reincredintare minor

Familiei
Post Reply
shimano67

reincredintare minor

Post by shimano67 » 30 Jul 2005, 22:47

am o sentinta defininitiva prin care copilul a fost incredintat mamei.de comun acord am locuit impreuna aproape doi ani de la pronuntare.ea a parasit domiciliul copilul ramand la mine.ce ar trebui sa fac ptr.reincredintare minor?
as mai vrea sa stiu daca poate parasi definitiv tara impreuna cu copilul fara acordul meu?
va multumesc

nicuvar

Post by nicuvar » 30 Jul 2005, 23:31

Nici nu poate iesi din tara impreuna cu copilul fara acordul tau. Nici vorba sa paraseasca definitiv tara, cu minorul, fara aprobarea ta.
Pentru prima intrebare, iti sugerez sa mai ai rabdare.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 31 Jul 2005, 08:07

Pentru reincredintarea minorului este necesara o cerere la judecatorie,prin care sa arati ca s-au schimbat motivele avute in vedere de instanta de divort,care i-a incredintat ei copilul.Prin cerere soliciti sa ti-l incredinteze tie,cu obligarea fostei sotii la pensie de intretinere pe seama minorului.Daca copilul are mai mult de 10 ani,va fi ascultat si el de instanta.
Daca spui ca ea a plecat,ar trebui sa-i stii domiciliul,ca altfel se lungeste aiurea procesul.Altfel,se poate termina repede.
Ea nu poate scoate copilul din tara fara acordul tau expres(dat la notar),chiar daca are hotararea de incredintare a copilului.

shimano67

Post by shimano67 » 31 Jul 2005, 10:10

ok.multumesc deocamdata.sant un pic dezorientat si nu stiam ce sa fac.totusi nu ar trebui sa anunt undeva ca ea l-a parasit ptr a avea ceva probe la proces.si ar mai fii ceva..copilul trebuie sa plece la un turneu de fotbal in strainatate.are pasaport individual,declaratie la notariat din partea mea.are nevoie si din partea mamei de declaratie?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 31 Jul 2005, 19:48

Pentru a avea probe la proces sunt de ajuns doi martori care stiu ca ea a plecat;bine ar fi sa fie oameni care va viziteaza,ca sa stie din propriile constatari,nu din povestirea ta.
Cati ani are copilul? Eu cred ca de fiecare data cand iese din tara are nevoie de acordul parintilor,nefiind valabil unul dat pe mai multa vreme.Oricum,vei vedea ce ii cere copilului cand va pleca,pentru ca ma gandesc ca tuturor din echipa le cere la fel.
Cum copilul e incredintat (inca)mamei,e firesc sa fie necesar si acordul ei.

Post Reply