act aditional de scolarizare si am plecat cu acordul partilo

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
aghiteanu

act aditional de scolarizare si am plecat cu acordul partilo

Post by aghiteanu » 11 Jul 2005, 19:46

am lucrat la Meridian si am semnat un contract de scolarizare de 3 luni prin care ma obligam in caz ca plec sa platesc cursul si inca 8000 de euro, sau sa lucrez la ei 5 ani, dar nu era specificata perioada atunci cand l-am semnat, deoarece nu se stia cand incepe cursul. Eu am plecat dupa 2 luni, in care nu am facut nici un curs nimic, si am plecat cu acordul partilor, art.55, lit b). Acum, dupa 2 luni de la plecare am primit o notificare prin care mi se spune sa platesc 25 mil si 8000 de euro daune de interes, imi dau si o factura emisa de o firma tot a patronului, care nici nu are in autorizatie de efectuare de cursuri, ci doar consultanta manageriala,(ca dovada a cursurilor mele), plus contractul de scolarizare completat de ei cu perioada de scolarizare, aceste fiind completate ulterior semnarii actului de catre mine. Au vreun drept sa ma ameninte, si nu cumva au facut si fals in acte daca au modificat contractul ulterior? Si inca ceva, daca am plecat cu acordul partilor si s-a desfacut contractul de munca, nu se desfac si actele aditionale, ca si contractul de scolarizare este un act aditional?
Va multumesc si astept un rasp urgent!!!!

Justitia

Post by Justitia » 11 Jul 2005, 20:07

Au mai fost doua topicuri depsre probleme asemanatoare: depsre penalizari pentru demisie, de exemplu.

In principiu, ei trebuie sa fie cei care sa demonstreze daca intr-adevar ai participat la acele cursuri sau nu. Daca nu fac acest lucru, atunci nu ai de ce sa platesti. Oricum, parerea mea e ca poti ataca oricum suma suplimentara de 8000 de euro, care este in plus fata de costul cursului.
repet, sarcina probei le revine lor, tu nu trebuie sa faci nimic deocamdata.

N-am inteles ce vroiai sa spui despre completarea ulterioara a contractului. Daca au inserat ceva, atunci exista modalitati de a dovedi un fals.

In principiu, in momentul incetarii contractului, inceteaza si actele aditionale. Problema este insa de a demonstra daca ai beneficiat sau nu de astfel de cursuri.

Cat despre dreptul de a ameninta, asta cred ca e recunoscut atacti tuturor.... :)

aghiteanu

contract de scolarizare si am plecat cu acordul partilor

Post by aghiteanu » 11 Jul 2005, 21:24

si totusi sa nu fac nimic? nu tebuie sa obtin de la ei totusi o hartie ca nu mai au pretentie sau ceva? nu pot sta o viata gandindu-ma ca ma pot da in judecata! si totusi ar trebui sa-mi fac probleme? am plecat de la ei cu acordul partilor, eu zic ca este destul de important, daca aveau ceva sa-mi ceara spuneau atunci, sau nu erau de acord sa plec si eram obligat sa-mi dau demisia, nu?

Post Reply