludenta. Eu sunt in aceeasi situatie insa nu mi s-a cerut nimic la divortul din Romania. Am depus insa la dosar adeverinta de salariu de la firma din strainatate (pentru pensie alimentara) si o hotarare judecatoreasca actuala din strainatete (proces dintre mine si sotie) si ... totul merge mai departe fara alte adeverinte.

Post Reply