Ce este?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
adi_avo

Ce este?

Post by adi_avo » 12 Aug 2005, 18:35

ce savarseste x, daca:
1.vatama corporal 3 persoane si isi insuseste bunuri doar de la una, in aceeasi imprejurare de timp si de loc?dar daca isi insuseste bunuri de la toate 3 in aceleasi conditii?
2.isi insuseste bunri din patrimoniul comun a 2 sau mai multe persoane?

gavril

Post by gavril » 12 Aug 2005, 20:08

1. - daca 2 le vatama si doar pe una o fura (si a avut intentia de a fura numai de la aceasta) = concurs vatamare corporala + talharie
- daca vatamarea nu s-a facut cu scopul de a lua un bun (bunuri) din posesia lor .. atunci e concurs vatamare corporala + furt
- daca vatama in scopul de a fura de la toate 3 dar numai de la una are ce sa ia .. atunci e talharie
- daca fura doar de la una si celelalte 2 sar pt. a opri pe faptuitor , atunci aveam doar talharie.

2. - daca se petrece cu aceeasi ocazie este furt (o singura infractiune)
- daca se savarseste cu ocazii diferite dar in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale ... atunci e tot o singura infr. de furt
- daca se savar. cu ocazii diferite si nu in reliz. aceleiasi rezol. infract. atunci e concurs de infractiuni de furt.

am scris instant .. imediat ce-am citit. daca am gresit rog sa fiu corectat. admit ca sunt nuante si nuante .. pt. stabilirea infractiunilor ..in acest caz. Mai multe detalii ar fi fost de folos.

adi_avo

Post by adi_avo » 12 Aug 2005, 21:42

Gavril wrote:1. .......... - daca vatama in scopul de a fura de la toate 3 dar numai de la una are ce sa ia .. atunci e talharie .
sa fie numai talharie? cu pluralitate de victime?

gavril

Post by gavril » 13 Aug 2005, 09:17

pai nu ai zis ca e in aceeasi imprejurare de timp si de loc ?
vatama corporal 3 persoane si isi insuseste bunuri doar de la una, in aceeasi imprejurare de timp si de loc?

adi_avo

Post by adi_avo » 13 Aug 2005, 15:00

asa am zis....si tot de aia intreb

gavril

Post by gavril » 13 Aug 2005, 16:06

ok ... daca le-a atacat pe toate 3 cu intentia de a lua bunuri de la ele prin violenta .. si numai de la una a gasit si a luat .. atunci cred ca poate fi concurs .. tentativa tAlharie in cazul celor 2 si talharie fapt consumat in cazul celui de la care a luat bunul .

lawprofile

Post by lawprofile » 13 Aug 2005, 22:12

1Daca n-ar fi reusit sa ia bunul fara sa le bata pe toate e talharie;in caz contrar e concurs de infractiuni.

adi_avo

Post by adi_avo » 13 Aug 2005, 22:17

dak nu a luat bunul e talharie?...si concurs intre ce si ce?

gavril

Post by gavril » 13 Aug 2005, 22:28

daca nu a luat bunul e . . . tentativa .. clar ..

lawprofile

Post by lawprofile » 14 Aug 2005, 19:44

1Oare nu m-am exprimat destul de clar?E clar ca bunul l-a luat;dar daca a fost nevoie sa-i cafteasca pe toti ca sa ia bunul (chiar si de la unul dintre ei) e talharie;iar daca pe doi dintre ei i-a batut asa doar de amoru artei e concurs: talharie+vatamare

gavril

Post by gavril » 14 Aug 2005, 20:45

oare tu nu citesti cu atentie ? uite citez ce a scris adi avo exact dupa mesajul tau :
dak nu a luat bunul e talharie?...
lamurit ?

lawprofile

Post by lawprofile » 14 Aug 2005, 22:14

Am inteles baieti.Ma scuzati!E vorba de o noua ipoteza.Depinde de atitudinea subiectiva a infractorului care rezulta din imprejurarile comiterii infractiunii.Daca nu a REUSIT sa ia bunul e tentativa la talharie.Daca n-a avut intentia sa ia bunul e vatamare.Nu va mai exprimati asa eliptic!

Post Reply