sa vorbim despre barou
7 mil ? pai de unde sa am 7 mil ? lucrez undeva ? mi-a donat cineva ceva ?
Astia unde se cred, frate ? Timpiti nenorociti ! Astia nu stiu care este situatia majoritatii tinerilor ?
Daca nu ai nici un venit sau daca esti intretinator de familie se face vreo reducere la aceea taxa ?
si enormitatea aia de 25 de mil cand se va plati ? peste 2 ani, la definitivat ?
Astia unde se cred, frate ? Timpiti nenorociti ! Astia nu stiu care este situatia majoritatii tinerilor ?
Daca nu ai nici un venit sau daca esti intretinator de familie se face vreo reducere la aceea taxa ?
si enormitatea aia de 25 de mil cand se va plati ? peste 2 ani, la definitivat ?
"enormitatea" se plateste indata ce ai luat examenul ....la definitivat e alta mancare de peste...Felix wrote:7 mil ? pai de unde sa am 7 mil ? lucrez undeva ? mi-a donat cineva ceva ?
si,desigur,ei stiu care este situatia majoritatii tinerilor dar de ce le-ar pasa?

cel satul nu-l crede pe cel flamand
ideea e ca cei deja primti nu barou nu au nici un interes sa li se ingroase randurile.
am tot "haladuit" zilele astea pe forumurile unde se discuta despre avocatura, examene de primire, definitivat si alte subiecte de interes mai ales pentru cei la inceputul carierei.
sunt consternata de ceea ce am intalnit, atat egoism nu am vazut demult...
cum este posibil sa uite cineva atat de repede de toate intrebarile pe care si el si le-a pus acum ceva timp? am intalnit foarte des raspunsuri de genul "pune mana si cauta zbate-te ca si noi am trecut prin asta"...
numai in armata am intalnit imbecilitatea asta, cand pifan fiind injurai de zor pe cei mari ca te pun sa masori cu batul de chibrit camera, dar ajuns mare faceai mai rau ca cei pe care ii injurai abitir mai deunazi....
cum naiba este posibil sa uiti asa usor? ce te costa sa dai niste informatii daca le ai? si mai ales cum naiba, ajuns acolo, printre "definitivi" cu drepturi totale sa negi ceea ce acu cativa ani injurai de zor (spaga, alergatura si umilinte....).
egoism, aroganta si lipsa de solidaritate...aaaaaaa si sa nu uit, am constatat ca multi din cei definitivi (spun definitivi, pentru ca deja nu mai erau de acord cu ce reclamau stagiarii...) sunt lipsiti de simtul umorului. Oare asa au fost intotdeauna sau este urmare a spalarii creierului din facultate?...cam asta am gasit pe mai toate forumurile...pacat, mare pacat!!!!
sunt consternata de ceea ce am intalnit, atat egoism nu am vazut demult...
cum este posibil sa uite cineva atat de repede de toate intrebarile pe care si el si le-a pus acum ceva timp? am intalnit foarte des raspunsuri de genul "pune mana si cauta zbate-te ca si noi am trecut prin asta"...
numai in armata am intalnit imbecilitatea asta, cand pifan fiind injurai de zor pe cei mari ca te pun sa masori cu batul de chibrit camera, dar ajuns mare faceai mai rau ca cei pe care ii injurai abitir mai deunazi....
cum naiba este posibil sa uiti asa usor? ce te costa sa dai niste informatii daca le ai? si mai ales cum naiba, ajuns acolo, printre "definitivi" cu drepturi totale sa negi ceea ce acu cativa ani injurai de zor (spaga, alergatura si umilinte....).
egoism, aroganta si lipsa de solidaritate...aaaaaaa si sa nu uit, am constatat ca multi din cei definitivi (spun definitivi, pentru ca deja nu mai erau de acord cu ce reclamau stagiarii...) sunt lipsiti de simtul umorului. Oare asa au fost intotdeauna sau este urmare a spalarii creierului din facultate?...cam asta am gasit pe mai toate forumurile...pacat, mare pacat!!!!
bine. taxele sunt rezonabile. da-mi tu banii pentru a putea sustine examenul si ma inscrie in tabloul avocatilor si returnez imprumutul, cu dobanda, dupa ce ajung avocat cu "scor" mare. Ce zici ? Uite ! Malaiul e in fata, dar se pare ca nu pot ajunge la el. Dar e o chestiune de timp pana il voi avea. Asa ca, give me some money !
