datorie orange "KASOLVENZIA"-
datorie orange "KASOLVENZIA"-
va rog din suflet sa-mi spuneti tot ce stiti de cei care ajung in conflict cu cei mai sus mentionati. Mentionez ca am facut anul trecut (la sf. lui mai 2004) un abonam. la Orange pe care l-am lasat unui amic , cu conditia ca el sa plateasca abon. si am plecat din tara. Cand m-am intors in sept. 2004 am vazut ca am de plata 11.500.000 lei. Am disperat. Am fost la Politie si l-am denuntat. Exista declaratia lui cum ca a vorbit la tel. Exista si facturile detaliate si pasaportul meu care confirma cele spuse de mine. In mai 2005 am primit un tel de la o "KASOLVENZIA"-prin care ma soma sa platesc 23 de milioane pe care eu le sunt datoare. Am ramas socata. Eu nu am mai auzit de asa ceva pana atunci.Va mentionez ca nu lucrez si ca nu am nici un venit. Doar ai mei , care sunt pensionari. La insistentele doamnei care ma suna si ma stresa am achitat la inceputul lunii mai 8 milioane.Dupa, i-am spus doamnei ca nu mai am de unde ca ai mei au facut credit pt a-i da acei bani. M-a inteles oarecum si m-a pus sa ii trimit prin fax declaratie de la admin. ca nu am venit, copii de pe toate actele cum ca am fost plecata, copii de pe cupoanele alor mei, de pe raspunsul de la Politie cum ca amicul meu, (care in declaratie se obliga sa achite datoria si care nu a facut-o)a vorbit si nu eu... cu speranta ca imi va minimiza penalitatile... dupa zeci de tel. la tipa, imi comunica ca a ajuns la un acord cu Orange cum ca in locul celor 15 mil. pot da doar 10 mil. si se termina cu datoria. Eu i-am cerut doamnei o comunicare in acest sens in scris pt. a avea ceva la mana si mi-a spus ca nu imi trimite nimic in scris si ca imi va trimite instiintare de prezentare la proces si mi-a inchis telefonul. Si, culmea azi am primit acasa instiintare ca , daca pana pe 1 sept nu achit 15 mil. ma dau in judecata. Sunt disperata. Nu stiu ce sa fac. Am fost si la o avocata care mi-a luat 500.000 doar pt ca a vorbit cu mine si nu mi-a zis nimic decat ca ne vedem la proces. E posibil asa ceva? Sunt disperata... simt ca imi vine sa-mi iau zilele!Va rog ajutati-ma cu un sfat sau , poate ca mai sunt si altii ca mine care au patit-o deja. 

probabil se vor adresa instantei cu o cerere de incuviintare a executarii silite, dupa care vor trece la executare silita impotriva ta, ori prin poprire (daca ai fi fi salariata) ori prin vanzarea la licitatie abunurilor tale mobile si imobile, daca e cazul si nu se acopera datoria. Iti recomand sa faci demersuri la organele de urmarire penale (politie, parchet etc.) pt. finalizarea dosarului penal pe care-l ai impotriva adevaratului vinovat. doar asa vei tine in loc procesul civil pe care-l vor declansa impotriva ta cei de la kasolvenzia. nu te descuraja si incearca sa-ti pastrezi calmul. exista solutii pentru acest gen de probleme. Eu am luat teapa de la o tipa ce m-a rugat sa-i fiu girant la banca si acum Kasolvenzia m-a anuntat ca, daca nu achit suma de 50 mil. pina la 29.08. vor trece la executarea silita impotriva mea, bineinteles... Nimic nu merita sa te faca sa spui ca-ti vine sa-ti iei zilele. Iti doresc multa liniste si o rezolvare grabnica a situatiei. sa ne tii la curent!
mentiuni
mentionez ca nu am nici un venit si ca nu am nici un bun mobil sau imobil pe numele meu. ca sunt o amarata care incearca sa isi faca o alta viata intr-o alta tara.nici macar nu sunt in tara. nu pot sa stau sa ma judec nici cu nenorocitul nici cu ei. mi-au mancat, impreuna linistea si sanatatea. ieri eram in coma. nu credeam ca mai pot iesi din situatia asta.sunt asa pt ca nu sunt in tara si pt ca nu am bani. daca as fi avut m-as fi judecat eu cu ei si cu nenorocitul ala. acum nu trebuie decat sa astept sa imi intenteze proces... daca nu fac rost de ceilalti 15 mil pana pe 1 sept. va salut si, cu durere poate ne mai auzim
personal zic sa nu te mai amarasti atat.
