procura speciala pentru procesul de divort prin acord

Familiei
Post Reply
tina_r

procura speciala pentru procesul de divort prin acord

Post by tina_r » 11 Jul 2005, 19:50

Am nevoie urgent de un model de procura pentru a putea reprezenta o prietena la un proces de divort prin acord. In linii mari stiu cum trebuie sa fie, dar ea, fiind plecata in alta tara, are nevoie de un model pe care sa il arate notarului de acolo.Va multumesc!

aiurel

Post by aiurel » 13 Jul 2005, 14:57

Actiunea de divort este strcit personala si nu poate fi exercitata prin reprezentanti. Asa ca nu cred ca are rost o astfel de procura.

Daca este vorba de un divort prin acord o solutie ar fi introducerea actiunii de catre celalalt sot iar prietena ta s-ar putea prezenta la primul termen, personal, si astfel s-ar desface casatoria.

Oricum nu cred ca vreo instanta ar hotara desfacerea casatoriei prin acord daca nu ar asculta si parearea ei perosnala.

elecktra

Post by elecktra » 13 Jul 2005, 16:32

Este vorba de o procura speciala in care sa se mentioneze numarul dosarului, termenul si faptul ca se imputeniceste respectiva persoana pentru a exprima acordul cu privire la divort. Eu am vazut la anumite instante admisa aceasta procura.

norocel

Post by norocel » 13 Jul 2005, 16:39

Si eu am vazut dar, cum bine stim cu totii, drepturile strict personale nu se exercita prin reprezentanti.
In materie de divort exceptiile sunt prevazute in art. 614 Cod pr. civ.

viky56

Post by viky56 » 13 Jul 2005, 19:13

se poate si cu procura si cu mandatar eu asa am avut

ADR

Post by ADR » 13 Jul 2005, 19:27

ca sfat iti dau ca in procura sa specifice in mod expres ca se doreste divortul prin acordul partilor si fara motivare ca sa nu mai fie nevoie de alte termene

tina_r

Post by tina_r » 13 Jul 2005, 22:39

Binenteles ca pot reprezenta pe prietena mea cu procura speciala, ea avand resedinta in strainatate. Intre timp am reusit sa obtin o procura speciala notariala. Va multumesc pentru sfaturi Norocel, Viki si ADR

tina_r

Post by tina_r » 13 Jul 2005, 22:41

Multumesc , de asemenea, lui Elektra.

Mihai_Deleanu

Post by Mihai_Deleanu » 25 Jul 2005, 14:17

trebuie sa mergi la orice notar si au ei exemplare tip

Post Reply