Divort si incredintare minor URGENT

Familiei
Post Reply
Razvan79

Divort si incredintare minor URGENT

Post by Razvan79 » 03 Aug 2005, 09:52

Acest subiect e o continuare a "Divort amiabil cu copil de 10 luni" de mai jos.
Iata ce s-a mai intamplat:

fetita noastra a ajuns la 1 an :razz:
in urma cu cateva zile am fost nevoiti sa parasim apartamentul in care locuiam cu chirie si sotia a hotarat sa se mute cu fetita la bunica la curte unde nu are conditii dupa ce in prealabil convenisem ca fata sa stea cu mine la parintii mei;
ieri 2.08 cand m-am dus sa-mi vad copilul in urma unor discutii bunica ei mi-a interzis sa mai intru la ea in curte;
sotia in momentul de fata oscileaza intre a-mi da fata si a o tine in continuare cu ea stiind faptul ca eu pot sa-i ofer conditii mai bune ea neavand nici caldura si nici apa calda si se apropie si sezonul rece;

INTREBARI

In conditiile in care sotia ini da copilul ea fiind mai instabila cum pot sa fac ca ea sa nu vina la usa cu politia sa-mi faca scandal si sa spuna ca i-am rapit copilul?
Daca nu imi incredinteaza copilul ce sanse credeti ca as avea intr-un proces de obtinere a custodiei?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri!

norocel

Post by norocel » 03 Aug 2005, 15:04

Poti introduce o actiune in instanta pentru a se stabili modul de exercitate a drepturilor si indatoririlor parintesti si poti cere sa-ti fie incredintata tie fetita.

patrichi

Post by patrichi » 07 Aug 2005, 15:38

Dar practca este ca minorii sa fie incredintati mamei. Tb sa demonstrezi ca intr adevar mama nu are cond prielnice! Ceva sanse cred ca ai avea. Depinde de instanta

krisstina

Post by krisstina » 17 Aug 2005, 11:17

"Sotia mea s-ahotarat sa-mi dea mie copilul spre a avea grija de el pe motiv ca bunica ei-77 ani- nu ar mai suporta sa stea cu un copil mic in casa si nu are nici conditii. Eu am simtit din comportamentul ei faptul ca s-a cam plictisit sa stea numai ea cu copilul si ca ar vrea sa mai stea si pe la mine ca ea sa poata sa mai iasa sa se plimbe. Eu nu sunt de acord cu aceasta situatie pt ca daca copilul ar veni la mine ar tb sa angajez pe cineva sa stea cu el si nu cred ca e bine pt un copil de un an sa se plimbe cu patutul de colo colo.
Pe langa asta in discutiile avute eu i-am cerut in cazul in care copilul va sta la mine, avind in vedere ca e in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, sa stabilim o suma care sa mi-o dea pe perioada CIC ea in cazul in care se va intoarce la serviciu avand sal de 5 mil. Ea mi-a replicat ca eu am salariul mare si ca ea nu imi da nici un ban.

Ce as putea eu face in conditiile actuale pt a-mi asigura stabilitatea locului unde va sta copilul avand in vedere ca ea a zis ca mi-l da in week-end? Se poate sa ii cer sa dea o declaratie la notariat prin care sa spuna ca mi-l incredinteaza mie deoarece conditiile de la bunica ei sunt inproprii si prin asta sa am o siguranta pana la procesul de incredintare?"

Incep prin ati spune ca eu sunt doar proaspat absolventa de drept la f.f., asa ca nu stiu prea multe.

Din cate stiu, incredintarea copilului, chiar provizorie, este de competenta instantei judecatoresti care da o ordonanta presedintiala, pana la finalizarea procesului. Instanta tine cont de intelegerea dintre parinti.

Rog pareri.

norocel

Post by norocel » 17 Aug 2005, 11:27

krisstina wrote:" Eu am simtit din comportamentul ei faptul ca s-a cam plictisit sa stea numai ea cu copilul si ca ar vrea sa mai stea si pe la mine ca ea sa poata sa mai iasa sa se plimbe. Eu nu sunt de acord cu aceasta situatie pt ca daca copilul ar veni la mine ar tb sa angajez pe cineva sa stea cu el si nu cred ca e bine pt un copil de un an sa se plimbe cu patutul de colo colo.
Pe langa asta in discutiile avute eu i-am cerut in cazul in care copilul va sta la mine, avind in vedere ca e in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, sa stabilim o suma care sa mi-o dea pe perioada CIC ea in cazul in care se va intoarce la serviciu avand sal de 5 mil. Ea mi-a replicat ca eu am salariul mare si ca ea nu imi da nici un ban."
La intrebarile juridice Razvan a primit deja raspuns. (A se vedea mai sus).
In rest...in deciziile pe care le iau parintii, cred ca ar trebui sa primeze interesele copilului.

indian

Post by indian » 18 Aug 2005, 21:29

Stabilitatea situatiei o poti obtine numai pe cale judecatoreasca.
Sa formulezi o cerere pentru reincredintarea copilului, instanta urmand sa hotarasca la cine va ramane copilul.
Daca copilul ti se va incredinta, instanta o va obliga pe mama sa plateasca pensia de intretinere.
Avand in vedere faptul ca mama are in intentie sa iti lase copilul, procesul se va termina repede, iar situatia se va stabiliza.
Daca parintii tai te pot ajuta, nu mai sta pe ganduri. Pana nu vine vremea rece, intinde o mana de ajutor copilului tau.

eugenia21

Post by eugenia21 » 19 Aug 2005, 13:17

daca copilul i-a fost incredintat mamei printr-o hotarare judecatoreasca,tu poti cere reincredintarea, descriind conditiile in care fosta ta sotie creste copilul.Totusi, nu mi se pare drept sa desparti un copil de 10 luni de mama lui, indiferent de conditii.Chiar ar trebui sa -i ajuti.

Post Reply