kasolventzia este o firma specializata pe recuperare debite. Folosesc procedura somatiei de plata pentru a obtine un titlu executoriu iar in speta, cu actele pe care le ai, e greu sa obtina o solutie impotriva ta folosind aceasta procedura. timp si bani. Nu prea fac asta caci cheltuielile sunt mai mari decat sumele recuperate.
kasolventzia este o firma specializata pe recuperare debite. Folosesc procedura somatiei de plata pentru a obtine un titlu executoriu iar in speta, cu actele pe care le ai, e greu sa obtina o solutie impotriva ta folosind aceasta procedura. timp si bani. Nu prea fac asta caci cheltuielile sunt mai mari decat sumele recuperate.
Io iti recomand sa stai chiar linistita.
Rupe tratativele cu ei si zi-le ca nu mai ai bani de dat. (Sper ca ai pastrat chitanta cu care ai platit alea 8 mil.)
daca mai vor bani, sa faca bine sa-ti trimita toate actele pe care le au, inclusiv contractul tau cu Orange, inclusiv contractul lor cu Orange, si propunere scrisa cu privire la negocierea pe care ti-au propus-o..... Numai atunci mai staide vorba cu ei.
sau daca nu, sa te dea in judecata... o sa dai banii lor avocatului, si=-o sa vedeti cum va iesi...
Kasolventia e un SRL, care nu face decat sa ceara.
Uneori ameninta si te iau tare, poate-poate platesti de buna-voie. (cum ai facut tu)
Daca te cheama in judecata K, zi-le ca ei nu au calitatea de a te chema in judecata, ca nu-s creditori. Creditor e Orange, daca e cineva sa te cheme e O.
Daca orange le-a dat mandat, le-a dat mandat sa recupereze creditul. Asta nu e imputernicire avocatiala, (oricum K e SRL si nu e avocat; iar daca K are avocati, K nu-i poate imputernici. Doar O ii poate imputernici.)
Dar Orange a incheiat contract cu Kasolvenzia tocvmai ca sa nu trebuiasca sa alerge prin instante sau sa-si ia avocati.
Nu cred ca O a cesionat creanta catre K.
Ce trebuia sa faci tu era sa le ceri, inainte de a plati orice, un set de acte.
Sa vezi facturile, desfasuratorul, etc. contractele,
Au venit si la mine, pentru o datorie la cablu pe care, sa ma ierte sfantul, nici nu-mi mai aminteam ca am avut-o vreodata, niste cablisti, de la inceputuri, care i-am concediat ca aveau multe defectiuni si prea putina calitate.
Si au venit la mine, deci, cu o creanta de 5 ani si ceva, cu gura mare, si cu tupeu, si cu amenintari ca cheltuieli de judecata, (pe care ei le si evaluasera si urma sa le platesc, fo 1.5 milioane bani pesin numai partea lor).
Am sunat-o pe doamna jurista de acolo si-am lasat-o sa se dea rotunda, si sa ma ia si-asa, si-asa, si sa ma ameninte cu proces si cu alea... si i-am dat apa la moara...
Si p-orma am intrebat-o "cand ati vazut ultima oara cum arata un cod de procedura civila sau orice carte de civil, la alegere...?"
A ramas blocata... si i-am zis ca prescriptie, calitate procesuala activa, si alte alea... si ca de-abia stept sa ma dea in judecata, ca de ce sa nu fac si io un ban cinstit din prostia lor...
A inchis...
Dar ce satisfactie am avut
Pentru orice eventualitate, fii pregatita sa ai un avocat cu care sa te sfatuiesti, la o adica.
Curaj.
Rupe tratativele cu ei si zi-le ca nu mai ai bani de dat. (Sper ca ai pastrat chitanta cu care ai platit alea 8 mil.)
daca mai vor bani, sa faca bine sa-ti trimita toate actele pe care le au, inclusiv contractul tau cu Orange, inclusiv contractul lor cu Orange, si propunere scrisa cu privire la negocierea pe care ti-au propus-o..... Numai atunci mai staide vorba cu ei.
sau daca nu, sa te dea in judecata... o sa dai banii lor avocatului, si=-o sa vedeti cum va iesi...
Kasolventia e un SRL, care nu face decat sa ceara.
Uneori ameninta si te iau tare, poate-poate platesti de buna-voie. (cum ai facut tu)
Daca te cheama in judecata K, zi-le ca ei nu au calitatea de a te chema in judecata, ca nu-s creditori. Creditor e Orange, daca e cineva sa te cheme e O.
