Impreuna cu fiul meu avem domiciliul in Canada, dar avem cetatenie romana. Tatal copilului locuieste in Romania, Timisoara. Conform legii romane, ar trebui sa plateasca in continuare pensie de intretinere deoarece fiul meu este student si are sub 24(sau 26) ani. Putem obtine de la Consulatul Roman din Toronto o imputernicire , astfel ca o persoana din Romania sa poata deschide actiune judecatoreasca in numele lui. Din pacate, nu mai prea avem pe nimeni prin tara care sa se ocupe de asta. Cum putem rezolva aceasta problema de la distanta?
PS. Pentru cei care nu stiu: universitatile aici in Canada se platesc, si costa cam $6000 pe an; tatal fiului meu are un venit de aprox. 600 USD lunar si nu are alti copii in intretinere. Intelegerea care am avut-o privind plata unei sume de intretinere a expirat in Aprilie 2005.
Va multumesc anticipat,
Rodica
Pensie intretinere din Romania in Canada
"Intelegerea care am avut-o privind plata unei sume de intretinere a expirat in Aprilie 2005" inseamna: in 2001 cand am plecat in Canada, am semnat un act, cu martori, in care se specifica cum ca am primit pensia de intretinere pana in aprilie 2005, urmand ca aceasta sa se recalculeze dupa aceasta perioada( am si acum pe calculator acel document).
Deoarece nu prea mai am prieteni sau rude apropiate in tara, cum as putea rezolva asta prin avocat? cum as putea contacta pe cineva, si de asemenea, daca aveti idee si cam cat ar costa asta?
Multumiri din nou,
Rodica
Deoarece nu prea mai am prieteni sau rude apropiate in tara, cum as putea rezolva asta prin avocat? cum as putea contacta pe cineva, si de asemenea, daca aveti idee si cam cat ar costa asta?
Multumiri din nou,
Rodica