Discutii privind litigiile de munca
-
marika
daca la cim se fac modificari, adica:
se majoreaza salariul,
se acorda tikete de masa, ca nr. echivalent cu zilele lucrate (inainte erau doar 10 indiferent de cat lucrai)
si se acorda la salariu un bonus lunar,
toate aceste modificari sunt obligatoriu de trecut in actul aditional?
pt.ca in actul aditional pe care l-am primit nu este decat modificarea de sal.si spun ei ca pt. bonuri se face tabel, iar bonusul este....sau nu este si ca ITM-ul nu aproba asa ceva
asa este?
.
-
dinubocos
Nu cred ca ITM-ul se poate opune la trecerea bonusului in CIM.
Acordarea bonurilor de masa se poate si trebuie prevazuta in cim. Altfel patronii pot oricand suspenda acordarea lor. Faptul ca se face tabel este alta problema.
-
flores
Nu este obligatoriu sa treci acest drept in CIM, dar in CCM este cel mai bine. De obicei, ITM refuza inregistrarea unor contracte mult prea stufoase si iti cer contractul tip.
-
dinubocos
Contractul tip este contractul care cuprinde prevederile minime. ITM nu are dreptul sub nici o forma sa respinga un contract "stufos" daca prevederile acestuia sunt conforme cu legea. Am mai vazut astfel de abuzuri si la alte institutii.
-
marika
exista in ccm, sau in codul muncii un articol care sa-i oblige se treaca in actul aditional toate modificarile la cim (nu avem ccm)? pt.ca in obraznicia lor au spus ca daca aflam noi ceva sa le spunem si lor, iar pe mine chiar ma intereseaza
-
dinubocos
Codul muncii prevede foarte clar conditiile in care se incheie si mai ales se modifica un cim. Citeste-l si te vei lamuri.
-
maxxim
Dar parafrazand HG 5/1999 - angajatorii impreuna cu sindicatele sau reprezentantii salariatilor vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea tichetelor.
Nu ai contract colectiv de munca la nivel de unitate, poti incheia acte aditionale la cim.
-
dinubocos
-
maxxim
Nu raspund la provocari!

-
dinubocos
Lasa nu te rusina. Asa-i la inceptu. Dar mi-a placut exprimarea. O sa incerc si eu in instanta prima oara cand am ocazia.