Daca orange le-a dat mandat, le-a dat mandat sa recupereze creditul. Asta nu e imputernicire avocatiala, (oricum K e SRL si nu e avocat; iar daca K are avocati, K nu-i poate imputernici. Doar O ii poate imputernici.)
Dar Orange a incheiat contract cu Kasolvenzia tocvmai ca sa nu trebuiasca sa alerge prin instante sau sa-si ia avocati.
Nu cred ca O a cesionat creanta catre K.
Ce trebuia sa faci tu era sa le ceri, inainte de a plati orice, un set de acte.
Sa vezi facturile, desfasuratorul, etc. contractele,
Au venit si la mine, pentru o datorie la cablu pe care, sa ma ierte sfantul, nici nu-mi mai aminteam ca am avut-o vreodata, niste cablisti, de la inceputuri, care i-am concediat ca aveau multe defectiuni si prea putina calitate.
Si au venit la mine, deci, cu o creanta de 5 ani si ceva, cu gura mare, si cu tupeu, si cu amenintari ca cheltuieli de judecata, (pe care ei le si evaluasera si urma sa le platesc, fo 1.5 milioane bani pesin numai partea lor).
Am sunat-o pe doamna jurista de acolo si-am lasat-o sa se dea rotunda, si sa ma ia si-asa, si-asa, si sa ma ameninte cu proces si cu alea... si i-am dat apa la moara...
Si p-orma am intrebat-o "cand ati vazut ultima oara cum arata un cod de procedura civila sau orice carte de civil, la alegere...?"
A ramas blocata... si i-am zis ca prescriptie, calitate procesuala activa, si alte alea... si ca de-abia stept sa ma dea in judecata, ca de ce sa nu fac si io un ban cinstit din prostia lor...
A inchis...
Dar ce satisfactie am avut

Pentru orice eventualitate, fii pregatita sa ai un avocat cu care sa te sfatuiesti, la o adica.
Curaj.
ramayana, incearca sa te linistesti! De indata ce vei fi chemata la instanta, ia legatura cu avocata ta si ea iti va face apararea la instanta. vei face contstatie la executare, dar ocupa/te si de dosarul penal! daca situatia e asa cum ai descris/o tu, vei reusi. poate va fi putin mai greu, dar vei reusi. vei cere suspendarea executarii, in plus, daca nu figureyi la directia de impoyite si taxe cu bunuri mobile *masina* si imobile *casa, terenuri* in proprietate si nici la directia finantelor publice cu venituri salariale, nu au ce sa execute, iar in termen de 3 ani datoria se prescrie. in plus, in instanta le vei cere sa justifice de ce/ti cer o suma asa de mare. mult succes!
Lucrez cu o firma ca si KSI si pot spune cu certitudine ca se cesioneaza creanta in favoarea acestora. Putin probabil sa aibe castig de cauza pe ordonanta 5 (somatia de plata) pentru ca cer penalitati foarte mari, comision e.t.c. si majoritatea instantelor prefera o datorie "curata" fara penalitati si alte minuni de genul acesta. Oricum, te poti apara indiferent de calea pe care o aleg ei, ai acte care te ajuta.
Nu ai spus nimic despre plangerea formulata de tine la politie.
Acest lucru iti foloseste de asemenea, fie dovada ca ai formulat o plangere in acest sens fie chiar solutia daca o ai.
Nu ai spus nimic despre plangerea formulata de tine la politie.

deci in plangerea facuta la politie am explicat situatia cum ca am fost plecata din tara si am lasat abonamentul altcuiva care nu a platit facturile, in plus era vorba si de amenintarile lui cu moartea. ei l-au chemat la politie si el a recunoscut tot inclusiv ca va achita datoria si abonamentul pana la scadenta abonamentului pana la un an. dar nu s-a rezolvat nimic. de la politie am primit un raspuns cum ca nu este de competenta lor ci este de competenta judecatoriei. dar declaratia exista si se poate vedea f. clar cine este vinovatul. oricum eu sunt intr-o situatie f. grea ca, pana pe 1 sept trebuie sa platesc. ce sa fac? daca nu, mi-au trimis de la firma de avocatura ca ma dau in judeecata. eu nu am bani de judecatorie, de avocati ca, numai pt. a cere o informatie de la o avocata , care nu ma- lamurit in nici un fel sfatuindu-ma sa ne intalnim la proces, mi-a luat 500.000. ori pt mine e extrem de mult. spuneti-mi ce sa fac, va rog... din suflet . cu speranta, mariana
Nu va duce la nimic
Ei castiga 145 de dolari daca incepe procesul.