Spune! Avocatii cu "scor" platesc taxa asta sau eu amarasteanul ? My friend faci o mare confuzie. Cauta un site de genul www.alice.in.tara.minunilor.ro si pune-ti concluziile acolo.
Pa.
Spune! Avocatii cu "scor" platesc taxa asta sau eu amarasteanul ? My friend faci o mare confuzie. Cauta un site de genul www.alice.in.tara.minunilor.ro si pune-ti concluziile acolo.
Pa.
razvan_c, ce legatura au scorurile practicate cei ce sunt mai mult sau mai putin "maestrii" ai barei cu taxele ce tb achitate ca sa ai acces la un examen de admitere in profesie?
cred ca sunt destui cei care sunt la curent cu scorurile despre care ai amintit dar nu avocatii care le primesc tb sa achite 7/8 milioane sa poata sustine examenul la barou...
facand o paralela cu taxa de admitere in magistratura, ( la INM examenul se intinde cel putin 10 zile, deci cheltuielile cu organizarea sa zicem ca justifica taxa de 3,5 milioane...numai cate baxuri de apa minerala am vazut eu ca se carau prin salil de examen..
) taxa pt exam . la barou mi se pare deplasata
cat priveste taxa de "inmatriculare " in tabloul avocatilor ...asta chiar nu vad ce rost are . am luat exam....e dreptul meu sa fiu scris acolo ,nu?
dar in ziua de azi pana si incordarea unui sigur muschi facial al unui functionar oarecare te costa bani grei !
sunt revoltata ,da , pt ca stiu oameni capabili care au terminat facultatea si nu-si pot permite aceste "taxe rezonabile si de bun simt" ca sa dovedeasca ceea ce pot ,ceea ce , dupa mine, e trist
cred ca sunt destui cei care sunt la curent cu scorurile despre care ai amintit dar nu avocatii care le primesc tb sa achite 7/8 milioane sa poata sustine examenul la barou...
facand o paralela cu taxa de admitere in magistratura, ( la INM examenul se intinde cel putin 10 zile, deci cheltuielile cu organizarea sa zicem ca justifica taxa de 3,5 milioane...numai cate baxuri de apa minerala am vazut eu ca se carau prin salil de examen..

cat priveste taxa de "inmatriculare " in tabloul avocatilor ...asta chiar nu vad ce rost are . am luat exam....e dreptul meu sa fiu scris acolo ,nu?
dar in ziua de azi pana si incordarea unui sigur muschi facial al unui functionar oarecare te costa bani grei !
sunt revoltata ,da , pt ca stiu oameni capabili care au terminat facultatea si nu-si pot permite aceste "taxe rezonabile si de bun simt" ca sa dovedeasca ceea ce pot ,ceea ce , dupa mine, e trist
Cristina are perfecta dreptate. Eu fac INPPA anul asta...Crtistina wrote:am vazut ca cineva sustinea ca odata inscris la INPPA, nu mai ai nevoie de avocat.
Ca sa te inscrii la institut trebuie sa fii deja inscris intr-un Barou. Nu poti fi inscris intr-un Barou, decat dc ai un contract cu un avocat.
In plus, de anul asta, terminarea INPPA-ului, nu mai inseamna sfarsitul stagiaturii. Tot trebuie sa termini 2 ani, ca sa primesti decizia de la Barou.
Mi-as dori si eu sa fie cum s-a spus, dar mi-e teama ca nu e.
Din cate imi amintesc, taxele platite anul trecut au fost de aprox. 10 mil(inclusiv taxa de inscriere la examen si plata pt card 2005). Sumele vehiculate sunt enormitati. Taxa de inscriere in Baroul Bucuresti a fost aprox. 500 000lei.
Bafta celor care vor sustine admiterea anul asta!
Eu nu am spus ca vai ce tare sunt eu ca am bani si ce nasol e de voi ca nu aveti. Nu cred ca am mai multi bani decat majoritatea, oricum nu cu mult. Doar ca nu vad la ce bun sa ma plang de taxe. Si pe mine m-a socat mai ales taxa de 25 de mil. pt tabloul avocatilor, dar n-ai cei face, trebuie sa traiasca si barourile astea din ceva. Cand o sa ajungem toti "granzi" o sa strambam din nas cum ca taxele in barou sunt cam mici si asa intra toti "nepoftitii". :)