Noi avantaje pentru auditorii de justitie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
parole

Noi avantaje pentru auditorii de justitie

Post by parole » 16 Aug 2005, 22:18

Locuinta de serviciu, doar 1 an stagiul dupa absolvirea INM, medicamente, proteze!!!!!!!! Aoleu... mi se face rau!!! Mii de multumiri doamnei Macovei!!!javascript:emoticon(n:razz:n)
Razzjavascript:emoticon(n:razz:n)
Razzjavascript:emoticon(n:razz:n)
Razz

LEGE nr.247 din 19 iulie 2005
privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente:

25. La articolul 16, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat,
alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
"(31) Auditorii de justitie beneficiaza de drepturile prevazute de art.78
alin.(4) si (5), care se aplica in mod corespunzator."

Reproduc cele 2 alineate din L303/2004:

(4) Magistratii in activitate sau pensionari, precum si sotul sau sotia
si copiii aflati in intretinerea acestora beneficiaza in mod gratuit de
asistenta medicala, medicamente si proteze, in conditiile respectarii
dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale.
(5) Magistratii au dreptul la atribuirea locuintelor de serviciu, iar
dupa 10 ani de vechime in magistratura le pot cumpara.

34. La articolul 21, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul
cuprins:
"Art. 21. - (1) Durata stagiului este de 1 an.

:razz: :razz: [/i]

parole

Post by parole » 16 Aug 2005, 22:24

Va dati seama!? Saracii auditori vor scapa de caminul acela superdotat din Pipera, dar totusi din Pipera si de vecinii MISA :) :) :)

Jos palaria inca odata stimata doamna Macovei!

:aplauze: :aplauze: :aplauze:

gabrielle

Post by gabrielle » 17 Aug 2005, 09:06

parole wrote:Va dati seama!? Saracii auditori vor scapa de caminul acela superdotat din Pipera, dar totusi din Pipera si de vecinii MISA :) :) :)
Legea spune "magistratii au dreptul la atribuirea locuintelor de serviciu".
Dar pentru a fi atribuite aceste locuinte de serviciu trebuie sa existe undeva. Stie cineva unde sunt contruite locuintele de serviciu pentru auditorii de justitie?

gabrielle

Re: Noi avantaje pentru auditorii de justitie

Post by gabrielle » 17 Aug 2005, 09:13

parole wrote: medicamente, proteze!!!!!!!! Aoleu... mi se face rau!!! [/i]
Pai, drepturile de a beneficia de "asistenta medicala, medicamente si proteze", sunt drepturi care decurg din asigurarea sociala de sanatate, ca pentru orice asigurat (salariat) si pentru care se plateste contributia, potrivit art. 10 din OUG 150/2002 care prevede:
"Art. 10. - (1) Asiguratii au dreptul la un pachet de servicii de baza care cuprinde servicii medicale, servicii de ingrijire a sanatatii, medicamente, materiale sanitare si dispozitive medicale. "

virtual

Post by virtual » 17 Aug 2005, 10:56

Mai, caminele alea ... sunt in Pipera.
Si cei din anul I nu prea au acces usor la camin. Deci situatia nu e chiar asa cum ai descris-o.
Oricum, pentru cata carte a trebuit sa fii in "Pipera", eu zic ca oricum e prea putin ce se ofera.

norocel

Post by norocel » 17 Aug 2005, 11:31

Pensia de serviciu...deranjeaza pe cineva? :grin:

Burky

Post by Burky » 17 Aug 2005, 19:56

stagiul la inm dureaza 1 an? si apoi urmeaza cei 3 ani pana la definitivat?

parole

Post by parole » 17 Aug 2005, 20:08

Nu. Cursurile la INM dureaza 2 ani iar stagiul pana la examenul de capacitate 1 an.

