In calitate de administrator am declarat ca aceste jocuri sunt luate de pe internet.
Precizez ca societatea ofera inchirierea statiilor exclusiv pentru acces internet.Jocurile DEMO(free, aceasta varianta nu contine decat 5-10% sau mai bine zis 1-2 nivele din varianta full) care au fost luate de pe internet de catre clienti au ramas in memoria calculatorului deoarece reteaua nu poate fi verificata dupa fiecare client. Revizia, verificarea si eliminarea acestor programe, referate etc.(ceea ce clientii descarca de pe internet) se face la sfarsitul fiecarei saptamni.Controlul a fost efectuat Sambata la orele 9 cand de abia deschideam.
Controlul efectuat de Pol. Ec. a fost facut in data de 17 mai anul acesta ocazie cu care s-a intocmit procesul verbal.
In acesta sunt mentionate iconitele jocurilor de pe statia respectiva, fara sa se precizeze varianta lor(DEMO sau full).Defapt nici nu a intrat in vreun joc pentru a verifica aceasta; in schimb a mentionat ca jocurile sunt existente in memoria calculatoarelor si pot fi accesate prin iconite.Fiind intrebata de provenienta jocurilor, am declarat ca sunt copiate de pe internet.Acest proces verbal a fost trimis mai departe.Dupa aproape 4 luni am fost chemata la Politie(cercetari penale) unde mi s-a aratat un raspuns venit de la "Burchel & Asociates" (reprezinta interesele Electronic Arts in Romania) prin care se constituie parte civila si depune plangere impotriva societatii si implicit a mea in calitate de administrator al acesteia propunand sanctionarea penala potrivit legii 8/1996 Art. 142 a), b) si Art. 144.In raspunsul primit sunt calculate despagubiri pentru unele jocuri(care spun ca apartin Electronic Arts)+ daune morale.
Personal, consider ca procesul verbal inaintat nu a fost complet in sensul ca nu s-a specificat varianta jocurilor gasite in calculator. Mai mult decat atat sunt denumiri de jocuri ( de ex. Nascar) care este produs atat de Electronic Arts.(Nascar 2000 Classic) cat si de Hasbro Inc.(Nascar racers).Bineinteles mi s-a luat in considerare ca am avut Nascar 2000 clasic produs de Electr. Arts pentru care vor despagubiri. Acelasi lucru se intampla si cu alte jocuri pentru care ei cer despagubiri.
Va informez ca in statutul societatii, pentru aceasta sala, am urmatorul obiect de activitate : Inchirierea masinilor si echipamentelor de birou, alte activitati legate de informatica si alte activitati recreative.Prin inchirierea calculatoarelor, inteleg sa ofer clientului statia respectiva si acces internet, acesta fiind liber sa faca ce doreste.
In prezent sunt in faza de cercetari penale si vreau sa aduc cat mai multe dovezi bazandu-ma pe vulnerabilitatea procesului verbal facut de Pol Economica pentru a iesi de sub incidenta penala. In principiu sunt de acord ca in cazul acesta vorbim despre neglijenta in serviciu in sensul ca ar fi trebuiit sa sterg, chiar si dupa fiecaere client, acele jocuri sau programe descarcate de pe internet.
Orice sfat este binevenit !! Multumesc anticipat!
Domnule "comisar" doresc sa va aduc la cunostinta ca nu s-a ridicat nici un hdd si nici nu s-a desfacut vreo unitate. Mai mult,domnul care a efectuat controlul habar nu avea sa lucreze cu un calculator.Pentru a duce la bun sfarsit acest control, am fost nevoita chiar eu sa ii expllic cateva lucruri elementare.Citez din pr vb "Am facut clic pe start cu mouse-ul dupa care am facut clic pe programs...." Probabil domnul subcomisar poate face clic pe start si cu tastatura

Cu stima,
IleanaM