buna ziua,
as vrea sa divortez de sotul meu, dar tribunalul este in vacanta. se pare ca si el este de acord, iar atmosfera de acasa este oarecum insuportabila. pana cand pot depune cerere de divort as vrea sa ma mut, sa plec din casa. stie cineva care sunt riscurile ? cum ma poate afecta asta ? mentionez ca nu sunt copii la mijloc, iar casnicia dureaza de 10 ani .
multumesc si astept cu deosebit interes raspuns.
divort
Daca nu stii sa-ti intocmesti cererea de divort,du-te la un avocat si plateste-i doar pentru redactarea cererii pe care apoi o vei depune la presedintele judecatoriei din localitatea in care locuiesti.Atentie...presedintele judecatoriei preia cererile de divort doar in anumite zile si pana la anumite ore..afli informatiile de la judecatorul de serviciu care il gasesti la registratura!Daca sotul este de acord sa divortati...grabeste-te sa ii pui cererea de divort in fata pentru a o semna ca sa o poti apoi inregistra...s-ar putea sa se razgandeasca si sa-ti faca sicane,doar pentru a prelungi procedura divortului.Pe langa cererea de divort trebuie sa atasezi copie de pe certificatul de casatorie, chitanta ca ai platit o taxa de timbru cred ca in valoare de 350 mii si un timbru judiciar de vreo 3 mii lei.Toate astea ti le va spune si judecatorul de servici.Avocat poti sa-ti iei doar daca vrei sa te si reprezinte,altfel..ar fi de ajuns doar sa-ti redacteze cererea.Alta ar fi povestea in cazul procesului de partaj...dar probabil ati cazut de comun acord si cu privire la bunuri din moment ce sunteti amandoi hotarati sa divortati.Bafta!
salutare,
va rog din suflet sa ma mai ajutati cu cateva informatii:
- stie cineva cand se intorc magistratii din vacanta ?
- care este tariful unui avocat pentru redactarea unei cereri de divort ? pentru ca nu stiu daca nu cumva va trebui sa aman datorita acestor cheltuieli, cerere, taxe, etc.
- daca suntem amandoi de acord trebuie sa mergem impreuna sa semnam la tribunal cererea, sau poate sa semneze acasa si eu s-o depun ?
- dupa ce am depus cererea care va fi perioada pana se termina totul ?
astept cu interes raspuns, si va multumesc.
va rog din suflet sa ma mai ajutati cu cateva informatii:
- stie cineva cand se intorc magistratii din vacanta ?
- care este tariful unui avocat pentru redactarea unei cereri de divort ? pentru ca nu stiu daca nu cumva va trebui sa aman datorita acestor cheltuieli, cerere, taxe, etc.
- daca suntem amandoi de acord trebuie sa mergem impreuna sa semnam la tribunal cererea, sau poate sa semneze acasa si eu s-o depun ?
- dupa ce am depus cererea care va fi perioada pana se termina totul ?
astept cu interes raspuns, si va multumesc.
Cererea de divort este foarte usor de intocmit, de altfel o sa gasesti si un model (orientativ) chiar aici la sectiunea "modele", onorariul este diferit de la avocat la avocat. Dupa ce semnati cererea, in care trebuie sa mentionezi ca divortul este cu acordul partilor, daca nu o primeste la registratura poti s-o depui si prin posta. Atasaza la cerea de divort si chitanta timbrului fiscal de 350.000 lei si de 3000 timbre judiciare.