cum poti da afara un om din serviciu

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
fleure_21

cum poti da afara un om din serviciu

Post by fleure_21 » 13 Sep 2005, 11:33

cum poti da afara un om din serviciu daca:
-acesta este impertinent?

-si ignorant cu oamenii vechi de la locul de munca care-i arata cum sunt regulile casei

- si mai vrea si un salariu la fel de mare ca cei vechi???

maxxim

Post by maxxim » 13 Sep 2005, 13:04

Observ ca esti foarte suparata.
Lasa omul sa se adapteze. Nu fii rea!

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 13 Sep 2005, 15:02

Chestia cu "vrea un salariu la fel de mare ca cei vechi" mie nu mi se pare blamabila. Incearca si omul, nu-l condamna. Ar insemna sa ai niscai prejudecati care nu te vor ajuta daca starui in demersul tau.
Chestia cu impertinenta ar putea sa tina in masura in care aveti un regulament intern care sa impuna un anumit standard de conduita la locul de munca. Dar trebuie sa procedezi cu tact ca sa dovedesti onoratei instante ca faptele savarsite de salariatul cu pricina constituie abatere disciplinara in acceptiunea art.263 alin.2 C.muncii si au una sin consecintele mentionate de art.61 lit.a C.muncii.
Nu insist pe procedura disciplinara dar desigur ca va trebui sa o ai in vedere.

Insa, asa cum spunea si maxxim, in cazul schimbarii job-ului exista o perioada tranzitorie in care e evident ca nou venitul nu-si va gasi locul iar "colectivul" va trebui sa-i intinda o mana de ajutor.

Poti verifica deasemenea si eventuala existenta a perioadei de proba intrucat legislatia a devenit mai permisiva acum (vezi art.31 alin.4^1 C.muncii).
E greu de spus pentru ce iti voi ura succes.... sa-l dai afara sau sa-l ajuti sa se integreze asa cum a sugerat maxxim.

:floare:

fleure_21

Post by fleure_21 » 14 Sep 2005, 09:32

maxxim wrote:Observ ca esti foarte suparata.
Lasa omul sa se adapteze. Nu fii rea!

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.
PAI LA-M LASAT SA SE ADAPTEZE VREO 3 LUNI DE ZILE , MA SCUZI 2 LUNI JUMATE SI CAND AM INCEPUT SA-L TRAG LA RASPUNDERE PT. CE FACE SAU MAI BINE ZIS PT. CE NU FACE AM OBSERVAT ATITUDINE-I:
" da de unde regula asta?"
" da de ce sa sun sa intreb pe cel care are mai multe cunostinte"( asta ca sa poata sa se lamureasca daca ce i-au spus oameni mai vechi nu a retinut, nu si-a notat etc, etc, etc,

fleure_21

Post by fleure_21 » 14 Sep 2005, 09:37

Zgabeata_Iftode wrote:Chestia cu "vrea un salariu la fel de mare ca cei vechi" mie nu mi se pare blamabila. Incearca si omul, nu-l condamna. Ar insemna sa ai niscai prejudecati care nu te vor ajuta daca starui in demersul tau.
Chestia cu impertinenta ar putea sa tina in masura in care aveti un regulament intern care sa impuna un anumit standard de conduita la locul de munca. Dar trebuie sa procedezi cu tact ca sa dovedesti onoratei instante ca faptele savarsite de salariatul cu pricina constituie abatere disciplinara in acceptiunea art.263 alin.2 C.muncii si au una sin consecintele mentionate de art.61 lit.a C.muncii.
Nu insist pe procedura disciplinara dar desigur ca va trebui sa o ai in vedere.

Insa, asa cum spunea si maxxim, in cazul schimbarii job-ului exista o perioada tranzitorie in care e evident ca nou venitul nu-si va gasi locul iar "colectivul" va trebui sa-i intinda o mana de ajutor.

Poti verifica deasemenea si eventuala existenta a perioadei de proba intrucat legislatia a devenit mai permisiva acum (vezi art.31 alin.4^1 C.muncii).
E greu de spus pentru ce iti voi ura succes.... sa-l dai afara sau sa-l ajuti sa se integreze asa cum a sugerat maxxim.

:floare:
blamabila sau nu chestia este, as zice eu
pai daca ar fi venit cu aceeasi pregatire, o oarecare experienta in spate , cu ceva vechime, n-ar mai fi fost nimic de zis
dar omul nostru" nou" a fost invatat copacel, copacel de cei vechi
de aceea cred ca o diferenta de salariu s-ar impune, cel putin pt. inceput
nu?

gergely

Post by gergely » 17 Sep 2005, 14:48

Nu stiu daca ai rezolvat problema sau nu dar la intocmirea contractului individual, al fisei postului si in regulamentul intern trebuie sa prevezi anumite reguli care trebuiesc respectate. Eventual poti sa invoci motivul ca "nu corespunde postului" .

Post Reply