Dar in cel mai rau caz te ameninta prin scrisori ca vor incepe procesul. Ei pierd daca intra cu tine in proces si de ce spun asta? pentru ca ei au pierdut o data si de atunci nu au mai intenta procese clientilor. Asa ca ei pierd in jur de 700 pana la 2500 de dolari.
Stai fara teama.
Succes
Dar in cel mai rau caz te ameninta prin scrisori ca vor incepe procesul. Ei pierd daca intra cu tine in proces si de ce spun asta? pentru ca ei au pierdut o data si de atunci nu au mai intenta procese clientilor. Asa ca ei pierd in jur de 700 pana la 2500 de dolari.
Stai fara teama.
Succes
1 Daca ai primit somatie de plata de la avocati, cere-le imputernicirea avocatiala in copie certificata cu originalul. Vezi cine i-a imputernicit. K sau O? Daca nu ti-au trimis-o, poti chiar sa ignori cu totul notificarea...
1.a. Cum ti-au trimis notificarea? In plic? Scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Prin executor judecatoresc? Pot face dovada ca ai primit-o? Tu ai primit-o?
In contractul tau exista clauza prin care incercarea rezolvarii amiabile sa fie obligatorii, intrucatva? :)
2. Daca O si K au facut cesiune de creanta ref creanta ta, si nu te-a notificat O cu privire la cesiunea de creanta, poti s-o ignori, tu fiind tert in contractul lor. Daca te-a notificat K cu privire la o asemenea cesiune de creanta, cere-i sa-ti faca dovada. Daca nu te-a notificat ca e creanta lui acum, sau daca nu ti-a facut dovada, poti sa-l ignori cu desavarsire...
3. Indiferent in ce conditii au cesionat K si O creanta asupra ta, tie nu-ti pot cere decat sumele prevazute in contractul tau cu Orange. Orice altceva e bashka si isi au temeiul pe necunoasterea ta.
Nu stiu contractele lui Orange, insa daca acest contract este unul civil, ca sa le curga penalitatile nu ar fi trebuit sa te notifice in prealabil, sa te puna in intarziere? De verificat contractul cu O sa vezi daca se incadreaza la exceptia prev de 1079 cu 2 C.Civil.
4. Penalul tine in loc civilul, insa nu stiu daca se aplica in speta de fatza.
Cum ar influenta o solutie in penal solutia din civilul tau?
5. De vazut ce-ti factureaza O. Din cate stiu eu, la trecerea a xx zile de neplata, serviciul se suspenda partial, iar dupa xx zile total... daca se suspenda, nu se mai datoreaza abonament... chichite de-astea...
1.a. Cum ti-au trimis notificarea? In plic? Scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Prin executor judecatoresc? Pot face dovada ca ai primit-o? Tu ai primit-o?

In contractul tau exista clauza prin care incercarea rezolvarii amiabile sa fie obligatorii, intrucatva? :)
2. Daca O si K au facut cesiune de creanta ref creanta ta, si nu te-a notificat O cu privire la cesiunea de creanta, poti s-o ignori, tu fiind tert in contractul lor. Daca te-a notificat K cu privire la o asemenea cesiune de creanta, cere-i sa-ti faca dovada. Daca nu te-a notificat ca e creanta lui acum, sau daca nu ti-a facut dovada, poti sa-l ignori cu desavarsire...
3. Indiferent in ce conditii au cesionat K si O creanta asupra ta, tie nu-ti pot cere decat sumele prevazute in contractul tau cu Orange. Orice altceva e bashka si isi au temeiul pe necunoasterea ta.
Nu stiu contractele lui Orange, insa daca acest contract este unul civil, ca sa le curga penalitatile nu ar fi trebuit sa te notifice in prealabil, sa te puna in intarziere? De verificat contractul cu O sa vezi daca se incadreaza la exceptia prev de 1079 cu 2 C.Civil.
4. Penalul tine in loc civilul, insa nu stiu daca se aplica in speta de fatza.
Cum ar influenta o solutie in penal solutia din civilul tau?
5. De vazut ce-ti factureaza O. Din cate stiu eu, la trecerea a xx zile de neplata, serviciul se suspenda partial, iar dupa xx zile total... daca se suspenda, nu se mai datoreaza abonament... chichite de-astea...
Re: Nu va duce la nimic
Poti sa detaliezi?justitiaru wrote:Ei castiga 145 de dolari daca incepe procesul.
Stai fara teama.
Succes
Marturisesc ca n-am prea priceput.
Bineinteles, daca nu sunt chestiuni confidentiale. :)