motanel, am observat asupra carui aspect ai insistat tu si tot pentru el am raspuns si eu :) si suntem de aceeasi parte, si eu sunt adepta reintegrarii sociale dar aceasta cale, pe care se merge momentan, nu da roadele vizate
Reintegrarea, rolul detentiei, presupune practic o reevaluare a valorilor sociale si educatie a celor ce undeva au pierdut ceva. este?
A le da o gramada de drepturi fara a-i reeduca e ca si cand dai banii din salariu copiilor si mai ai pretentia sa-ti fie platita intretinerea
Cred ca aceste merg mana in mana dar la noi NU este asa.
De ce? pentru ca cei ce ar trebui, in detentie, sa se ocupe de acest lucru, psihologii din penitenciare, ard gazul de pomana.
Gresesc motanel?
Si mai este ceva la.....liberarile conditionate sau la intreruperi s-a cerut in zilele noastre, nu in alta viata, de catre judecatori, referatul psihologului? NU, la ce-i bun!
Am citit, din curiozitate, regulamentele lor si au obligatia, psihologii, sa tina o stricta evidenta a evolutiei fiecarui detinut chiar si dupa ce parasesc detentia. Nu se face
Sistemul ce vizeaza reintegrarea este paralel de rolul sau! toti cred ca "puscaria este o pedeapsa si atatn" si asta aplica
S-ar putea sa gresesc, dar asa invata omul!