sa vorbim despre barou
Re: sa vorbim despre barou
[quote="colombina"][quote="flaviusnet"]
Si o data intrat intr-unul din minunatele barouri ale tarii (toate o apa si-un pamant!) agita-te sa-ti gasesti un maestru, sau daca esti din sau in Bucuresti, e de preferat sa intri la o societate civila de avocatura (mai ales pentru ca esti platit in schimbul exploatarii tale, si pentru ca nu trebuie sa te umilesti in fata unui "maestru" ca sa te primeasca sa-i plimbi servieta) de unde s-ar putea sa ai ceva de invatat, si unde ar fi posibil chiar sa descoperi ca-ti place avocatura...
[quote]
care-i diferenta ?
Si o data intrat intr-unul din minunatele barouri ale tarii (toate o apa si-un pamant!) agita-te sa-ti gasesti un maestru, sau daca esti din sau in Bucuresti, e de preferat sa intri la o societate civila de avocatura (mai ales pentru ca esti platit in schimbul exploatarii tale, si pentru ca nu trebuie sa te umilesti in fata unui "maestru" ca sa te primeasca sa-i plimbi servieta) de unde s-ar putea sa ai ceva de invatat, si unde ar fi posibil chiar sa descoperi ca-ti place avocatura...
[quote]
care-i diferenta ?
Diferenta intre a fi exploatat de catre o SCA si a-i cara servieta unui maestru
? In principu, intr-o SCA te axezi (ma rog, te axeaza...) pe comercial, si nu ai legatura cu instanta, pe cand la un cabinet de avocatura clasic te trimit in instanta (registratura, arhiva, termene...) preponderent. Mai mult, intr-o SCA ai toate sansele sa castigi decent (evident, nu pe masura gradului de exploatare la care esti supus in general!); despre cabinete, am retineri in legatura cu cat sau daca platesc...

stagiatura este asociata cu umilinta.
sa va vad si pe voi mai tarziu!!! sunt sigura ca nu veti pierde ocazia de a intoarce "favoarea" ..pentru ca..veti putea..si pt ca...ce bine e sa vezi un altul patind si platind pentru "patimile"voastre din aceeasi perioada ca cea prin care trece el-stagiarul vostru. acest "vai ce sufar!" de acum se va transforma in "si eu am trecut prin asta!lui de ce sa ii fie usor?!"...si veti repeta povestea...asta e natura umana.
rar se intampla altfel,dar se intampla!! sunt si avocati care isi dau silinta si isi iau in serios responsabilitatea de a fi maestru. intr-adevar barfele circula mai repede decat laudele.

sa va vad si pe voi mai tarziu!!! sunt sigura ca nu veti pierde ocazia de a intoarce "favoarea" ..pentru ca..veti putea..si pt ca...ce bine e sa vezi un altul patind si platind pentru "patimile"voastre din aceeasi perioada ca cea prin care trece el-stagiarul vostru. acest "vai ce sufar!" de acum se va transforma in "si eu am trecut prin asta!lui de ce sa ii fie usor?!"...si veti repeta povestea...asta e natura umana.
rar se intampla altfel,dar se intampla!! sunt si avocati care isi dau silinta si isi iau in serios responsabilitatea de a fi maestru. intr-adevar barfele circula mai repede decat laudele.
alcali,alcali wrote:stagiatura este asociata cu umilinta.![]()

