CARE AU FOST CAUZELE???

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
procurorul

CARE AU FOST CAUZELE???

Post by procurorul » 01 Sep 2004, 14:28

Care credeti ca au fost cauzele insuccesului?
Ghinion ? Oboseala ? Dificultate ridicata ? Lipsa concentrarii ? Insuficienta pregatire ? Abordare gresita ?
Sunt curios sa vad o radiografie cauzala a "fenomenului" INM...

MAXINE

Admir efortul ...

Post by MAXINE » 01 Sep 2004, 16:39

Pai shi la INM, shi aici sunt novice, dar ce pot sa spun este ca in cazul meu a fost probabil oboseala. Am terminat anul asta la stat si am invatat pt INM in 2 luni cat altii intr-un an - teoretic! Am luat 79. Dar nu "ma victimizez". Gradul de dificultate mi s-a parut decent pt o astfel de institutie. De ghinion nu prea tin eu seama, iar despre celelalte cauze enumerate de "procuror" nu imi pot da seama la cateva zile dupa examen. Probabil pe parcursul urmatorului an, cand voi invata tot ptr INM, ptr ca este singura mea optiune. Poate asa iti raspund si la tema referitoare la motive. Cand am dat la Drept eram suficient de naiva incat sa cred ca mai e loc si ptr noi. Dar INM-ul e sg loc unde concurenta, desi, f mare, imi ofera ocazia unui viitor profesional, oricare ar fi acela.
Wish me luck!

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 01 Sep 2004, 17:07

eu am luat 79 la grila

cauza insuccesului meu a fost una stupida: neatentia la completat pt ca pe ciorna mea am raspuns la 85 de grile corect...am facut contestatie dar nu cred ca a gresit calculatorul....i was stupid!

la anul intru primul!! :))

MAXINE

Curiozitate

Post by MAXINE » 01 Sep 2004, 17:27

Cand ai terminat shi unde?
Bafta ca contestatzia.

TheFaithfulOne

Catre fanfanlatulipe!

Post by TheFaithfulOne » 01 Sep 2004, 22:58

Eu am picat cu 71 ... am fost prea departe de "adevar" si dau vina pe proasta pregatire ... Trebuia si se putea sa fi invatat mai mult! Nu invinovatesc pe nimeni altcineva, in afara de mine! Anul asta n-am sa ma mai crut deloc!

Si eu am avut probleme cu completarea grilelor ... am stricat 2 pixuri si m-am trezit imprumutand unul ca sa pot completa restul de casute ... Imi venea sa innebunesc, iar ultimele casute le-am colorat de parca as fi fost pus la 220V :evil:
Cand am ajuns acasa am calculat un punctaj si apoi m-am trezit cu mai putin si poate ca am copiat aiurea unele rezultate, dar oricum nu eram peste linie ... :(

Imi pare rau pentru tine fanfanlatulipe, dar anul viitor va trebui sa te multumesti cu locul 2 ... eu am sa intru primul! :D

Bafta tuturor ... mai putin lui ramonn ... lui, eventual, o ploaie torentiala in timp ce schimba anvelopa la masina si apoi un carburator innecat ... :twisted:

martta

Post by martta » 02 Sep 2004, 05:48

Dincolo de orice ghinion, cred ca ar fi trebuit sa ma pregatesc mai mult si in mod constant...
Cele mai multe raspunsuri gresite le-am avut la penal, unde am facut greseala sa ma pregatesc mai putin decat la celelalte materii, caci am crezut ca "stiu" :( .
Am gresit in pregatirea mea.

martta

Post by martta » 02 Sep 2004, 05:49

Dincolo de orice ghinion, cred ca ar fi trebuit sa ma pregatesc mai mult si in mod constant...
Cele mai multe raspunsuri gresite le-am avut la penal, unde am facut imprudenta sa ma pregatesc mai putin decat la celelalte materii, caci am crezut ca "stiu" :( .
Am gresit in pregatirea mea.

alyxyrya

Post by alyxyrya » 02 Sep 2004, 10:34

la mine a fost tot lipsa de pregatire constanta - nu m-am invatat minte de anul trecut :oops:

dar in anul care a trecut am si lucrat, acum mi-as dori, daca imi permit ai mei sa stau tot anul sa invat, pentru ca simt ca asa se va putea trece prin toata materia temeinic

pare ciudat dar eu penalul l-am invatat in anul doi de-l stiam ca pe apa si de atunci abia daca l-am repetat si le-am facut pe toate bine. mai dezamagitor a fost civilul un ma pot "rusina" ca am un master :cry:

dar tre sa mergem inainte! toti! si mai vedem care va fi primul, al doilea sau pur si simplu INTRAT :!: :D

mihutz

Post by mihutz » 02 Sep 2004, 16:53

Si eu spun ca tot lipsa timpului pentru a invata mai temeinic a fost cauza insuccesului. Anul asta am avut si licenta si am fost foarte obosita. Desi m a ajutat pt. ca o parte dinmateria pt. licenta coincidea cu cea pt. inm totusi procedurile a trebuit sa le au aprope de la unu(nu chiar zero) pt ca a truit sa schim cartile de pe care am invatat eu in timpul facultatii cu cele de la Bucuresti. Subliniatul si coloratul mi a luat o multime de timp. Nu am avut timp sa dichisesc materia sa o inteleg, sa o structurez. Am avut timp sa mi fac niste scheme dar nu am avut timp sa le fixez.Procedura civila mi se parea o nebuloasa, fara o logica proprie, neclara.Pe tren dinspre magistratura, dupa ex inm cineva mi a deschis cat de cat ochii ca exista o logica in aproape fiecare articol.Sper sa ajung si eu sa o intelegsi sa mi se para f. clara.

