RAPORT DE CAUZALITATE

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
mystique

RAPORT DE CAUZALITATE

Post by mystique » 22 Jul 2005, 19:28

Invatand pt INM, ma surprinde ce superficial trateaza Mitrache raportul de cauzalitate. Daca poate cineva sa recomande ceva nou si recent la subiect pe tema asta as aprecia. Nu pt INM, ci pt mine, ca absolventa de drept si sper viitor magistrat care "vreau sa ma elucidez".
Multumesc.

alin_2003

Post by alin_2003 » 23 Jul 2005, 12:44

da, Mitrache nu a inteles nimic din raportul de cauzalitate. Aree Antoniu un articol bun intr-un numar din Revista de drept penal de prin 2002 cred. La nivel de curs universitar, cred ca cea mai buna tratare o gasesti in cursul lui Streteanu de la Cluj aparut anul trecut.

jar

Post by jar » 08 Aug 2005, 19:03

Daniel Nitu, Teoria riscului in dreptul penal, Revista de drept penal nr. 1/2005.

Filo-german, autorul merge pe solutiile jurisprudentiale ale instantei supreme germane, implementandu=le in dreptul nostru. Se regasesc si din Streteanu unele idei.

norocel

Post by norocel » 08 Aug 2005, 19:06

Parerea mea este ca raportul de cauzalitate este pana la urma o chestie ce tine de bunul simt juridic.
Se poate argumenta oricat, se pot inventa teorii, dar cand ai un caz concret o s avezi ca foarte rar intra in tipare.

wittmann

Post by wittmann » 08 Aug 2005, 19:57

Asa este. Sunt atat de multe elemente marunte care determina raportul de cauzalitate, incat nu exista o "definitie" sau o "formula de calcul" a acestui raport.

jar

Post by jar » 09 Aug 2005, 15:37

Nu cred ca se poate opera fara ceva teorie. Si in common-law exista teorii aplicabile raportului de cauzalitate si care au format jurisprundenta "binding" a instantelor.
Si exemplul unui sistem continental ca cel german (dar nu numai!) mi se pare demn de urmat.

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 18:22

Mi se pare super adevarat acest Alin 2003 care il pune la pct pe Prof Mitrache!!! Si concluzioneaza ca marele penalist n-a inteles nimic...
Hihihihihih
Concluzia..o sa-i ignor toate msj (indiferent de materie pt ca m-am lamurit asupra lui)
PS
Aline, te rog yo, nu te stresa sa-mi ricanezi!

student_com

Post by student_com » 18 Aug 2005, 22:09

Eu zic ca Dricaru este si mai "super adevarat" decat Alin. Ceva mai devreme , dadea indicatziuni pretzioase unei colege de forum , sa nu se mai ia dupa ce scriu Loghin , Nistoreanu si Boroi , sfatuindno sa creada varianta sa care desi nu oferea nici un argument si contrazicea opiniile a 3 sefi de caterdra "penala" erau ...alea bune. Acum e deranjat nevoie mare de faptul ca Alin indrazneshte sa contrazica un mare penalist.
No (mai) Comment .....sau cum sno scrie engleziceshte!

jar

Post by jar » 19 Aug 2005, 08:48

Dricare, "marele penalist" de Mitrache....?
Dan in afara de cursul ala pentru copii de anul 2 ce a mai scris marele? A. da sa nu uitam alea 2=3 articole in RDP pe la inceputuri si in AUB prin anii n80 in care explica el ca e concurs la aberatio ictus...
Dar ma rog, itns a matter of taste!

mystique

Post by mystique » 19 Aug 2005, 08:53

Fratilor, intru si eu pe forum dupa 2 saptamani de cantonament si ce vad?

Voi va certati daca Mitrache e sau nu bulibasa.... in afara de vreo 2 mesaje care incearca sa imi spuna ceva (merci alin si jar) si inca vreo 2 care ma ataca in mod direct (e dreptul tau kko) chiar nu vad sensul postarilor. Mai ales ca nu se mai creste in ierarhia site-ului dupa ce ai 14 stele... sau sunt mai multe?

Lol, ma tampesc de la invatat... ma duc sa ma sinucid. Sau nu, astept pana dupa INM... ca daca tot am stricat un an din viata...

gavril

Post by gavril » 19 Aug 2005, 08:58

mystique wrote:.
Lol, ma tampesc de la invatat... ma duc sa ma sinucid. Sau nu, astept pana dupa INM... ca daca tot am stricat un an din viata...

stricat ? e stricat un an ? :-D ai dreptate ... invatatul te face sa nu mai gandesti coerent.

ainsof

Post by ainsof » 19 Aug 2005, 09:09

mystique wrote:.... in afara de vreo 2 mesaje care incearca sa imi spuna ceva (merci alin si jar) si inca vreo 2 care ma ataca in mod direct (e dreptul tau kko) chiar nu vad sensul postarilor. Mai ales ca nu se mai creste in ierarhia site-ului dupa ce ai 14 stele... sau sunt mai multe?...
Tu nu vezi sensul postarilor pentru ca iti inchipui ca pe forumul asta se scrie numai pentru a primi stelute.
Unii, printre care si KKO, spun lucruri foarte interesante pentru cine poate sa le inteleaga(ma refer la cei bine pregatiti in domeniul juridic).
Eu il urmaresc cu atentie si am invatat multe de la el, mai ales din postarile privind dreptul cambial.

Nelu69

Re: RAPORT DE CAUZALITATE

Post by Nelu69 » 26 Nov 2011, 18:32

teoria imputarii obiective a rezultatului
intai analizam daca actiunea creeaza o stare nepermisa de pericol pentru valoarea juridica protejata, apoi daca aceasta stare de pericol se concretizeaza in rezultat.

ignite

Re: RAPORT DE CAUZALITATE

Post by ignite » 26 Nov 2011, 21:57

ARE ANTONIU SI O CARTE. IA CAUT O LA BIBBLIOTECA. NU E ACTUALA CA SI DATA, DAR E ACTUALA IN REST.

Post Reply