Va rog sa-mi spuneti daca in cazul existentei unei "promisiuni de vanzare " pt un apartament -notata in Cartea funciara-exista un termen de valabilitate-validitate ;
mai precis : daca la data prevazuta pt vanzarea - cumpararea apartamentului aceasta nu are loc (pe baza unei intelegeri verbale-la cererea vanzatorului , data se amana).
Multumesc,Doyle.
Promisiune de vanzare
Cred ca este nnvalabilannpromisiunea in termenul general de prescriptie de 3 ani,incepand de la data consemnata ca fiind cea a vanzarii efective.Adica cumparatorul poate cere instantei obligarea vanzatorului la incheierea contractului/darea unei hotarari care sa tina loc de contract autentic doar in termenul de 3 ani.
In tot acest timp ramane si notarea in CF,care nu se poate sterge decat prin hot.jud. sau la cererea celui in favoarea caruia s-a facut notarea.
In tot acest timp ramane si notarea in CF,care nu se poate sterge decat prin hot.jud. sau la cererea celui in favoarea caruia s-a facut notarea.
Merci ; Norocel cred ca e asa cum zici dar ce inseamna asta ? :
1.Ca orice notare in cartea funciara referitor la o promisiune nu are valabilitate decat maxim 2 luni ?
2.Pt prelungirea valabilitatii trebuie facuta o alta "Promisiune de vanzare" si tot asa din 2 in 2 luni (in cazul in care intelegerea dintre parti e pe o perioada mai mare) ?
Cum se poate asigura cumparatorul ca detine o "Promisiune" valida in fata unei eventuale contestatii.
1.Ca orice notare in cartea funciara referitor la o promisiune nu are valabilitate decat maxim 2 luni ?
2.Pt prelungirea valabilitatii trebuie facuta o alta "Promisiune de vanzare" si tot asa din 2 in 2 luni (in cazul in care intelegerea dintre parti e pe o perioada mai mare) ?
Cum se poate asigura cumparatorul ca detine o "Promisiune" valida in fata unei eventuale contestatii.