oana_dan

Post by oana_dan » 02 Sep 2004, 19:39

Si eu cred ca grilele au fost acceptabile. Eu am fost impotriva "fenomenului" INM dar anul acesta am reusit dupa multe eforturi (si legi multe invatate)sa ma angajez ca si consilier juridic si mi-am dat seama ca indiferent ce post ocupi trebuie sa stii multe si sa muncesti mult, daca vrei sa faci ceva. M-am angajat cu o luna inainte de concurs. Deci 62 de grile ok mi se pare onorabil. Nu sfatuiesc pe nimeni sa stea acasa sa invete; un an poate. Dar mai mult deja e un sacrificiu prea mare. Oricum nu ai cum sa te simti bine stand acasa si in ziua examenului, stand acasa, cred ca emotiile sunt mult mai mari. Monstrii adevarati. Un concediu de 1 luna sau mai mult daca socotim si concediu fara plata ar trebui sa fie suficient. Problema la INM nu ar trebui sa fie grilele, ci scrisul. Ce e dincolo de grile (stres, cunostinte, bafta, concentrare, etc) nu pot sa-mi dau seama. E un examen greu care trebuie luat in serios dar, cred eu, nu exagerat de in serios.

oana_dan

Post by oana_dan » 02 Sep 2004, 19:58

Am uitat sa va spun ceva. In ziua examenului ma uitam in jur si ma gandeam daca e careva de pe forum pe acolo. Am impresia ca suntem deja o familie mare. Inainte lucram la o firma unde aveam net la discretie si tot timpul intram sa vad "cum mai sta treaba". Sper ca unii dintre noi sa intre si sa ne povesteasca cum e. Deci celor care intra la scris: bafta!

laleli

Post by laleli » 03 Sep 2004, 08:35

Este adevarat ca nu au fost foarte grele grilele dar sa fim seriosi o luna nu e suficient de invatat. Trebuie sa le pui cap la cap.
Eu am terminat la Titulescu anul asta si 2 luni au fost prea putine. Procedurile mi se par destul de logice dar la grile au fost criminale.
Cea de civil am repetat-o ca am avut-o in ultimul an la fac, cea penala recititata si reinvatata dar tot mi s-a parut ca e putin timp. A si am mai si lucrat intre timp asa ca ...
Poate ca daca as fi stat acasa da, dar slabe sperante...
Unele grile mi s-au parut de gradinita dar altele te bagau in ceata erau prea incalcite.
Voi dupa ce carti ati facut grile? Voineag am inteles dar are de toate ?...
Succese nebanuite celor ce dau maine sintezele si sa fiti cei mai buni 180! :? :P :wink:

ilej

Post by ilej » 03 Sep 2004, 17:02

eu am picat cu 78. am terminat anul asta la stat. am vazut ca mai sunteti doi ca mine, tot la stat si tot aproape... cu siguranta ne cunoastem, cel putin din vedere.
ce sa va spun? cred ca sunt cateva motive generale pe care le-am putea invoca fiecare din noi, in rest totul este relativ, depinde de situatia fiecaruia. nu vreau sa ma vait, sa fac pe nedreptatita pt ca nu asta simt. imi plac oamenii destepti si ambitiosi. dc eu am avut 78 inseamna ca altii au fost mai pregatiti decat mine, ca au fost mai stapani pe ei, mai atenti(am gresit la niste lucruri la care nici in visele mele cele mai urate nu m-as fi asteptat) si nu in ultimul rand si cel mai important nu mi-am dorit indeajuns de mult. n-a fost visul meu, cum am vazut ca a fost pt altii. imediat dupa lic ma gandeam la barou, mi-am trimis cvuri, am fost la interviuri dar m-a tentat dificultatea ex, voiam sa vad daca pot. asa ca am refuzat unele interviuri ca sa ma preg pt inm, dar m-am hot cam tarziu. abia daca am avut o luna jum la dispozitie.

cosanzeana

Post by cosanzeana » 05 Sep 2004, 10:21

:oops: Ce sa va spun...o luna de zile este insuficienta pentru a invata aceasta materie complexa...nu sunt calculator...a trebuit sa merg la serviciu,iar in luna pe care am avut/o la dispozitie a trebuit sa am grija si de familia mea...
La anul care vine nu pot sa mai dau...se schimba majoritatea cartilor o data cu modificarea civilului si nu o sa imi mai permit sa mi le cumpar...iar cu timpul voi sta la fel de prost...asta este....
Pentru cei care veti mai incerca,BAFTA MULTA si va sfatuiesc sa va apucati macar din noiembrie ca sa treceti de vreo trei ori prin materie si sa puteti sa ziceti DA,ACUM STIU...
Eu voi ramane o casnica ce va va urmari si va va invidia pentru tot ceea ce veti putea realiza :D
BAFTA ....

rrroxana

Post by rrroxana » 05 Sep 2004, 20:32

Cred ca ai exagerat putin, Cosanzeana...Poti realiza multe lucruri si fara sa intri la INM neaparat. Eu sper sa mai poti incerca si la anul, dar sunt sigura ca ai sa realizezi ceva de care sa fii mandra oricum.
Multa bafta! :)

Post Reply