Burky

Post by Burky » 17 Aug 2005, 20:19

bun si asa. multumesc pt lamuriri

paisie

Post by paisie » 18 Aug 2005, 10:54

Super tare ma parole :razz: . Dar te-ai gandit macar o secunda la faptul ca ai si obligatii, sau la faptul ca obligatiile auditorilor si drepturile lor apartin de maximum 360 de persoane (180 in anul I si 180 in anul II), si ca marea majoritate a drepturilor sunt doar puse pe hartie ??? Ai luat in calcul faptul ca Guvernul Romaniei prin lege trebuie sa asigure CSM-ului un spatiu de vreo doi ani si nu-l asigura sau faptul ca guvernul nu da doi bani pe tine atata timp cat tu nu ai ajuns magistrat ca sa produci ceva? Gandestete bine mai intai la asta si abia apoi bucurate de "caruta" de drepturi pe care "vrea" guvernul sa ti-o asigure ca tu sa cresti mare, sa ajungi un mare magistrat si sa aperi suprematia legii.

P.S.: Fiti seriosi si ganditi-va la cum sa luati examenul, munciti mult pentru asta si abia dupa ce veti lua examenul ganditi-va la lucruri marunte precum cazare si altele. In rest numai bine si spor la repetat pentru toata lumea :grin: .

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 18 Aug 2005, 11:07

paisie wrote: P.S.: Fiti seriosi si ganditi-va la cum sa luati examenul, munciti mult pentru asta si abia dupa ce veti lua examenul ganditi-va la lucruri marunte precum cazare si altele. In rest numai bine si spor la repetat pentru toata lumea :grin: .
o mare parte dintre cei care sunt la INM sau vor sa intre acolo isi justifica alegerea tocmai prin aceste avantaje..care este adevarat, sunt mai mult pe hartie. intreband cum este la INM, de multe ori mi s-a raspuns ca nu se gasesc acolo caini cu colaci in coada, dar te multumeste "stabilitatea financiara" si gandul ca dupa ce vei termina ai statutul de magistrat care "da bine".
fiecare are socotelile lui, asta nu inseamna ca daca unii dintre cei care sunt acolo au urmarit aceste avantaje nu ar merita sa fie magistrati.

alcali

Post by alcali » 18 Aug 2005, 12:41

si eu sunt de acord cu tine. in plus, indiferent de ce ai urmari si de ce avantaje ai avea, odata ce reusesti sa ajungi la inm, ti le-ai castigat cu varf si indesat. in nici un caz nu e usor. :roll:
eu cred ca e unul dintre locurile unde se intra pe merit si pe munca"individuala". :grin:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 18 Aug 2005, 12:44

"individuala" a se citi "impreuna cu profesorul cu care faci meditatii" :-D
cate despre merit, fiecare padure are si uscaturile ei :)

parole

Post by parole » 18 Aug 2005, 13:25

Este totusi un nou drept castigat de auditorii de justitie chiar daca exista mai multe sau mai putine sanse de reala exercitare a sa. Si daca tot vorbim de sanse de exercitare a dreptului in cauza nu cred ca este relevanta aluzia catre lipsa unui sediu adecvat in care sa-si desfasoare activitatea CSM-ul.
Sediul e una, locuinta de serviciu este alta.

alcali

Post by alcali » 18 Aug 2005, 15:57

roxanagalateanu wrote:"individuala" a se citi "impreuna cu profesorul cu care faci meditatii" :-D
cate despre merit, fiecare padure are si uscaturile ei :)
multumesc pt "corectare" dar va trebui sa o rectific pentru ca nu asta era si ceea ce ziceam eu.( meditatii ?????? 8O )indiferent cate rafturi de carti de specialitate si indiferent de cati profesori ai avea pe langa tine in cazul asta ,daca tu nu te ajuti pe tine si nu ai vointa, nu te ajuta nici cartile ,nici profesorii. asta e munca individuala- tu cu tine pentru tine.
iar uscaturile se aleg deoparte pana la urma ,tocmai pentru ca nu este vorba de merit. is sigura ca sunt ,dar va exista intotdeauna loc si pt...ceilalti.

Post Reply