cine ma mai ajuta? :(

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

cine ma mai ajuta? :(

Post by croc » 09 Aug 2005, 16:34

clientul meu are acasa acvariu cu pesti :) ;
a angajat o societate sa ii spele acvariul (si pestii) :mrgreen: ;
i-a tot spalat acvariul pana cand i l-a fisurat, nu l-a anuntat ca exista o fisura, acvariul s-a spart, pestii au murit, iar apartamentul a necesitat renovare;

acuma, razboi ;-)
dar, problema este ca nu s-a incheiat nici un fel de contract cu firma respectiva;
veneau la negru;

eu pe cine dau in judecata?
de venit venea unul dintre asociati, dar cum dovedesc eu ca venea in numele firmei?
este mai bine oare sa merg pe raspundere civila delictuala si sa il chem in judecata ca persoana fizica pe cel care e efectuat efectiv operatiunile de curatare a acvariului?

norocel

Re: cine ma mai ajuta? :(

Post by norocel » 09 Aug 2005, 16:45

croc wrote:dar, problema este ca nu s-a incheiat nici un fel de contract cu firma respectiva;
Nu s-a intocmit un inscris, dar asta nu inseamna ca nu exista contract.
Daca dovedesti ca partile au conventit in privinta prestatiilor poti obtine despagubiri.
In privinta celui care executa prestatiile de intretinere, il poti da si pe el in judecata pe raspundere delictuala.
Nu poti cere repararea prejudiciului de doua ori dar poti formula un capat principal ede cerere intemeiat pe raspundere contractuala si unul subsidiar pe raspundere delictuala.

croc

Post by croc » 09 Aug 2005, 17:10

:grin: :grin: :grin: :grin:
:kiss: :floare:
saritor ca de obicei!
stiu ce ai vrut sa spui referitor la faptul ca in comercial nu trebuie neaparat sa existe un inscris;
dar cum dovedesc ca ala a reprezentat firma atunci cand imi imbaia pestii? :mrgreen:

este unul dintre asociati;

trebuie sa fac conciliere, asa-i?
chiar daca eu, pagubitul sunt persoana fizica!

norocel

Post by norocel » 09 Aug 2005, 17:14

Da trebuie sa faci.
Poate clarifici lucrurile la conciliere.
Oricum daca ai mai multe capete de cerere nu ai nimic de pierdut, desi am vazut un caz in care instanta a cerut sa se timbreze ambele capete si cel principal si cel subsidiar pe motiv ca au temeiuri diferite (primul raspundere contractuala si celalalt delictuala).

croc

Post by croc » 06 Sep 2005, 19:35

iar daca merg pe ideea partile - ambele societati comerciale - au incheiat un contract (fara a exista un inscris), care este temeiul de drept?

denominatus

Post by denominatus » 07 Sep 2005, 09:01

Eu vin si zic asa:
Quod non probandum, non esse.

Problema mare o sa fie in materia probatiunii contractului, a clauzelor contractuale, a culpei (care e culpa? nesemnslarea unei fisuri preexistente? avea obligatia de a n-? fisurarea cu ocazia prestarii? )

Eu m-as concilia, sa vad ce iese, dar daca nu iese as lasa-o moarta...

croc

Post by croc » 07 Sep 2005, 09:11

iap, sunt de acord cu tine :)

Post Reply