despre revendicare

Discutii privind procedura civila
marriadellia

despre revendicare

Post by marriadellia » 29 Aug 2005, 07:58

Bunicul meu a cumparat in 1951 un teren de la cineva, dar pt.ca atunci nu aveai voie sa ai mai multe proprietati bunicul nu a incheiat un act de vanzare cumparare ci a primit doar actele facute intre fostul proprietar si proprietarul care i-a vandut bunicului. Noi acum suntem in posesia acestui act, am depus notificarile de revendicare in timp util, dar intrebarea mea este: ca proba este suficient acest act de v.-c. sau trebuie sa fac dovada ca in cazul in care vanzatorul care i-a vandut bunicului meu terenul ar avea mostenitori, acestia nu au nici un act asupra acestui teren? Si daca trebuie facut acest lucru, cum procedez, pentru ca eu nu stiu unde locuiesc acestia?Citarea prin publicitate ar insemna alt proces?
Multumesc.

excalibur

Post by excalibur » 29 Aug 2005, 08:04

Care este situatia de CF?

marriadellia

Post by marriadellia » 29 Aug 2005, 09:10

Problema mare este ca atunci erau registre de transcriptiuni, terenul fiind in Dobrogea si stii tu cum erau facute inregistrarile...

aho

Post by aho » 29 Aug 2005, 09:13

Uzucapiune 1890 c.civ.

excalibur

Post by excalibur » 29 Aug 2005, 09:14

Simpla predarea a actelor nu probeaza transferul proprietatii, mai ales ca actul si la data respectiva trebuia incheiat, sub sanctiunea nulitatii in forma autentica.

aho

Post by aho » 29 Aug 2005, 09:16

De ce revendicare?

marriadellia

Post by marriadellia » 29 Aug 2005, 11:16

Revendicare, pentru ca bunicii si parintii mei au fost deportati de catre comunisti in acea perioada,li s-au confiscat averile, nimeni nu a stiut despre tranzactia facuta de bunic,terenul este viran, iar faptul ca am acest act de vanzare cumparare m-a determinat sa revendic acest teren.

excalibur

Post by excalibur » 29 Aug 2005, 11:31

Are calitate procesuala activa intr-o actiune in revendicare cel care se pretinde proprietar dar nu are posesia si calitate procesuala pasiva posesorul neproprietar.
Daca ai posesia actiunea in revendicare este inadmisibila.

marriadellia

Post by marriadellia » 30 Aug 2005, 07:22

nu sunt in posesia terenului, detin doar actul de care vorbeam si sunt martori care stiu de faptul ca bunicul a cumparat terenul (care este intravilan), teren aflat in paragina.

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 07:45

Si terenul cine il folosete in prezent si cu ce titlu?

marriadellia

Post by marriadellia » 30 Aug 2005, 07:48

exista un teren in proprietatea noastra, chiar langa terenul de care vorbeam, acesta din urma nefiind al nimanui

marriadellia

Post by marriadellia » 30 Aug 2005, 07:49

scuze: fiind al nimanui

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 07:53

Dar cine il foloseste?
Nimeni?
Este parasit?
In registrul agricol pe numele cui figureaza?
Plateste cineva impozit pentru acest teren?

marriadellia

Post by marriadellia » 30 Aug 2005, 08:08

Nu il foloseste nimeni, este o fasie de pamant chiar langa terenul pe care il avem in proprietate, nu plateste nimeni impozit, terenul se afla in paragina.

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 08:30

Daca il foloseste bunicul tau poate ar putea invoca uzucapiunea.
Actiunea in revendicare este exclusa pentru ca nu are titlu valabil si nu poate dovedi ca este proprietar decat daca probeaza ca a devenit prin efectul uzucapiunii.

Post Reply