va rog sa ma ajutati pentru a ma lamuri intr-o chestie.
am avut o autorizatie de activitate independenta pentru comert,si acum un an mi-a plecat in concediu de maternitate si apoi de crestere a copilului pana la varsta de doi ani, o angajata.Din luna iunie 2004 spatiul unde imi desfasuram activitatea l-am pierdut pentru ca era luat in chirie.Acuma nu mai am nici un venit din aceasta activitate,pot spune ca momentan activitatea este suspendata nu?,autorizatia nu pot sa o predau pentru ca va trebui sa ma apuc de ceva dar inca nu stiu de ce.cum pot sa scap de aceasta fosta angajata,pentru ca si camera de munca spune ca este in sarcina mea sa o platesc,doar daca anulez autorizatia va trece la casa jud.de pensii,insa eu nu pot deocamdata nici sa depun autorizatia ,nici sa rezolv actele birocratice pentru ca nu am contabila si nici bani sa platesc pe cineva care sa umble dupa treaba asta.Care este baza legala a ceea ce sustine camera de munca? Am facut si declaratie pe propria raspundere in sensul asta si nu au acceptat-o.Multumesc mult.
urgent.cresterea copilului pana la varsta de doi ani
ajutorul social - indemnizatia pentru ingrijirea copilului in ..... , se acorda de STAT, si se plateste direct de la stat , pentru someri si asiguratii cu contracte direct cu CJPAS, fie se plateste de angajator (in numele statului) , acesta diminuindu-si astfel obligatiile de plata fata de CJPAS cu c/v ajutorului .
La dumneavoastra nu exista (asa am inteles) incasari, deci nici obligatii fata de CJPAS din care sa opriti indemnizatia, ca sa o virati fostei angajate.
In aceste conditii, femeia, in caz ca nu ii platiti indemnizatia (nu aveti de unde) , o va cere direct de la CJPAS(cu documentele necesare), si daca nu o obtine, va da pe amandoi in judecata, va castiga in 60 zile si va va obliga in solidar la plata indemizatie, si bineinteles, se va duce la CJPAS, unde exista banii sai
La dumneavoastra nu exista (asa am inteles) incasari, deci nici obligatii fata de CJPAS din care sa opriti indemnizatia, ca sa o virati fostei angajate.
In aceste conditii, femeia, in caz ca nu ii platiti indemnizatia (nu aveti de unde) , o va cere direct de la CJPAS(cu documentele necesare), si daca nu o obtine, va da pe amandoi in judecata, va castiga in 60 zile si va va obliga in solidar la plata indemizatie, si bineinteles, se va duce la CJPAS, unde exista banii sai
revin cu precizari mai la obiect
atat in cazul dumneavoastra, cat si in cazul persoanelor juridice angajatori, lunar, se depune la CJPAS un dosar, care printre altele, contine o dispozitie de plata/incasare.
In cazul de fata, angajata va depune la dumneavoastra copie dupa certificatul de nastere al copilului, declaratie din partea celuilalt parinte ca nu beneficiaza de ingrijire copil si ce o mai trebui (intrebati la CJPAS daca nu stiti) iar dumneavoastra veti inainta acest dosar la CJPAS, insotit de o nota de incasare (va vor vira banii pt salariata), bani pe care-i virati mai departe angajatei .
Asa cum v-am mai spus, toate drepturile de asigurari sociale (exclud asigurari facultative) sunt suportate de stat, in cazul indemnizartiilor pt nastere si ingrijire, angajatorul fiind doar un intermediar
atat in cazul dumneavoastra, cat si in cazul persoanelor juridice angajatori, lunar, se depune la CJPAS un dosar, care printre altele, contine o dispozitie de plata/incasare.
In cazul de fata, angajata va depune la dumneavoastra copie dupa certificatul de nastere al copilului, declaratie din partea celuilalt parinte ca nu beneficiaza de ingrijire copil si ce o mai trebui (intrebati la CJPAS daca nu stiti) iar dumneavoastra veti inainta acest dosar la CJPAS, insotit de o nota de incasare (va vor vira banii pt salariata), bani pe care-i virati mai departe angajatei .
Asa cum v-am mai spus, toate drepturile de asigurari sociale (exclud asigurari facultative) sunt suportate de stat, in cazul indemnizartiilor pt nastere si ingrijire, angajatorul fiind doar un intermediar