abuzul de incredere
abuzul de incredere
de ce in situatia in care A ii inmaneaza o suma de bani lui B pentru a o depune la banca pe numele lui A, suma pe care B si-o insuseste. este abuz de incredere, iar in cazul in care B isi insuseste suma de bani data de A cu imprumut nu este abuz de incredere. in al doilea caz exista numai raspundere contractuala?
In primul caz nu stiu ce explicatie se poate da. Pur si simplu situatia se incadreaza in prevederile art. 213.
In cazul imprumutului (dar numai la mutuum, nu si la comodat) se transmite chiar dreptul de proprietate asupra bunurilor, deci nu ar mai fi vorba de "un bun mobil al ALTUIA". De aceea, fapta nu reprezinta abuz de incredere.
In cazul imprumutului (dar numai la mutuum, nu si la comodat) se transmite chiar dreptul de proprietate asupra bunurilor, deci nu ar mai fi vorba de "un bun mobil al ALTUIA". De aceea, fapta nu reprezinta abuz de incredere.
Controversa voastra rezida in posibilitatea ca o suma de lucruri fungibile si consumptibile(de ex. banii) sa devina proprietatea debitorului nu numa in cazul imprumutului de consumatie ci si in cazul altor contracte.In masura in care se intampla acest lucru,nu mai poate fi vorba de abuz de incredere ci doar de raspundere contractuala.DRICARULE TATA PE UNDE AI UMBLAT PANA ACUM?MI-AM ADUS AMINTE DE VREMURILE BUNE DE PE AVOCATNET