Ai dreptate.
colombina wrote:Diferenta intre a fi exploatat de catre o SCA si a-i cara servieta unui maestru? In principu, intr-o SCA te axezi (ma rog, te axeaza...) pe comercial, si nu ai legatura cu instanta, pe cand la un cabinet de avocatura clasic te trimit in instanta (registratura, arhiva, termene...) preponderent. Mai mult, intr-o SCA ai toate sansele sa castigi decent (evident, nu pe masura gradului de exploatare la care esti supus in general!); despre cabinete, am retineri in legatura cu cat sau daca platesc...
la fel de greu obtii semnaturile si intr-o parte si in cealata.
repet. care este diferenta ?
pe www.uar.ro scrie ca taxa de inscriere (in 2004) a fost de 1200000 lei.Kihgri wrote:Pana la a junge sa cari servieta vreunui maesrtu.... trebuie sa platesti vreo 8 mil taxa de inscriere si ,daca iei exam., alte 7/8mil pt "inmatriculare"
taxele astea mi se par de-a dreptul ...............nerusinate .oare toti absolventii de drept isi pot permite sa le achite???!!
vorbim despre aceeasi taxa?
Diferenta e ca la o SCA semnezi contractul de colaborare, esti exploatat la maximum, dar nu iti spune/repeta nimeni ca esti avocat datorita milei sale... Si spunand asta, nu neg faptul ca exista "maestri" care isi trateaza uman stagiarii!Felix wrote: la fel de greu obtii semnaturile si intr-o parte si in cealata.
repet. care este diferenta ?
Pe site-ul INPPA scrie asa:
"Avocatii stagiari, primiti in profesie pe parcursul anului 2003, care nu au efectuat stagiul integral, vor putea participa la examenul de definitivat in profesie - sesiunea 23 mai 2005 daca vor prezenta barourilor organizatoare dovada ca au urmat cursurile intensive de pregatire organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - Departamentul de pregatire initiala, care se vor desfasura in perioada martie - mai 2005."
Eu nu prea inteleg..pana la urma tb sa faci o parte din stagiu pt a urma cursurile?
Este si un model de cerere de inscriere atasat in care tb completata si rubrica "Avocat indrumator", deci trebuie sa obtii totusi o semnatura de la un avocat.
"Avocatii stagiari, primiti in profesie pe parcursul anului 2003, care nu au efectuat stagiul integral, vor putea participa la examenul de definitivat in profesie - sesiunea 23 mai 2005 daca vor prezenta barourilor organizatoare dovada ca au urmat cursurile intensive de pregatire organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor - Departamentul de pregatire initiala, care se vor desfasura in perioada martie - mai 2005."

Este si un model de cerere de inscriere atasat in care tb completata si rubrica "Avocat indrumator", deci trebuie sa obtii totusi o semnatura de la un avocat.
am vazut ca cineva sustinea ca odata inscris la INPPA, nu mai ai nevoie de avocat.
Ca sa te inscrii la institut trebuie sa fii deja inscris intr-un Barou. Nu poti fi inscris intr-un Barou, decat dc ai un contract cu un avocat.
In plus, de anul asta, terminarea INPPA-ului, nu mai inseamna sfarsitul stagiaturii. Tot trebuie sa termini 2 ani, ca sa primesti decizia de la Barou.
Mi-as dori si eu sa fie cum s-a spus, dar mi-e teama ca nu e.
Ca sa te inscrii la institut trebuie sa fii deja inscris intr-un Barou. Nu poti fi inscris intr-un Barou, decat dc ai un contract cu un avocat.
In plus, de anul asta, terminarea INPPA-ului, nu mai inseamna sfarsitul stagiaturii. Tot trebuie sa termini 2 ani, ca sa primesti decizia de la Barou.
Mi-as dori si eu sa fie cum s-a spus, dar mi-e teama ca nu e.
(2) Candidatul este obligat sa depuna o taxa de participare la examen, stabilita de consiliul baroului cu respectarea limitei maxime hotarate de Consiliul U.N.B.R.. Separat se va achita taxa de participare in valoare de 1.190.000 lei, din care 190.000 lei reprezinta TVA, in contul U.N.B.R. nr. RO30BRDE410SV21199534100 deschis la B.R.D. - Sucursala Academiei, cu mentiunea "taxa examen de primire in profesie la baroul &...".Felix wrote:pe www.uar.ro scrie ca taxa de inscriere (in 2004) a fost de 1200000 lei.Kihgri wrote:Pana la a junge sa cari servieta vreunui maesrtu.... trebuie sa platesti vreo 8 mil taxa de inscriere si ,daca iei exam., alte 7/8mil pt "inmatriculare"
taxele astea mi se par de-a dreptul ...............nerusinate .oare toti absolventii de drept isi pot permite sa le achite???!!
vorbim despre aceeasi taxa?