Modificare Legea nr. 78/2000
Modificare Legea nr. 78/2000
Proiectul ORDONANTEI DE URGENTA privind modificarea si completarea Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
art 26 ind. 1 alin. 6 - Investigatorii sub acoperire sau investigatorii cu identitate reala pot fi autorizati sa promita, sa ofere sau, dupa caz, sa dea bani ori alte foloase unui functionar, in conditiile prevazute de art.254 sau 256 din Codul penal.
Ce parere aveti? Eu mi-am format deja una, vreau sa aud si parerea voastra...
art 26 ind. 1 alin. 6 - Investigatorii sub acoperire sau investigatorii cu identitate reala pot fi autorizati sa promita, sa ofere sau, dupa caz, sa dea bani ori alte foloase unui functionar, in conditiile prevazute de art.254 sau 256 din Codul penal.
Ce parere aveti? Eu mi-am format deja una, vreau sa aud si parerea voastra...
Re: Modificare Legea nr. 78/2000
Adica daca cineva vine la un functionar si scoate ceva din sacosica ,iar functionarul accepta, acel functionar intra in incurcatura.Daca investigatorul insista,e cam cam greu ca functionarul sa refuze...nu e politicos.wittmann wrote: art 26 ind. 1 alin. 6 - Investigatorii sub acoperire sau investigatorii cu identitate reala pot fi autorizati sa promita, sa ofere sau, dupa caz, sa dea bani ori alte foloase unui functionar, in conditiile prevazute de art.254 sau 256 din Codul penal.
E cam riscant,pentru ca ispita de a accepta e mare.
Am vazut-o pe ministra la Turcescu. S-a referit cu titlu de exemplu la vamesi ori politia de frontiera, unde omul vine de afara, vamesul ori organul ii cere si ,in cazul asta, luarea de mita nu poate fi dovedita caci omul nu umbla prin UE cu bani marcati cu "mita" prin buzunare.
Si functionarul ar putea sa se abtina, cum fac fetele la cura de slabire ori de mentinere. SA ia ceva light, de exemplu flori, o ciocolata... Un buchet de flori saracut e 20 de lei si o cutie de ciocolata cam tot asa, dar cred ca e destul pt. o adeverinta, sau un extras CF. Anpropo, voi nu v-ati saturat de spaga data la CF ? Sau in orasul vostru nu se poarta asa ceva ?
Si functionarul ar putea sa se abtina, cum fac fetele la cura de slabire ori de mentinere. SA ia ceva light, de exemplu flori, o ciocolata... Un buchet de flori saracut e 20 de lei si o cutie de ciocolata cam tot asa, dar cred ca e destul pt. o adeverinta, sau un extras CF. Anpropo, voi nu v-ati saturat de spaga data la CF ? Sau in orasul vostru nu se poarta asa ceva ?
Asta seamana cu o mizerie regizata de cei de la protv ,daca nu ma insel: pun un portofel burdusit cu bani pe strada si apoi moteaza o camera ascunsa sa vada cine pune mana pe el si il baga in buzunar.
Dupa capul meu e o porcarie...nu asa se face. E ca si cum ai provoca, ai forta, nu mana,ci constiinta cuiva .
Efectiv prin aceasta prevedere dai mana libera cuiva sa provoace pe cineva sa ia mita...Sa-l instige chiar si inca instigare calificata ...
E o tampenie dupa mine. Astia mai au putin si incep sa regizeze cum facea securitatea pe timpul raposatului....
Dupa capul meu e o porcarie...nu asa se face. E ca si cum ai provoca, ai forta, nu mana,ci constiinta cuiva .
Efectiv prin aceasta prevedere dai mana libera cuiva sa provoace pe cineva sa ia mita...Sa-l instige chiar si inca instigare calificata ...
E o tampenie dupa mine. Astia mai au putin si incep sa regizeze cum facea securitatea pe timpul raposatului....